עשרת הכללים למציאת עבודה

גרסת הדפסה

1. היערכות ראשונית - חיפוש עבודה כרוך גם הוא בביצוע פעולות אשר יקדמו אתכם ליעדכם בדיוק כפי שהונחיתם להשגת יעדים במקום עבודתכם הקודם . התייחסו לחיפוש העבודה כעבודה לכל דבר ובצעו את הפעולות הדרושות להשגת מטרתכם.

רכזו לעצמכם בקלסר או במחברת חדשה חומר, נתונים, ומידע שימושי . השתמשו במחברת לרישום כל הפעולות שבכוונתכם לעשות כדי למצוא עבודה, מקומות עבודה אפשריים וכן את סיכומי שיחות הטלפון שתקיימו בזמן החיפוש. אספו את כל המסמכים הרלוונטיים על לימודיכם וכן מקומות עבודה קודמים עם התאריכים כדי שיהיו זמינים בשעת הצורך.
כמו כן חשוב לעבוד עם יומן שבו תוכלו לקבוע פגישות ולרשום את האירועים שלכם בתקופה זו .

2. משמעת – במידה ואינכם עובדים כעת קיים הפיתוי לקחת חופש, לנוח, להתעורר מאוחר ולנצל את החופשה הכפויה שנחתה עליכם למנוחה ובטלה. עליכם להתגבר על פיתוי זה לכוון את השעון המעורר לשעה מוקדמת, לקום בבוקר, להתארגן להתלבש ואף לצאת מדי פעם מהבית. זכרו כי כל עיכוב במאמציכם יכול לעכב גם את תהליך מציאת המשרה הבאה שלכם.

3. איתור משרות – אל תסמכו רק על דרך אחת לחיפוש עבודה. חפשו במדורי התעסוקה בעיתונים, בדקו את אתרי הדרושים הרלוונטיים באינטרנט ,בקרו באתרי חברות מעניינות וחפשו במדור הדרושים הפנימים שלהם, שלחו את קורות חייכם לחברות השמה ולחברות כוח אדם. היו יצירתיים, חלק מהחברות אינן מפרסמות משרות אלא מחפשות עובדים בשיטת "חבר מביא חבר". אם אתם מכירים עובדים או מנהלי משאבי אנוש בחברות המטרה שלכם התקשרו ובדקו עימן האם יש להם משרות מתאימות עבורכם.

4. הפצה וקשרים אישים – הפיצו את השמועה שאתם מחפשים עבודה. עדכנו חברים, חברים לעבודה קודמת, בני משפחה ונציגי חברות שהייתם במגע עסקי עימם. אולי שמעו על משרה חדשה ומעניינת עבורכם?אולי בדיוק התפנה מקום והם יכולים להמליץ עליכם?
בזמן חיפוש עבודה עליכם להפסיק להיות ביישנים ולהיזכר בכל האנשים המקושרים או הבכירים שאתם מכירים. הכינו רשימה של מכרים, קרובי משפחה ובכירים העובדים בתעשיה שלכם ויכולים לסייע במציאת מקום עבודה בחברתם או בחברה שהם מכירים. שוחחו עימם בטלפון ואם אפשרי היפגשו עימם לפגישה קצרה כדי לדון ביחד ברעיונות למציאת תעסוקה הולמת עבורכם.

5. הכנת קורות חיים – בבואכם להכין את קורות חייכם נסו לאתר משלל התכונות והכישורים שלכם מהם הדברים "החזקים" ביותר אצלכם. יש מועמדים שסיימו אוניברסיטה יוקרתית, אחרים זכו לתואר "עובד מצטיין" ויש בינכם כאלה שהיו שותפים להקמת חברה מצליחה ורכשו בדרך נסיון שלא יסולא בפז. הכינו רשימה של כישוריכם. פרטו אותם בתחילת קורות החיים תחת הכותרת "כישורים מיוחדים" או "תמצית כישורים". במידה והיתרון שלכם קשור בלימודיכם ציינו את פרק הלימודים בתחילת קורות החיים.
ציינו בקורות החיים את השפות בהן אתם שולטים והדגישו כל מה שיכול לעניין את המעסיק אליו אתם פונים. אל תצרפו לפנייה הראשונה מכתבי המלצה או תעודות. בשלב זה מספיק  לציין "שמות ממליצים יימסרו לפי דרישה".

6.  שליחת קורות חיים – מומלץ לשלוח קורות חיים בימי שני,שלישי או רביעי - הם לרוב יקבלו התייחסות מהירה יותר לעומת אלו שהגיעו עם "ים" הפניות שלאחר פרסום המודעות בסוף השבוע ועם זאת גם לא ממש לקראת סוף השבוע, לאחר שכבר נאספו רוב קורות החיים הרלוונטיים.
במידה ואתם מכירים אדם מסוים בחברה המחפשת עובדים שלחו את קורות חייכם ישירות איליו. זה יכול לסייע בקידום מועמדותכם. כמו כן, צרפו לקורות החיים מכתב אישי, המסביר עד כמה תוכלו להיות טובים בתפקיד המבוקש ועד כמה אתם מעוניינים בו. אם לא יועיל, לא יזיק.

7. כנסים מקצועיים – לשם הגברת יעילות החיפוש מומלץ לבקר כמה שיותר בכנסים מקצועיים בתחומכם. בכנסים תוכלו לפגוש חברים ומכרים לעדכן אותם במצבכם  וכן לפגוש מעסיקים פוטנציאלים. אל תתביישו לשאול אנשים בחברות המטרה על משרות פנויות. הצטיידו בכמה עותקים של קורות חייכם למקרה שתשמעו על משרה מעניינת.

8. ראיון עבודה - לקראת ראיון עבודה הקפידו על לבוש נכון שיתאים לאופי החברה שבה אתם מעוניינים להתקבל. הצטיידו בספר או במחשב נייד למקרה שתאלצו להמתין עד שיקבלו אתכם לראיון. זה בוודאי ירשים יותר מאשר תשבו ותבהו מסביב ללא מטרה.

אל תשכחו לבדוק את זמן הנסיעה הדרוש למחוז חפצכם וקחו בחשבון זמן מספיק לנסיעה בפקקים ולמציאת חניה בכדי להבטיח שתגיעו בזמן לראיון שלכם.

9. רשימת ממליצים – לקראת הראיון הצטיידו בשלושה עד ארבעה ממליצים. רצוי מעסיקים ומנהלים לשעבר. אל תיתנו שמות של ממליצים על סמך התחושה שיהיה בסדר. רצוי לשוחח עימם מראש ולשאול אותם אם הם מסכימים שתזכירו אותם כממליצים. בד"כ זה גם ישפר את הסיכוי שיגידו עליכם דברים חיוביים כשיפנו אליהם.

10. מכתב תודה - אם הייתם מועמדים סופיים למשרה ובסופו של דבר נבחר מישהו אחר, אל תתייאשו. כמה שבועות לאחר מכן כדאי לכם לפנות במכתב תודה קצר למעסיק. במקרים לא מעטים המועמד שנבחר לא נקלט בעבודה והפנייה שלכם למעסיק תחסוך ממנו זמן חיפוש מחודש ותזכה אתכם במשרה הנחשקת.

בהצלחה,

אתר ChiPortal