Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

דחיית יצור שבבי 10 ננומטר של אינטל - עוד מכה קטנה בכנף או חבטה משמעותית בעתידה?

שנת 2018 מסתמנת כשנה מאד לא מוצלחת לאינטל.ממש בפתחה של השנה הנוכחית נודע על תקלה חמורה באבטחת מידע בכל המעבדים של אינטל דבר שיצר חששות כבדים אצל משתמשים רבים. לאחר כמה שבועות התבשרנו כי סמסונג עקפה את אינטל והפכה ליצרנית השבבים הגדולה בעולם. אינטל ניסתה לשדר עסקים כרגיל אך בתחילת חודש אפריל פורסמו חדשות רעות נוספות עבורה.

אתר בלומברג דיווח כי חברת אפל מתכננת להשתמש בשבבים שתייצר בעצמה עבור מחשבי מק החל מ-2020, אפל מייצגת כיום כ-5% מההכנסותיה השנתיות של אינטל כך שמדובר בפגיעה מהותית בהכנסותיה ואין פלא שמניית אינטל צנחה מיד לאחר פרסום הידיעה.

מאז אמנם התאוששה המניה אך לא בטוח שאינטל עצמה יכולה לעבור לסדר היום כאשר במחצית השניה של חודש אפריל פירסם העיתון DigiTimes ידיעה לפיה אינטל איבדה את ההובלה הטכנולוגית שלה והיא כבר לא הראשונה לייצר בטכנולוגיות המתקדמות ביותר. חברת היצור הטיוואנית TSMC הנחשבת לחברת יצור השבבים העצמאית הגדולה בעולם הודיעה כי תחל ביצור המוני של שבבים בטכנולוגית 7 ננומטר כבר ברבעון השני של 2018.

לכאורה, אין מדובר בהודעה דרמטית אך מומחי תעשיה יודעים כי רוב מתחרותיה של אינטל מייצרות ב- TSMC והיכולת לייצר כבר עכשיו בטכנולוגיה מתקדמת יותר יאפשר למתחרותיה של אינטל להוסיף תכונות ולשפר ביצועים בשבבים החדשים שלהם ומנגד עלול לפגוע ביכולתה של אינטל להישאר אטרקאטיבית במחיריה בשוק המחשבים התחרותי ביותר. לאינטל גם היו לאחרונה תוכניות להציע לחברות שבבים ללא מפעלי יצור ( Fabless) לייצר את שבביהם במפעליה אך כאשר היא מפגרת בטכנולוגיות היצור היא הרבה פחות תחרותית וגם תתקשה לגבות מחירים גבוהים עבור מוצריה ושירותי היצור שהיא מציעה.

ואם כל זה לא הספיק אז לפני שבוע יצאה הודעה נוספת שהגיעה הפעם הישר מכיוונה של אינטל. החברה הודיעה כי עקב בעיות בייצור היא מתעכבת במעבר לייצור סדיר של מעבדים בטכנולוגיות יצור של 10ננומטר. כיום מתמקדת אינטל ביצור מעבדים בטכנולוגית 14 ננומטר בעוד גם סמסונג וגם TSMC כבר מייצרות יצור סדיר בטכנולוגיות 10 ננומטר.

אפילו חברת המעבדים המתחרה AMD כבר עברה לייצור משופר של 12 ננומטר ואילו אינטל צופה כי הייצור של מעבדי 10 ננומטר בכמויות גדולות יקרה רק ב -2019 .