Eyesight ממציאה עצמה מחדש
חברת Eyesight הישראלית פועלת כבר כמה שנים בפיתוח ממשקי משתמש לטלפונים סלולרים המבוססים על מחוות ידיים. היחוד של המוצר שלה היה יכולתו לפעול בצורת תוכנה בלבד על חומרה קיימת.
החברה אף גייסה כסף ממספר משקיעים שהאמינו בקונספט שלה ולפני כשלוש שנים השקיעה חברת CEVA בחברה מתוך כוונה לשלב את הטכנולוגיה של Eyesight במעבד מולטימדיה עתידי, המיועד לעיבוד תמונה ווידיאו באיכות HD בסמארטפונים, טאבלטים, טלוויזיות חכמות, ממירים דיגיטליים וכלי רכב. בסיוה האמינו אז כי שילוב טכנולוגיית זיהוי המחוות במעבד שלה ייעל את צריכת ההספק עד פי 20 ויתרום בין היתר לאורך חיי סוללה ארוכים יותר במכשירים הניידים.
הרעיון היה מעניין אבל כמות המכירות בפועל יצרה אצל Eyesight צורך לחפש שווקים נוספים בהם תוכל ליישם את טכנולוגיות המחוות מתוצרתה.התוצאה: מוצר חדש בשם OneCue עליו הכריזה החברה ממש לפני שבוע. מטרת OneCue הכולל מצלמה חכמה לאפשר למשתמש לשלוט באמצעות שורה של תנועות ידיים מוגדרת במכשיר הטלוויזיה הביתי , במוצרי ה Apple TV ובמערכות אודיו ביתיות בנוסף ניתן להשתמש ב Onecue כדי לשלוט במכשיריים חשמליים "סטנדרטים" למדי כגון תריסים חשמליים, או בבקר החכם של חברת Nest שנרכשה לאחרונה ע"י חברת גוגל .
כדי להיכנס לשוק החומרה שכרה Eyesight את שרותיו של אלי יניב. מנהל בכיר בתעשיית השבבים אשר החל את הקריירה שלו באינטל ירושלים ושימש בהמשך כמנכ"ל אורביט ופלקסטרוניקס בישראל. נסיונו הרב וקשריו הענפים בתעשיה מסייעים ל-Eyesight לפתח את ה- Onecue בצורה חכמה וחסכונית.
מעבר למצלמה החכמה כולל ה- Onecue מסך LCD קטן בגודל 3.0 , תקשורת נתונים בתקני Bluetooth 4.0/LE ו-WiFi וכן חיישני אינפרה אדום לקליטת תנועות המשתמש, ורמקול ייעודי, המעניק חיווי קולי למשתמש. בעתיד מתכוונת Eyesight לתמוך במכשירים נוספים כדוגמת ממירי כבלים נפוצים, קונסולות משחקים ומכשירים ביתיים נוספים.
ולמעוניhנים לרכוש את המכשיר החדש נגלה כי עלות המכשיר היא 199 דולר אבל עד להודעה חדשה ניתן להזמין המכשיר ב-129 דולר בלבד. האספקה צפויה בחודשים הראשונים של שנת 2015.
סרטון המתאר את המוצר