בעקבות אור ירוק ממנהל מנהל התעופה האמריקאי: בקרוב יתמלאו שמינו ברחפני משלוחים
האם בקרוב נראה בשמים שמעלינו רחפנים מעופפים תוך שהם מעבירים משלוחים וחבילות ממקום למקום? ובכן כעת נראה כי התמונה הדמיונית הזו קרובה מתמיד!
מנהלת התעופה הפדרלית, שעד כה הטילה איסורים ומגבלות רבות על ניסויי משלוחים מעופפים של חברות כמו גוגל ואמזון הודיעה על מדיניות חדשה שתאפשר ממש בקרוב להעלות לאוויר רחפני משלוחים בארה"ב תוך שהיא מגדירה תקינה מתאימה לפעולתם.
בידיעה שפורסמה לאחרונה בוול סטריט ג'ורנל נכתב כי אחרי שנים בהם מנהל התעופה האמריקאי פיגר אחרי מדינות שכבר התירו ניסויים של הובלת מטענים בסיוע רחפנים הבית הלבן דוחף את מנהל התעופה האזרחי בארה"ב לאשר הפעלת רחפנים בעתיד הקרוב מאד. ההודעה על כוונת המנהל לאשר את טיסות הרחפנים נעשתה בכנס של כלי טייס בלתי מאוישים שנערך לאחרונה בבולטימור . כרגע נראה כי יש כבר כ -10 פרויקטים שונים של יצרני ומפעילי רחפנים שחלקם אף כוללים הובלת מטענים ואשר צפויים להתחיל ניסויים במאי הקרוב.
כל החברות שיקבלו אישור לביצוע הניסוים יצטרכו לעמוד בשורה ארוכה של מגבלות הכוללות את המקום בו יורשו להציב חניונים מסחריים לרחפנים, גובה הטיסה הנדרש, שעות שבהן תיאסר ההטסה המסחרית, האם מותר לטוס מעל למוסדות ביטחוניים, חינוכיים וציבוריים, ועוד.
מצד רשות התעופה יש לדאוג לפינוי תדרים מתאימים לשליטה ובקרה ברחפנים המעופפים, לוודא קיום תדרי גיבוי וחירום שיבטיחו שליטה בכלים גם במקרי הפרעות שונות וכן לתכנן נוהלי פיקוח ובקרה על כל הכלים המעופפים הללו.
שתי ענקיות הטכנולוגיה אמזון וגוגל כבר שוקדות כיום על פיתוח רחפנים מתוצרתן וצפויות להיות שחקניות מרכזיות בשוק הרחפנים המתפתח. לאמזון יש חברה בשם Prime air המפתחת רחפני משלוחים ובראשה עומד הישראלי גור קמחי. בהרצאה שנתן גור לאחרונה הבהיר כי הטכנולוגיה של רחפני המשלוחים כבר קיימת. לדבריו הרחפנים הקיימים כוללים שורה של חיישנים אשר פותחו גם עבור המכוניות האוטונומיות ויסייעו למפעילי הרחפנים לאתר חדירת רחפנים לנתיבי תעופה סותרים ולמנוע התנגשיות אויריות. ג'יימס בורגס, מנהל שותף של פרויקט הרחפנים Wing של גוגל אמר כי בהתחשב בגידול האקספוננציאלי הצפוי בשוק הרחפנים המסחרים ניהול אוטונומי של התעבורה האוירית הוא הפתון הנכון יותר בהנחה שיעשה כהלכה.
כיום רשומים יותר ממליון רחפנים במנהלת התעופה האמריקאית וכ- 70,000 רחפנים מהם מיועדים לשימושים מסחרים. ההערכות בשוק הן שכבר כיום יש כ-1,500 חברות המתכוונות להפעיל את הרחפנים, לספק שרותים הקשורים לרחפנים וכן חברות סטרטאפ לא מעטות המפתחות רחפנים וטכנולוגיות הקשורות לפעילותם. שוק זה צפוי לגדול דרמטית בעשור הקרוב ובעקבות התחלת הנסיום צפוי לצמוח למליונים רבים של רחפנים . כל רחפן כולל מערכת אלקטרונית מורכבת הכוללת שורה ארוכה של באשר ימלאו את שמינו בשנים הבאות.