לרגל פרישתה של מקסין פסברג – כמה עובדות שכעת מותר לגלות
אמש הודיעה מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל על פרישתה מהחברה לאחר 33 שנות עבודה בחברה. מקסין אמנם נחשבת לאחת המנהלות הבכירות במשק הישראלי אך לצד כישוריה האישים וכמה מהלכים חיובים בהם היתה מעורבת היו גם כמה נושאים בהם הצליחה פחות.
מנהלת מוכשרת – מקסין שהחלה את הקריירה העסקית שלה כמורה לכימיה הגיעה לאינטל כמהנדסת ליתוגרפיות. עם הצטרפותה בשנת 1995 לצוות ההקמה של המפעל הראשון של אינטל בקרית גת הלא הוא Fab 18 התגלתה כמנהלת מוכשרת. לאחר הקמת המפעל ניהלה בו את חטיבת ההנדסה. בשנים 2000 עד 2004 ניהלה את המפעל בקריית גת וב2006 - מונתה למנכ"לית Fab 28 - המפעל החדיש של החברה. לא רבים יודעים כי מי שדחף וקידם אותה היה אלכס קורנהאוזר, מנכ"ל אינטל שהיה בעל כישורים מיוחדים לזהות מנהלים מוכשרים. קורנהאוזר הוא זה שזיהה וקידם גם מנהלים מוכשרים אחרים כולל מולי אדן ודדי פרלומטר שהגיעו לתפקידי ניהול בכירים בצמרת אינטל העולמית וכך קידם גם את מקסין פסברג ואת יונתן ונד שהפכו למנכ"לית אינטל ולמנכ"ל מיקרון ישראל (בהתאמה).
קידום נשים לתפקידי ניהול – עם כניסתה לתפקיד המנכ"ל פעלה מקסין לקידום נשים לתפקידי ניהול באינטל. מקסין טרחה לציין את היותה ראשונה בתפקידי ניהול בכירים באינטל וראתה עצמה כסוללת דרך למנהלות אחריה ואכן בתקופתה גדלה כמות הנשים המנהלות מקרב עובדי אינטל ישראל מ-20% ל-30%.
קידום הקמת מפעל השבבים הבא – בשנים האחרונות עשתה מקסין רבות לקבלת החלטת אינטל העולמית על מפעל השבבים הבא בישראל.ביחד עם מולי אדן, נשיא אינטל ישראל, הצליחו השניים לשכנע את אינטל העולמית להקים את מפעל הדור הבא ליצור שבבים בישראל ולפני כשנתיים התקבלה ההחלטה להקים את המפעל בטכנולוגיה 10 ננומטר בישראל. לשם כך התחייבה אינטל העולמית להשקיע בישראל כ-6 מילארד דולר בשדרוג המפעל הקיים.
כאמור לצד הצלחותיה היו בתקופתה של מקסין כמה תחומים מוצלחים פחות .
מאבקי כח עם מולי אדן – עם שובו של מולי אדן בארה"ב בתחילת 2012 הודיעה אינטל כי אדן יתמנה למנכ"ל ונשיא אינטל ישראל ויחליף בתפקידו את מקסין פסברג. לאחר חודש נסוגה אינטל והכריזה כי אדן ישמש רק כנשיא אינטל ישראל ואילו פסברג תישאר בחברה כמנכ"לית (GM) אינטל ישראל. בעבר כבר כתבנו על השתלשלות הענינים שהביאה ל"פליק פלק" הלא שגרתי הזה אך מה שמצער יותר לדעת הוא שהיחסים בין אדן לפסברג לא פרחו בתקופת עבודתם המשותפת ובמרץ 2015 הודיעה אדן על פרישתו מאינטל.
טיפול לקוי בעובדי מפעל חב' מיקרון – בסוף שנת 2012 כאשר נודע כי חברת מיקרון העולמית מתכוונת לסגור את מפעל השבבים שלה בישראל הודיעה אינטל (שהמפעל היה בעבר בבעלותה) כי אינה מעונינת לרכוש את המפעל ומיקרון פנתה לאתר רוכשים אחרים. חצי שנה מאוחר יותר הודיעה אינטל כי היא מעונינת ברכישת אתר המפעל בלבד. מקסין היא זו שעמדה בראש הצוות שעבד על העברת מפעל מיקרון לידיה של אינטל והודיעה למנהלי מיקרון כי היא אינה מעונינת לקלוט את עובדי חברתם. רק לאחר מאבק תקשורתי והפגנות של עובדי מיקרון הודיעה אינטל כי תקלוט 800 עובדים במשרה מלאה, עוד 130 עובדים זמנים ו-60 סטודנטים מתוך כ-1,800 עובדי מיקרון.
אי הגדלת מספר הנשים בחברה – בהודעת פרישתה הציגה אינטל נתונים לפיהם בתקופתה של מקסין זינק מספר הנשים שגויסו לחברה, אך מדו"ח האחריות התאגידית של אינטל מתברר כי נשים מייצגות רק 22% מכוח העבודה של החברה בישראל, אחוז זהה לזה שבו היתה החברה בעת כניסתה לתפקיד המנכ"לית. כאשה ראשונה בתפקיד המנכ"לית וכנושאת דגל השויון המגדרי ניתן היה לצפות כי מקסין תצליח להגדיל משמעותית את כמות הנשים בחברה דבר שלא קרה בפועל.
פרישתה של מקסין מסמנת סיומה של תקופה ודרך ניהולית אישית שהובילה. את מקומה יתפוס יניב גרטי שיכנס לתפקידו ב-15 בינואר, 2017 ונקווה שיצעיד את אינטל ישראל לדרך חדשה ומוצלחת.