אז מי אמר שאין צמיחה מהירה בתעשיית השבבים?
לפני כשבוע נערך בתל אביב טקס חגיגי בו הוכרזו הזוכים בתחרות ה- Fast 50 לשנת 2014. תוכנית ה-- Technology Fast 50 של חברת היעוץ הפיננסי Deloitte הנה אחת מתוכניות הדירוג המובילות בארץ לדירוג חברות הטכנולוגיה בעלות שיעור הצמיחה הגבוה ביותר בחמש השנים האחרונות. התוכנית אשר נערכת זו השנה ה-15 ברציפות בישראל, פתוחה לחברות פרטיות וציבוריות מתחום הטכנולוגיה השונים.
רבים מכם בוודאי בטוחים כי בתחרות השתתפו בעיקר חברות אינטרנט אך למרבה הפלא היו עוד כמה מגזרים טכנולוגים שזכו ליצוג מכובד ובהם היה יצוג מכובד גם ל... כן,תעשית השבבים שזכתה לכמה נציגים מרשימים ברשימת החברות הצומחות במהירות.
הרשימה שכללה חברות פרטיות וציבוריות אשר הציגו את הגידול הרב ביותר במהלך 5 השנים האחרונות היתה מורכבת מ- 13 חברות אינטרנט, 14 חברות תוכנה, 8 חברות בתחום מדעי החיים, 6 חברות מתחום התקשורת ו-5 חברות מתחום השבבים. יתרה מזאת, שתי חברות שבבים התברגו בחמישיה הפותחת! בזכות גידול מרשים במיוחד. למקום השלישי של רשימת ה- Fast 50 הגיעה חברת ואלנס שהציגה גידול פנומנלי של 33,244%!!! בחמש השנים החולפות. גידול מרשים נוסף הציגה חברת סלנו שהראתה גידול של 17,773% באותה תקופה. שלוש חברות ציבוריות מתחום השבבים הציגו גידולים יפים גם הן אך כיאה לחברות בוגרות וממוסדות יותר הגידול שלהן היה צנוע בהרבה. במקום ה-27 מצאנו את חברת מלאנוקס שהציגה גידול מצטבר של 237%, למקום ה-34 הגיעה חברת נובה מכשירי מדידה עם גידול של 184% ואילו חברת איזיצ'יפ הציגה גידול של 77%. גידול מרשים לכשעצמו אך ברשימת ה-50 החברות הצומחות ביותר היא נאלצה להסתפק במקום ה-48.
המסקנה החשובה מהדרוג הנ"ל היא לאוו דווקא מיקומן של חברות השבבים אלא העובדה שלמרות הספדים על תעשיית השבבים ההולכת ונעלמת יש למגזר התעשיה הזו יצוג מכובד של חברות ישראליות הצומחות במהירות ומייצגות את הפוטנציאל הרב שעדיין טמון בחברות לא מעטות השייכות למגזר זה בתעשיה שלנו.
התכנית מתקיימת אחת לשנה ופותחת בפני החברות הנכנסות לרשימת ה- 50, הזדמנות בינלאומית חשובה להכרה בהישגים בקהילה העסקית והפיננסית בארץ ובעולם וליצירת קשרים עסקיים. זאת במסגרת החשיפה התקשורתית הנרחבת המלווה את התוכנית, השתתפות באירוע ההכרזה היוקרתי והשתתפות אוטומטית בתוכנית ה- EMEA Technology Fast 500 (התכנית האירופאית).י