אנליסטים בחברת ג'יי פי מורגן קוראים לאינטל לסגור את חטיבת המובייל והתקשורת כדי לשפר את רווחיות החברה לאור ההכנסות הדלות למניה ברבעון הראשון של 2014, אך ענקית ה-X86 ואנליסטים אחרים אמרו כי החברה צריכה להמשיך בנתיב לשוק התחרותי מאוד של הטלפונים החכמים והטבלטים. "אנו ממשיכים להאמין כי המובייל אינו רווחי עבור אינטל" נאמר בהודעה שהוציאה חברת ההשקעות: "אנו מאמינים כי אינטל תפסיד כסף ולא תרוויח שום רווח חומרי לבעלי המניות שלה מטבלטים או טלפונים חכמים בשל החסרונות הבולטים של ארכיטקטורת X86 לעומת ARM והרווחיות הנמוכה של שוק המעבדים לטלפונים חכמים וטבלטים. אם אינטל היתה סוגרת את החטיבה, אנו מעריכים כי הדבר יתרון רווח של כחצי דולר למניה בשנת 2015."
חטיבת המובייל והתקשורת רשמה הפסד תפעולי של 3.1 מיליארד דולר בשנת 2013, וברבעון הראשון של 2014 לבדו היא רשמה הפסד של 929 לעומת הכנסות של 156 מיליון דולר בלבד. בעוד בכירי אינטל מודים בהפסד, כמה מהם כינו את המספרים הפיננסיים הנוכחיים כ"השקעה" בסביבה האקולוגית של המובייל.
"זה בהחלט סוג של השקעה- אסטרטגיה ברורה מנקודת הראיה של אינטל כמובילת המיחשוב" אומרת ג'ולי קופרנול, סגנית נשיא ומנהלת חטיבת המובייל והתקשורת של אינטל ל-EE TIMES. "אנו חשים שיש לנו תוכנית, אנחנו מבינים כיצד אנו עומדים לספק את התוצאות ואנו מבצעים השקעות המשפרות את יכולת התחרות שלנו מנקודת המבט של עלות הפלטפורמה."
במקום לקבל את עצת JP Morgan לסגור את קו מוצרי המובייל, כפי שעשתה למשל טקסס אינסטרומנסט ולהפנות את משאביה לעסקי PC שבהם יש מרווח גבוה יותר, וכן לעסקי ייצור שבבים, אישרה אינטל שוב את מחויבותה לטבלטים ול-LTE. צמיחה בארכיטקטורת אינטל תההיה אחת הגדולות במובייל, אמרה קופרנול, ושוק הטבלטים המתפתח ירבע את מספר השבבים של אינטל בענף זה."
"הציפיות שלנו (משוק המובייל) לא השתנו, יתכן שיהיו שונויות - המספר השני לאחר הנקודה העשרונית אולי השתנה, אך הכיוון נשאר." אמר ה-CFO של אינטל סטייסי סמית' בשיחת ועידה עם פרסום התוצאות הרבעוניות. "אנו מרגישים די טוב כפי שעולה מהמפגשים שלנו עם לקוחות. ההסכמים ארוכי הטווח מבוצעים וזכיות התכנון מגיעות לשוק, כמו גם הגידול במספר השבבים לשוק זה ברבעון הראשון."
בתגובה לטענת חברת ההשקעות אודות יעילות מעבדי X86 של אינטל, אמרה קופרנול כי שבבי החברה תחרותיים ברמת צריכת החשמל והצביעה על שבבי אטום מהדור החדש, המכונים בשם הקוד ברוקסטון כהתקנים 'גיבורים'. השבבים הניידים בטכנולוגית 64 ביט לטלפונים חכמים וטבלטים מבוססים על מעבד מרכזי ומעבדים גרפיים חדשים."
"איננו לוקחים זאת לגמרי בקלות, אך אנו משוכנעים שמעבדי אטום (Bay Trail) ימשיכו להיות המובילים בביצועים בכלל ובביצועים פר ואט" אמר דובר בשם אינטל. "צריך לזכור שאנו גם מייצרים את השבבים הללו כעת בטכנולוגית 22 ננומטר, ואנו מתחילים בתהליך של ייצור ב-14 ננומטר."
בעוד הצעתה של ג'יי פי מורגן עשויה להגדיל את הרווחים, לאינטל אין כל ברירה אלא להשאר במסלול לשוק המובייל" אומר וויל סטראוס, נשיא חברת מחקרי השוק Forward Concepts. אינטל צריכה לאמץ אסטרטגיה דומה לזו של נוקיה ולהעדיף את השווקים בעולם השלישי על פני השוק האמריקני."
"כדי להתחרות בקוואלקום, הם יצטרכו להשקיע מאות מיליוני דולרים . אין אף גורם חיצוני שיוכל לממן את המהלך ואינטל תצטרך להתחרות. קוואלקום נמצאת ביתרון של שנתיים לפחות מול כל מה שיש לאינטל להציע" אמר סטראוס.
אינטל הצליחה להוזיל את עלות החומרים בחלק ממוצריה, סמית' הדגיש במיוחד את SoFIA, פלטפורמת ה- mobile SoC המשולבת הראשונה המיועדת לקצה הנמוך של השוק ואת ברוקסטון המיועד לשווקי הביניים ולשוק הגבוה.
הן אינטל והן שטראוס מעריכים את חשיבות השותפים בהצלחתה השיווקית של חטיבת המובייל. אינטל חתמה על הסכמים ארוכי טווח עם לנובו, פוקסקון ואחרים "כדי להרחיב את הטלבטים והטלפונים החכמים לשימוש באטום בצד של המעבד כמו גם במוצרי התקשורת של החברה" אמר דובר אינטל.