המנהל שהצמיח דור של מנהלים
מנהלים טובים נמדדים על פי ביצועיהם העסקיים ולא על פי כמות המנהלים שהכשירו וגידלו. אך במקרה של אלכס קורנהאוזר אם היו לוקחים בחשבון את שורת המנהלים הטובים שהותיר אחריו הוא ללא ספק היה מוגדר כמכשיר המנהלים הפורה ביותר בתעשיית ההייטק הישראלית.
אלכס קורנהאוזר נולד ב 1946 ברומניה, שם גם השלים את לימודיו לתואר בהנדסת חשמל. בשנת 1977 עלה לארץ ומיד הצטרף לאינטל חיפה. הוא החל עבודתו כמהנדס מן השורה אך צמח וטיפס בארגון עד שבשנת 1999 עם פרישתו של דב פרוהמן, מייסד אינטל ישראל ומנהלה האגדי התמנה למנכ"ל אינטל-ישראל וסגן-נשיא לטכנולוגיה של חברת אינטל העולמית.
אלכס הוביל את אינטל ישראל בתקופה משברית לתעשיית ההייטק בכלל ולאינטל בפרט אך ידע לגבור על הקשיים ולנתב את אינטל ישראל להישגים רבים. בין הישגיו הקמת Fab 28 בקרית גת אותו הוביל מתחילת הדרך כולל השגת כל האישורים הממשלתיים, פיתוח שבבי הסנטרינו ושבבי ה DUAL CORE (הליבה הכפולה) שפותחו בתקופתו תוך התמקדות על צריכה מינימלית של זרם. פיתוח דור שבבים חדש זה עזר לאינטל לצאת מהמשבר אותו חוותה באמצע העשור החולף. בשנת 2005 ולכבוד 30 שנה להקמתה של אינטל ישראל ביקר בארץ מנכ"ל החברה פול אוטליני. אלכס זוכר היטב את המחמאה שהעניק פול לשלוחה הישראלית כשאמר: "לא היה לאינטל הישג טכנולוגי, או כלכלי או יצורי שלא היה קשור לפעילות אינטל בישראל".
בזכות הישגיו הרבים הוענק לאלכס בשנת 2006 התואר "מנכ"ל השנה בהייטק" בקטיגוריית חברות רב לאומיות הפעילות בישראל. התואר הוענק לו ע"י פורום מנכ"לי ההייטק. בשנת 2008 בעקבות עיסקת מיזוג בין אינטל וחברת STMicroelectronics ולאחר 30 שנה באינטל ישראל, עבר אלכס לחברת נומוניקס. (חברת נומוניקס נרכשה בינתיים ע"י חברת מיקרון ). אלכס שימש בנומוניקס (מיקרון) כמנכ"ל וכמנהל הפעילות הבינלאומית עד לפרישתו.
בראיון שקיים עימו מגזין TapeOut בשנת 2007 נשאל אלכס מה קרה שאינטל ישראל הפכה לדומיננטית כל כך בפעילות של אינטל העולמית?
תשובתו מעניינת במיוחד:
"ב-10 השנים הראשונות של אינטל ישראל עשינו מה שאמרו לנו לעשות.
ב-10 השנים השניות התייעצו איתנו מדי פעם.
ב-10 השנים האחרונות אנחנו שותפים ומובילים בתוך אינטל בתחום הארכיטקטורה של המוצרים וגם בתחום השיווק."
כאמור, מעבר להצלחתו בהובלת אינטל ישראל להישגים עסקים וטכנולוגיים ראוי אלכס להערכה רבה על דור המנהלים שדאג לחנך וללמד. רבים ממנהלי אינטל כיום בינהם דדי פרלמוטר, מולי אדן, מקסים פסברג, רוני פרידמן וכן יונתן ונד, מנכ"ל מיקרון ישראל היו חניכיו, הוכשרו וטופחו על ידו והפכו למורשת ניהולית שהשאיר אחריו. על הצלחותיו הניהוליות ועל תרומתו לקידום תעשיית ההייטק הישראלית בכלל וחברת אינטל ישראל בפרט נבחר אלכס לקבל את האות Global Leadership Award ChipEx2013 אשר יוענק לו ב-30 באפריל, 2013 בטקס חגיגי במסגרת Israel Executive Summit של כנס ChipEx2013.