החברה שהיתה צפויה להביא הארה הותירה אכזבה גדולה
הישום הראשון של חברת OREE היה תאורה אחורית של מסכי טלוויזיה ומסכי מחשב, במטרה להפוך את המסך ליותר איכותי, יותר דק ובעל צריכת אנרגיה יותר נמוכה. בזכות ההבטחה הגדולה הצליחה OREE כבר בשנת 2007 להשלים סבב גיוס ראשון בסך 7 מליון דולר מקרן ההון סיכון ג'נסיס פרטנרס, ומקרן GIMV הבלגית, (המנהלת 1.5 מיליארד יורו בנכסים). שנה מאוחר יותר קיבלה הלוואה בסך 4 מיליון דולר מבנק Silicon Valley ומקרן הלוואות הון הסיכון Kreos Capital.באותם ימים נראה היה כי היא תצליח לפתח טכנולוגיה הטובה יותר מטכנולוגית OLED (organic light-emitting diode) הבנויה מחומרים אורגנים ופולטת אור בתגובה לזרם חשמלי . טכנולוגיה זו נמצאת כיום בשימוש במסכי טלויזיה, מסכי מחשב, טלפונים סלולרים וטאבלטים. במחצית 2010 השקיעה ב- OREE גם יצרנית שבבי ה-LED הטאיוונית Epistar כ-5 מיליון דולרים וב-2011 החלה החברה במשלוח מוצרים ראשונים המבוססים על הטכנולוגיה שלה.
במהלך עבודתה הצליחה החברה לרתום למאמצי הפיתוח שלה כמה מומחים ידועים מהתעשיה הישראלית בינהם אייל הראל מי שהקים את תחום ה-LCD באורבוטק ושימש כנשיאה; ד"ר מיכה צימרמן, שהיה היזם ומנהל הפיתוח של CyOptics וד"ר יוסי שני, שהיה היזם של חברת או.אס.אס.
בזכות המומחים הרבים והידע הרב שהצטבר בחברה היא האמינה כי ביכולתה לייצר יחידות תצוגה יעילות יותר וזולות הרבה יותר. למרות שהיזמים שלה עזבו אותה הביאו המשקיעים מנהל מקצועי בשם פיטר ואן סטריפ שהגיע אליה מיחידת התאורה של פיליפס אך גם הוא לא הצליח לשנות את נתיב הדעיכה של החברה. OREE לא הצליחה לייצר רכיבים זולים ודקים כפי שתכננה תחילה ובמקביל הצליחו מתחריה להציג בשוק מוצרים יעילים לא פחות וסגרו את הפער הטכנולוגי שעמד לזכותה בראשית דרכה.
לציפסים נוסע כי לאחרונה נמכרה חברת OREE לחברה קבלנית עלומה במחיר של 9 מליון דולר. פחות משמעותית מכ- 16 מליון הדולר שהושקעו בה והרבה הרבה פחות מפוטנציאל השוק איליו כיוונה.