Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

האיש שהמציא את הטעינה האלחוטית ממשיך להמציא ב-10 חברות שהקים

יש בעולם כ-200 יצרני טלפונים סלולרים ועוד כמה אלפי חברות המפתחות אביזרים וציוד היקפי לטלפונים כך שטבעי היה לחשוב שלפחות אחד מהם יחשוב על אפשרות לטעינת הטלפונים הניידים והחכמים שלנו ללא כבלים. אבל לא, דווקא יזם ישראלי אחד, בוגר האקדמיה לאומנות בצלאל בירושלים בירתנו חשב ומימש את הרעיון של טעינה אלחוטית.

כיום חברות מובילות כ- דורסל, ג'נרל מוטורס, AT&T, דופונט ואחרות כבר משתמשות בטכנולוגיה החדישה ובכל סניף של סטארבקס בארה"ב תמצאו לפחות תחנת טעינה אחת מתוצרת חברת פאוארמט הישראלית.

את פאוארמאט הקים בשנת 2007 רן פוליאקין. אך פוליאקין החל להיות יזם שנים רבות קודם לכן. בצעירותו עבד בתעשיית המדיה בישראל ושימש כמנהל הטכנולוגי של חברת הכבלים מתב. אח"כ יזם הקמת מספר חברות סטראטאפ בתחום המדיה ובשנת 2000 הקים את חברת Magink Display Technologies החברה הראשונה שיצרה לוחות פרסום המבוססות על דיו אלקטרוני יחודי.

למרות מספר לא מועט של יזמויות בהן היה מעורב את עיקר פרסומו הוא חייב לחברת פאאורמט אותה הקים ביחד עם ד"ר אמיר בן שלום, דב הרשברג ויואב חפר.

פאוארמט מפתחת ומייצרת משטחים המאפשרים לטעון מכשירים ניידים באמצעותהשראה אלקטרומגנטית. הנחת מכשיר נייג על המשטח מאפשרת לו להיטען ללא כבלים. סלילבמשדרמחוללשדה אלקטרומגנטיהמתורגם לאנרגיה חשמליתוזו נקלטת במקלט עם סליל נגדי. המקלט מצויד במדבקת RFID  אשר מזהה את המכשיר המונח על משטח ההטענה ומטעינה אותו.

אבל מי שחשב שהחזון של פאוארמאט מסתיים במטענים למכשירי חשמל טועה. השבב הנדבק של החברה מכיל גם אפשרות לחתימה אישית, מה שמאפשר להתאים את שבבי החברה גם לענף הצעיר של NFC " אשראי בנגיעה", טכנולוגיה זו מאפשרת להעביר תשלומים באמצעות העברה מהירה של שבב ייחודי מעל משטח קריאה המצויד באנטנה קטנה או בעינית אלקטרונית. החתימה האישית שבשבבים מאפשרת לזהות משתמשים, להעביר אליהם מידע וגם לחייבם בהתאם. הליך הזיהוי הואפטנטרשום של פאוארמט.

חברת פאוארמאט ממקומת כיום במשרדים בנווה אילןומעסיקה כ-100 עובדים. עד 2011 גייסה החברה כ–30 מיליון דולר, ב–2012 נכנסו להשקעה בחברה כמה מוסדות פיננסיים בינהם בנק לאומי שהשקיע בחברה 40 מיליון שקל לפי שווי חברה של יותר מ–300 מיליון דולר, דרך זרוע ההשקעות שלו לאומי פרטנרס; בנק ההשקעות האמריקאי גולדמן סאקס שהשקיע בחברה 30 מיליון דולר; וקרן ההשקעות הדסון שהשקיעה 20 מיליון דולר לפי שווי של 330 מיליון דולר. בסך הכל גייסה פאוארמט סכום כולל של כ–250 מיליון דולר. ב–2013 הגיעה החברה להכנסות בקצב של 200 מיליון דולר בשנה, ובסוף 2014 כבר הוערך שווייה ביותר מ–500 מיליון דולר. אלא שב- 2014 התגלו קרעים בין בעלי המניות של פאוארמט ובסיומו של סכסוך משפטי ארוך נאלץ פוליאקין לפנות את כסא המנכ"ל. כיום הוא משמש כסגן יו"ר החברה ומעורבותו בחברה הצטמצמה משמעותית.

אך לא איש כפוליאקין ישב בבית בחיבוק ידיים. הזמן הפנוי שנותר לו איפשר לו להקדיש זמן להקמת חברות חדשות ולניהולן. כיום הוא משמש כיזם, מנכ"ל ו/או מנהל אסטראטגיות ראשי של כ-10 חברות טכנולוגיות בתחומי הבריאות ,התקשורת,הדפוס והמדיה . פוליאקין מממש בחברות הללו את הרעיונות היצירתיים שלו במטרה לבנות עולם טוב יותר ויעיל יותר.

פוליאקין יהיה מרצה אורח בכנס DevelopEX2016 ויחלוק עם משתתפי הכנס את הדור הבא של הרעיונות הטכנולוגים שלו.