הכירו את החברה שפיתחה את המזכירה האישית שלכם


מכירים את זה שדווקא כאשר אתם ממהרים לצאת מהמשרד לפגישה חשובה אתם לא זוכרים היכן הנחתם את צרור המפתחות שלכם או כשאתם עומדים לסע לחו"ל וחושבים לעצמכם "איפה לעזאזל נמצא הדרכון שלנו?"

 ובכן, חברה ישראלית צעירה בשם Pixie Technology (פיקסי טכנולוגי) פיתחה טכנולוגיה המאפשרת להזכיר לכם היכן הנחתם את אותם חפצים חשובים בעזרת טכנולוגית תגיות חכמות ואיתור מיקום שפיתחה.

כולנו כבר שמענו על ה-IOT או האינטרנט של הדברים ועכשיו הגיע הזמן למושג עדכני חדש. הלא הוא ה- LOT ראשי תיבות של Location of Things. בעזרת תגיות חכמות המוצמדות לחפיצים חשובים ותוכנת מציאות רבודה המותקנת בסמאראפון שלכם ניתן יהיה לא רק למצא כל חפיץ אלא גם לראות את מיקומו במרחב הוירטואלי כאשר יוקרן בתצוגה דינמית על מסך הטלפון.

התגיות של פיקסי נקראות " "Pixie Pointsוהן משתמשות בשיטת שידור-Bluetooth LE, המבטיחה צריכת הספק נמוכה במיוחד. הטכנולוגיה של פיקסי מאפשרת להפעיל גם את המצלמה של הטלפון החכם ולראות בעזרת מציאות רבודה (בדומה לישום הפוקימון גו הפופלארי) את מיקומו המדוייק של החפץ האבוד במרחב שסביבכם. במקביל, ניתן להשתמש בתוכנת ניווט שתכוון אתכם באופן מדויק ותיתן לכם הוראות כיצד להגיע לחפץ שאבד.
התגיות של פיקסי משדרות למרחק של עד 15 מטר בתוך מבנים ו-45 מטר מחוץ למבנה, עם אפשרות לאתר חפצים בדיוק מרשים של כ-30 סנטימטר. כדי לשפר את שימושיות המוצר פיתחה החברה תגיות היודעות לעבוד בצורה דומה לטכנולוגית Mash כלומר כל תגית היא למעשה גם תחנת ממסר המאפשרת לתקשר עם התגית הבאה ובכך להגדיל משמעותית את טווח השידור והקליטה. הבעיה היחידה בתגיות החכמות היא העובדה כי הסוללה שבתוכן אינה ניתנת להטענה ולכן פעם בשנה וחצי יש להחליפן. עלות כל תגית קצת פחות מ-20 דולר ובד"כ הן נמכרות ברביעיות ובסכום כולל של כ-70 דולר.
את פיקסי טכנולוגיות הקימו עמיר בסן אשכנזי, הזכור לנו מחברת BigBand Networks אותה הקים ב-1999 ושימש כמנכ"לה עד שנמכרה בשנת 2012 לחברת אריס האמריקארית ועופר פרידמן, אשר שימש במגוון תפקידים בתחום תקשורת אלחוטית במרכז הפיתוח של TI ברעננה. מטה החברה ממוקם בהרצליה פיתוח והיא מעסיקה כיום למעלה מ-20 עובדים.

טכנולוגית ה- LOT של פיקסי הצליחה להלהיב כמה משקיעים מובילים מארה"ב וישראל והחברה גייסה עד כה סכום של 24 מיליון דולר. 18.5 מילון דולר מתוך סכום זה גויסו בסבב גיוס B שהושלם בימים אלה. את הגיוס הנוכחי הובילה קרן Spark Captial שכבר ידועה מהשקעות עבר מצליחות שלה בחברות כגון טוויטר, מדיום וסלאק . בנוסף לספארק השתתפו בסבב הנוכחי גם קרן ההון סיכון הישראלית Cedar Fund , קרן מימון המון Ourcrowd ומשקיעים פרטיים. סכום הגיוס ישמש את החברה לפיתוח ישומים נוספים וכן לאספקת SDK למפתחי ישומים אשר בעזרת ה- API של פיקסי יוכלו לפתח ישומים חדשים המבוססים על הטכנולוגיה שלה.