חברות השבבים משתנות לתמיד- רוצים להבין כיצד ומדוע?
עד לפני שנים ספורות ידע כל מהנדס בתעשיית השבבים כי הוא נמנה על מתכנני החומרה שתפקידם לתכנן שבבים שיוטמעו בליבם של מכשירים דיגיטלים שונים. חברות הפאבלס כמעט ולא נזקקו לשרותיהם של מהנדסי התוכנה שלא לדבר עם כישורי אינטגרציה, תכנון מעגלים מודפסים ומערכות נלוות.
כיום שם המשחק הוא "מערכות משובצות" והכוונה כמובן היא לפתרונות המבוססים על פיתוח המשלב חומרה ותוכנה גם יחד כך שהלקוח (יצרן המכשירים הדיגיטלים או המשתמש הסופי) מקבל לידיו מוצר שלם ולא רק שבב. לאחרונה גם החלו חברות השבבים לבסס מוצריהן על דרישות המשתמשים הסופיים וכך נולד המושג החדש "תכנון מוכוון ישומים". כנס ChipEx2011 הקרב ובא יוקדש בראש וראשונה לנושא זה ויציגו בו מספר חברות אשר כבר מיישמות כיום את התאוריה הזו הלכה למעשה.
חברת אחת שכבר פועלת כמה שנים עפ"י צרכי השוק היא חברת מלנוקס המספקת ללקוחותיה לא רק שבבים אלא קופסאות תקשורת שלמות. הצורך לספק פתרון שלם גם הוביל את מלנוקס להעסיק לא פחות מ-200 מהנדסי תוכנה וגם לרכוש את אחת מלקוחותיה חב' וולטייר הישראלית. ביחד הם מספקים פתרונות תקשורת מתקדמים המשלבים חומרה ותוכנה גם יחד.
חברה נוספת אשר נאלצה להתמודד עם צרכי השוק היא חברת פריימסנס. פריימסנס שפיתחה טכנולוגיה בתחום זיהוי המחוות של תנועות ידיים עלתה לכותרות בזכות השותפות שלה עם ענקית התוכנה מיקרוסופט. השבבים שפיתחה עומדים מאחורי קונסולת המשחקים החדשה של מיקרוסופט קינקט (Kinect) שיצאה לשוק לפני כשנה וזכתה להצלחה גדולה.
בכדי לעמוד ביעד זה נאלץ דוד דהאן, סמנכ"ל התפעול של פריימסנס להתמודד עם אתגרים רבים בדרכו לממש את השבב שתוכנן במשרדי החברה ברמת החייל, בת"א. השבב של פריימסנס נמצא בתוך מצלמה עם חיישן CMOS רגיל וכדי שיעבוד כהלכה וינתח את מימד העומק שנפרש לעיני המצלמה היו מהנדסי פרייסנס צריכים להתגבר על בעיות שונות במצלמה ועל אתגרים נוספים שדרשו מהם לפתח תוכנות מתאימות. התוצאה: כיום כל משתמש במערכת הקינקט יכול להפעיל משחקי מחשב על מסך הטלויזיה בביתו באמצעות מחוות ידיהם. על המכשולים שעמדו בפני מהנדסי פריימסנס ועל אתגרי התכנון העתידים תוכלו לשמע בהרצאתו של דוד דהאן שתיערך במסגרת כנס ChipEx2011 שיערך ביום ד' הקרוב (4 במאי, 2011 ) במרכז הכנסים של מלון הילטון ת"א.