הסטארטאפ החדש של אייל דגן או מה הקשר בין עופר עייני ותעשיית השבבים

זוכרים את חברת השבבים דיון נטוורקס (Dune) זו שנמכרה בסוף שנת 2009 לחברת ברודקום בכ-200 מליון דולר? ובכן עם מכירתה עבר כל צוות החברה כולל יזמיה לעבוד בחברת ברודקום אך יזמים הם בד"כ אנשים שאינם אוהבים לעבוד בחברות גדולות. למרות האווירה הטובה ושיטת קליטת החברות הידידותית של ברודקום החליטו יזמי דיון לעזוב את חיקה החם של ברודקום ולצאת שוב לדרך חדשה.

למעשה מדובר בחבורת יזמים ותיקה שחבריה החלו את שיתוף הפעולה בינהם עוד בשנת 1998 כאשר הקימו את חברת שארלוטס ווב. חברה שקראה תיגר על ענקיות התקשורת הגדולות סיסקו וג'וניפר כאשר ניסתה לפתח את נתב התקשורת הגדול והמהיר ביותר שיהיה מסוגל לטפל בכמיות מידע עצומות ויחליף את מרכזות הענק שבלב רשתות התקשורת העתידיות. החברה קיבלה גיבוי כספי נכבד מחברת MRV  הישראלית- אמריקאית, גייסה 80 מליון דולר אך בסוף היום לא הצליחו אנשיה לממש את החלום. מה שכן יצא מהנסיון הזה הוא חבורת יזמים מנוסה שהמשיכה לשתף פעולה בחברת דיון נטוורס.

דיון הצליחה לפתח שבבים מהירים המיועדים למתגי תקשורת את'רנט להעברת נתונים בפס רחב ולאחר 8 שנים נמכרה כאמור לחברת ברודקום.

ביוני השנה החליט עופר עיני (לא זה שהיה יו"ר ההסתדרות אלא אחד מיזמי דיון) כי הא יוצא לדרך חדשה ורשם את שמה של חברתו החדשה ארנה סמיקונדקטור (Arena (Semiconductor .מיד אחריו פרש גם אייל דגן והצטרף לחברת Arena כמנכ"ל ובערך באותו הזמן הצטרף לשניים גם אלי שטיין.

חברת ארנה פועלת כיום תחת מעטה חשאיות גדול אך לפי השמועות שהגיעו לצ'יפסים היא עוסקת בפיתוח שבב חדש אשר ישמש להעברת תקשורת מהירה המיועדת למרכזי מחשוב ענן ומאפשרת העברת טרהבייטים של מידע במהיריות גבוהות תוך טיפול בעשרות אלפי שרתים במקביל.  החברה עסוקה בימים אלו בקליטת מהנדסים חדשים אשר אמורים לפתח שבב חדש לחברה החדשה והמבטיחה.