אז מה יותר מסובך לגלות סרטן או לראות דרך קירות? ואיך כל זה קשור לשבבים
עשרות אלפי חוקרים מנסים כבר שנים רבות במעבדות ומכוני מחקר יוקרתים בכל העולם לפתח תרופה או לפחות אמצעים לגילוי מוקדם של סרטן ובכך להגדיל את הסיכויים של חולי הסרטן להירפא. גם חברת שבבים ישראלית אחת החליטה להתמודד על האתגר לגילוי מוקדם של סרטן בצורה קלה וזולה אך נראה כי למרות שהחברה ממשיכה לפעול בתחום הרפואי היא הרחיבה את פעילותה לתחומים שאינם קשורים לגילוי מוקדם של סרטן ומציעה ישומים כגון גילוי עצמים ואנשים דרך קירות.
המדובר בחברת ואיאר (Vayyar). מתחילת דרכה יצרה החברה סביבה מעטה של חשאיות שרק הגדיל את השמועות והסיפורים שצצו על פעיליותיה. הישום המרכזי שעליו התכוונה לבנות תהילתה היה מיועד לתחום הרפואי. ואיאר עסקה בפיתוח שבב שיהיה מסוגל לגלות בשלב מוקדם יחסית גידולים סרטנים בעזרת גלי רדיו (RF).
בשנה האחרונה לאחר שהשלימה סבב גיוס של 22 מליון דולר התחיל עשן החשאיות להתפוגג ונראה שהשווקים אליהם היא פונה הם בהחלט אטרקאטיבים אך רחבים יותר מהשווקים הראשונים אליהם כיוונה. כעת מציעה ואיאר חיישן דימות תלת מימדי המסוגל לראות דרך קירות ודרך אובייקטים אחרים וכן דרך נוזלים ומוצקים. הטכנולוגיה החדשה של ואיאר מסוגלת לזהות ליקויים מבניים, לעקוב אחר תנועה של אנשים ולאתר סימני חיים בבניינים ואף לעזור לרחפנים ומכוניות למנוע תאונות. המוצר החדש של ואיאר נקרא Walabot ולדבריה הוא יהיה זמין בסביבת מערכת ההפעלה אנרואיד כבר באפריל 2016. הכוונה היא לספק למפתחים שונים חיישן הניתן לתכנות ואשר יאפשר למפתחי הישומים להשתמש בטלפונים חכמים כדי להפוך אותם למערכת הדמיה רב ישומית.
מערכת ה - Walabot הוצגה לראשונה לקהל הרחב בתערוכת CES2016 שהתקיימה בלאס וגאס בראשית חודש ינואר השנה. באותה תערוכה הוצג גם אב טיפוס של המערכת הרפואית.
השבוע הציגה ואיאר את מערכת Walabot בקונגרס המובייל העולמי (2016 (WMC - שנערך בברצלונה ספרד. במסגרת הכנס נערכה גם תחרות מיוחדת הנקראת IOT STARS בה הציגו 12 חברות סטרטאפ בתחום ה- IOT שהגיעו לכנס מכל רחבי העולם . כאן המקום לציין כי מישראל הגיעו לתחרות שתי חברות סטרטאפ וישראל היתה אחת המדינות היחידות עם יותר מנציגה אחת בתחרות. האחת היא ואיאר והשניה היא Bwareit . השמחה הפכה לגדולה עוד יותר כאשר בסיום התחרות הוכרזה ואיאר כחברה שזכתה במקום ראשון בתחרות .
כאמור השלימה ואיאר לאחרונה סבב גיוס מרשים שהסתכם ב 22 מילון דולר. בין משקיעיה ניתן למצא את קרנות הון הסיכון האמריקאיות וולדן, ריוורווד, באטרי, בסמר, וכן את Israel Cleantech Ventures (ICV) הישראלית ואת- Amiti Ventures המתמחה בהשקעה בחברות בתחום השבבים.