Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320
epiphanyv a 1024 processor 64 bit risc systemonchip 1 638
 השבב של אדפטבע מול מטבע של 1 סנט

מה קורה כשיזם חברת Adapteva המבטיחה עוזב ל DARPA ?

לפני כחמש שנים סיפרנו לכם כאן במדור צ'יפסים על חברה שהחליטה לפתח ארכיטקטורה חדשה שהתיימרה ליעל בצורה משמעותית את צריכת האנרגיה בשבבים מתקדמים. ואכן חברת אדפטבע שהקים אנדראס אולופסון במסצ'וסטס, ארה"ב פיתחה את ארכיטקטורת Epiphany וגם את Parallella – מחשב בקוד פתוח. המחשב החדיש איפשר גישה דמוקרטית לעיבוד מקבילי וזירז את פיתוח קהילת מפתחי קוד פתוח שהגיעה ל-10,000 מפתחים ו- 200 אוניברסיטאות ברחבי העולם.

האפיפני (Epiphany) היא למעשה ארכיטקטורת 64 ביט חדשנית של אדפטבע ואשר בעזרתה פיתחה מערכת על שבב המבוססת על 1024 מעבדים .בסוף שנת 2016 השלימה אדפטבה את פיתוח השבב המכונה Epiphany-V Chip וביצעה טייפאאוט בטכנולוגית 16 ננומטר.

במהלך חייה גייסה החברה כ-4 מליון דולר אך את הכסף הנוסף שהיה דרוש למימוש השבב הצליחה לקבל מ- DARPA הסוכנות הממשלתית למחקר מתקדם בתחומים צבאיים שאליה נחזור עוד מעט.

אבל לפני כן, נחזור למקורות. את אדפטבה הקים אולופסון בשנת 2008. אולופסון נולד וגדל בשבדיה, אך את השכלתו בפיזיקה ואלקטרוניקה רכש באוניברסיטת PENN בפנסילבניה שם גם הכיר את אשתו הישראלית.

עם סיום לימודיו לתואר שני הצטרף בשנת 1997 לחברת טקסס אינסטרומנטס ועבד בקבוצה שעסקה בפיתוח מעבדי
DSP. כעבור כשנה עבר עם אשתו לישראל והצטרף לצוות הפיתוח של אנלוג דיווייסס ישראל שעסק באותה עת בפיתוח מעבד TigerSHARC DSP. תוך שנתיים הפך ממתכנן מעגלים למנהל צוות ובשנת 2005 מונה למנהל פרויקט ה - 1 GHz TigerSHARC DSP. לאחר שאנלוג דיווייסס החליטו לסגור את מרכז הפיתוח שלהם עבר למרכז הפיתוח של אנלוג בבוסטון ועסק בשילוב הטכנולוגיות שפותחו בישראל בתוך קוו ה- Digital Imaging  של ADI. לאחר שנתיים בבוסטון הקים את חברת אדפטבע (Adapteva) . הרעיון של אנדריאס היה להקים חברה שתפתח מוצרים שיהיו כמה שיותר ירוקים (כלומר חסכונים באנרגיה) או כפי שהוא חזה יהיו קרובים לטבע ומכאן צמח השם Adapteva  - המשלב בתוכו מושגים בעברית ובאנגלית.

ההתחלה היתה מבטיחה וגם הלקוחות נראו מתלהבים מהטכנולוגיה החדשנית של החברה אך נראה כי מי שהכי התלהב מפיתוחי החברה היתה דווקא סוכנות
DARPA הממשלתית. לפני כמה שבועות נודע לציפסים כי אולופסון החליט לעזוב את אדפטבע ולהצטרף ל -DARPA כמנהל תוכניות בתחום טכנולוגיות המיקרו מערכות. תחומי הענין שלו הם אוטומציה של תהליכי תכנון מתקדמים, אופטימיזציית מערכות וארכיטקטרות מחשוב פתוחה.

כעת לא ברור מה יעלה בגורלה של חברת אדפטבע.