![]() |
האם תצליח קוריאה להוביל את שוק הרובוטיקה הגלובלי? |
הסוד הכי שמור של קוריאה – מעונינת להפוך למובילה עולמית בתחום הרובוטיקה
בשקט בשקט שוקדת התעשיה הדרום קוריאנית על פיתוח יכולותיה בתחום חדש ומרתק. מדובר בתחום הרובוטיקה החכמה. לאחר שראשי התעשיה והממשלה הקוריאנית איתרו את תחום הרובטיקה כתחום המתפתח במהירות הקימה הממשלה הקוריאנית מוסד הנקרא KIRIA (Korea Institute for Robot Industry ) שמטרתו להפוך את קוריאה למובילה עולמית בתחום הרובוטיקה בדומה למובילות הטכנולוגית של קוריאה ביצור שבבי זכרונות והמובילות של טיוואן ביצור כללי של שבבים מתקדמים.
בראשית 2018 התמנה מון ג'און איל כמנכ"ל KIRIA ובראיון שנערך עימו לאחרונה בפורטל BusienssKorea גילה מר מון את תוכניות קוריאה בתחום הרובוטיקה לעתיד הנראה לעין. לדברי מר מון , כבר היום הוא רואה ביקוש גבוהה לרובוטים תעשייתים לתחומי האוטומוטיב והסמיקונדקטור. במקביל רואים ביקוש ראשוני לרובוטים שישרתו את תחומי הרפואה השיקומית והתחבורה. מון מאמין כי לקוריאה יתרון ביצור הרובוטים עצמם אך מודה כי קוריאה חלשה בתחומי התוכנה והאינטגרציה ונאלצת להסתמך על פתרונות יצרנים זרים. כתוצאה מכך קוריאה נמצאת עדיין בשלב בו היא מפתחת רובוטים המחקים רובוטים קיימים ואינה מובילה את השוק הגלובלי בחידושים טכנולוגים.
הודות לתמיכת הממשלה, התעשיה והאקדמיה הספיקה קוריאה להתקדם במהירות בשנים האחרונות והיא מתכוונת להדביק את הפער לעומת יצרנים יפנים ואחרים ואף לעבור לעמדת הובלה של שוק הרובוטים האינטילגנטים.
אחד הצעדים הראשונים לקראת הובלת שוק הרובוטים הוא הסדרת החקיקה בתחום. שיתוף פעולה חדשני בין יצרני רובוטים, לקוחות פוטנציאלים, משרדי ממשלה ותקינה רלוונטים ומומחי תעשיה עובדים כולם יחד כדי ליצור מדיניות שמטרתה לעודד את שוק הרובוטיקה ולשפר את יכולות חברות הרובוטים הקוריאניות. הממשלה מתכננת ביצוע חקיקה שתקדם מפעלים חכמים העומדים במגמות הגלובליות ומותאמים למהפיכת התעשיתית הרביעית או כפי שמכנים אותה Industry 4.0.
הממשלה מתכוונת גם לפעול ליצירת מודלים שיעודדו ביקוש לרובוטים שירותיים בישומים רלוונטים במגזר הממשלתי. רובוטים שירותים הם רובוטים שנועדו לבצע מטלות שגרתיות, חוזרות על עצמן, או מסוכנות לביצוע ע"י בני אנוש. שוק הרובוטים השירותים לבדו צפוי לצמוח במהירות בשנים הקרובות ולהגיע למחזור מכירות של כ-45 מילארד דולר בשנת 2020.
בנוסף, כדי לעודד את תעשיית הרובוטים ולהגדיל ביקושים, מתכוונת KIRIA לטפח חברות העוסקות באינטגרציה מערכתית system integration)) ויאפשרו ביצוע מטלות חדשות בסיוע רובוטים.
כדי להפוך לשחקן מרכזי בשוק הרובוטים הגלובלי חייבת קוריאה לפעול גם מחוץ לארצה ואכן כך היא עושה. השוק המבטיח ביותר לרובוטים הוא סין. בשנת 2016 יצגה סין 26.9% מסך הביקוש לרובוטים תעשייתים אך עד 2020 צפויה סין להגדיל חלקה ל-40%. המכון הקוריאני מתכוון להקים בסין את ה- Korea Robotics Center (KRC) שישמש בסיס לחברות קוריאניות כדי לחדור לשוק הסיני.
כמו כן, מתכוונת KIRIA לשלוח צוותים למדינות המבטיחות הנוספות כדוגמת הודו וברזיל וצפיות לגדול בקצב של למעלה מ-20% בשנה. דרך שת"פים עם שותפים מקומים מתכוונת קוריאה ללמד על הצרכים היחודים של כל שוק גלובלי ולהתאים לו פתרונות יעודים .
KIRIA אף הגבירה לאחרונה את השתתפותה בתערוכות בינלאומיות כגון Automatica בגרמניה ו- Innoprom ברוסיה כדי ליצור הזדמניות עסקיות לחברות רובוטיקה קוראניות והיא מתכוונת להמשיך ולהשתתף בתערוכות דומות בעתיד. במקביל עובדת KIRIA עם מכוני תקינה ומשרדי ממשלה רלוונטים במדינות שונות כדי להתאים את הרובוטים הקוריאנים לתקנים של אותן מדינות בתחומי הבטיחות, הגמישות, יעילות היצור וכמובן מחירים תחרותים.
כיום אין מדינה המזוהה עם הובלת שוק הרובוטים החכמים וזו אולי סיבת המפתח להחלטתה של קוריאה "לתפוס פיקוד" על שוק זה. ב-7 בפברואר 2018 הכריזה הממשלה כי תחום הרובוטים החכמים נמצא בעדיפות עליונה ומאז היא פועלת כאמור כדי להפוך למובילה עולמית בתחום זה.