סיסקו צופה שוק של 14 טריליון דולרים ב-2020 באינטרנט של הדברים

גרסת הדפסה

cisco
סיסקו ממשיעה להשקיע במה שהיא רואה פוטנציאל בן 14 טריליון דולר במה שמכונה האינטנרט של הדברים (IoT). בכירי הטכנולוגים של החברה חלקו תוכניות לקידום פיתוח בתחום בחברה עצמה שהיא ענקית תקשורת הרשת, וכן אצל שותפיה העסקיים כדי ליצור תהליך פנימי של הערכת טכנולוגיות חדשות.

לדברי רוב לויד, נשיא חטיבת המכירות והפיתוח בסיסקו, כ-50 מיליארד התקנים יהיו מחוברים לאינטרנט בשנת 2020, ויצרו  הזדמנות עסקית של כ-14.4 טריליון דולרים. המגמה תיצור הזדמנויות עסקים תחילה בייצור, בתחום הממשלתי, אנרגיה ובריאות והם יתרחבו הרבה מעבר לתקציבי המיחשוב והתקשורת של היום" אמר.

תחום ה- IoT מייצג אתגרים רבים, לדוגמה, סיסקו עובדת עם חברות תשתית ברחבי העולם בתקווה למכור עד 10 מיליון מונים חכמים התומכים בפרוטוקול האינטרנט. כיום, שני מיליון מונים חכמים פועלים ומשתמשים במיש מאש של כ-135 פרוטוקולי תשתית. "יש מקרים בהם נידרשים שרתי גישה, כמו גם אסטרטגית הגירה" אמר ג'יי פי ואסור, עמית סיסקו.

סיסקו יצרה שילוב של זכרון RAM בן 40 קלוביט על -STACK של IPv6   עבור מונים חכמים הנתמכים בידי מספר יצהרי מיקרו קרים כגון אמטל, ST, וטקסס אינסטרומנטס. חוקי אבטחת הסייבר האמריקנית מקשים על אימוץ פרוטוקולים פתוחים, אך חוקים אלה אמורים להתעדכן ולסלול את הדרך למכשירים תומכי IP, אומר ריק גייגר, מנהל בכיר לתחום רשת החשמל החכמה בסיסקו.

בנפרד, השקיעה סיסקו בחברת Cohda Wireless האוסטרלית, ספקית לוחות 802.11p כדי לאפשר חיבור של מכוניות לרשת. משרד התחבורה האמריקני עורך ניסויים בטכנולוגיה שתוכל לסייע לחבר רכבים זה לזה ולאפשר תשתית לזרימה חלקה של התנועה ולמניעת תאונות.

ואלו כאמור רק מקצת הדוגמאות לתחום האינטרנט של הדברים על פי סיסקו.