מומחה סיני מגלה מהו הישום שעימו מתכוונת סין לכבוש את תעשיית השבבים
סין, מדינת הענק מנסה כבר כמה שנים למצא את מקומה בצמרת תעשיית השבבים העולמית. אך כאשר יש כבר כמה מדינות הנושאות את התואר מעצמות שבבים הדרך להתברג בצמרת עוברת דרך ישומים מנצחים (killer applications). אחד מהם הוא כנראה אינטליגנציה מלאכותית ((AI. בכנס China Artificial Intelligence Summit (CAIS) 2017 שנערך לאחרונה בעיר ננג'ין, סין הכריז אחד הנואמים המרכזים כי מעבדים לתחום ה-AI הם הישום המייצג הזדמנות מנצחת לתעשיה הסינית.
יו קאי, הוא מנכ"ל חברת הרובוטים Horizon Robotics המתמקדת בפיתוח מעבדים לתחום אינטליגנציה מלאכותית בעלי צריכת מתח נמוכה במיוחד. בנאומו בכנס סיפר קאי כי חברתו הקימה מרכז מחקר ופיתוח לתחום ה- AI בעיר ננג'ין המתמקד בפתרונות משובצים מבוססי- AI לתחומים כגון נהיגה חכמה, ערים חכמות ובית חכם.
ביולי 2017 פירסמה ממשלת סין מנשר שמטרתו לקדם דור חדש של פיתוחים בתחום ה- AI וכל מגזרי השוק הלרוונטים החלו לפתח פתרונות וישומים לתחום ה- AI. יו קאי ציין שלוש מגמות אשר צפוייות לזרז את פיתוח מעבדים לתחום ה-AI בסין.
המגמה הראשונה קשורה בחוק מור. לאחר כ-50 שנה בהם החוק הוכיח עצמו בהכפלת מספר הטרנזיסטורים בתוך שבב מדי 18-24 חודשים, כעת החוק נכנס לשלב חדש ועובר ממיחשוב לוגי למיחשוב חכם עם מעבד יעודי לתחום ה- AI אשר יטפל במיחשוב החכם ויצור תחום חדש שסין יכולה לשחק בו תפקיד מרכזי.
המגמה השניה היא התזוזה של מיחשוב מהמרכז לקצוות. בעידן המחשבים האישים המיחשוב נעשה מקומית, אח"כ עברנו למיחשוב עבר לענן וכעת אנו עבורים למיחשוב טרמינלי (בקצוות) ביחד עם התפתחות האינטרנט של הדברים. בדור ה-AI הצרכים של מיחשוב מאסיבי יגיעו מהצד הטרמינלי ומיחשוב ענן לא יוכל לעמוד בקצב ולספק את הצורך בעיבוד בזמן אמיתי לעומת מיחשוב בקצוות.
המגמה השלישית היא טכנולוגיות המיחשוב בקצות (Edge Computing) המתבססת כדרך מרכזית למיחשוב מבוסס אינטילגנציה מלאכותית מהיר יותר וככזה המסוגל לטפל בכמיות מידע גדולות. בנושא הזה, לסין יש הזדמנות גדולה לפיתוח מעבדי AI ואלגוריתמים מוכללים אשר יכנסו לשימוש בחיישנים ועדשות הדרושות לישומי נהיגה אוטונומית וערים חכמות.