מיוחד ל-CHIPORTAL שבבים בכל מקום, אך לא יראו אותם

גרסת הדפסה
robot_cebit
קרובוט בתערוכת סביט. צילום יח"צ של הנהלת התערוכה

שבבים יהיו בכל מוצר, במיוחד כיום כששבב חזק עולה פחות מדולר, ורק השמים הם הגבול מה ניתן יהיה לעשות איתם. מעט מהרעיונות הללו מוצגים כעת בתערוכת סביט שנפתחה אתמול בהנובר, גרמניה. כנציג Chiporlat השתתפתי בסיור מודרך שנערך בסיוע הנהלת התערוכה והנה כמה מהרשמים.

חברת STILL המציגה לראשונה בסביט, עקב העובדה שהיא חברת לוגיסטיקה ולא חברת IT, הראתה מערכת לניהול חכם של ציי רכב. לחברה צי של מאות משאיות, מלגזות, וציוד כבד אחר, שהיא מפעילה ברחבי אירופה.


כדי לחסוך בזמן השבתה של כלי הרכב הם פיתחו מערכת המאפשרת למדוד את מצב הרכב בכל רגע נתון. כל מערכת מחוברת לשבב והמידע משודר למרכז המחשבים של החברה. אם חלה תקלה הם יודעים איזה חלק חילוף לשלוח ללקוח ועושים זאת במקרים רבים אפילו עוד לפני שהוא מרגיש.

דוגמה נוספת היה בפרויקט של מכון פרנהופר שהציג בביתן שלו מערכת המכונה RedFIR ואשר מקלה לנתח את משחק הכדורגל לצרכי אימונים והפקת לקחים ממגרשים.


אינגמר ברץ, ממכון פראונהופר למעגלים משולבים הציג מערכת מעניינת העושה שימוש בשבבי RFID מתקדמים כדי לנתח את משחק הכדורגל.  "המערכת כוללת תשתית קבועה באצטדיון, בכל כדור ועל גופו של כל שחקן יש שבב RFID המשדר באופן אקטיבי את מיקומו בכל רגע בזמן אמת. עיבוד המידע מאפשר לדעת כמה כל שחקן השקיע. " אמר ברץ.

השבבים קטנים וקלים ואחת הדרישות של פיפ"א היתה שלא יתווסף משקל לכדור. לדברי ברץ, הרעיון היה לא להפריע למשחק עצמו ולכן פותח כדור מיוחד שלמרות תוספת השבב והמשדר עומד בתקנים של פיפ"א. אגב לפני כל משחק יש צורך להטעין את הכדור ואת המשדרים שעל גופם של השחקנים.


בתחילת השבוע פרסמה פיפ"א כי הטכנולוגיה של מכון פרנהאופר וטכנולוגיה מתחרה ייבחנו במטרה לשמש כטכנולוגיה לקביעת מיקומו של הכדור במקרה של מחלוקת בשאלה האם הכדור עבר את קו השער או לא.


אחד הדוברים המרכזיים בטקס הפתיחה של סביט היה יו"ר גוגל אריק שמידט, שהתייחס גם הוא לתחום השבבים: "יש לדאוג לכך שיכולת העיבוד המוכפלת כל שנה וחצי על פי חוק מור, נפח האיחסון המוכפל ב-14 חודש, יגיעו לכולם בשבריר המחיר. ראינו את המדע הבדיוני הופך למציאות. דברים שגדלנו עליהם במסע בין כוכבים או במדריך הטרמפיסט לגלקסיה – תרגום של שיחה בזמן אמת, זיהוי קול, כבר זמינים. רובוטים חכמים, מכוניות שנוסעות בעצמם הם רק עניין של זמן.  המכוניות האוטונומיות של גוגל כבר נסעו למעלה מ-200 אלף מייל. באמריקה מדינות כמו נוואדה פלורידה וקליפורניה משנים את החוקים כדי לאפשר זאת. והשאלה בגרמניה איך מאפשרים כניסה של מכוניות אוטומטיות לאוטובאן.

אך ההישג הגדול ביותר בכל הטכנולוגיה לדברי שמידט הוא שהטכנולוגיה תיעלם. היא תהפוך לחלק מהחיים. אנשים יצטרכו לבזבז פחות זמן לחשוב איך הטכנולוגיה עובדת, לאן לחבר חוטים. זה יהיה כמו חשמל שאנשים משתמשים בו מהשקע ולא שואלים איך הוא מגיע.