פריצת הדרך של האינטרנט של הדברים תגיע כאשר יפעל הדור הסלולארי החמישי |
|
מאת אבי בליזובסקי
שני, 10 אוגוסט 2015 00:56
|
![]() |
![]() |
הדור הבא של תקשורת הסלולרית (G5) יקל על הזרימה החופשית של מידע ויאפשר את מהפכת האינטרנט של הדברים. כך אומר רפאל קפדה, מנהל בכיר בחברת אינטרדיגיטל אירופה במאמר שפורסם ב-EETIMES.
"ניתן להגדיר את הדור הסלולארי החמישי במונחים טכניים טהורים ולפתח תקנים לדור הבא של רשתות סלולאריות. כמו שבעבר שאלנו את עצמנו למה צריך כונן קשיח של יותר מגיגהבייט אם לא יכולתי למלא אפילו 100 מגה, ואז באה מהכפת הטלפונים הניידים שמפיקים היום יותר ויותר נתונים ומשתפים אותם. זה רק אפס קצהו של מה אנו צפויים לראות בעוד מספר שנים כאשר הדור הסלולארי החמישי והאינטרנט שלהדברים יפעלו ביחד".
"ה-IOT יתממש במלואו רק כאשר נתונים ומידע יזרמו באופן חופשי בין מערכות, אזורים גיאוגרפיים, ספקים שונים ותעשיות שונות ויספקו פתרונות משולבים מקצה לקצה. ההבדל העיקרי בין מה שאנו חווים היום ובין החזון הזה הוא שפתרונות העתיד ישתמשו רק ברכיבים הרלוונטיים או אבני הבניין של ה-IOT מתוך מערכת אקולוגית מורכבת של נתונים, שירותים, פלטפורמות, ספקים ותעשיות בצורה מהירה, דינמית ויעילה להפקה המידע שאנחנו זקוקים לו. כאשר ה-IOT הדור יגיע לבגרות, הדור הסלולארי החמישי יאפשר את מימושו תוך מתן הגמישות הרבה הנדרשת בקישוריות וכלי הליבה הנחוצים כדי לאפשר תקשורת בין השרתים ובין אבני הבניין הסטנדרטים של האינטרנט של הדברים."
"היום בענף התחבורה, לדוגמא, יש לנו מידע טוב יחסית כיצד להגיע מנקודה א' לנקודה ב' באמצע תחבורה שונים – נהיגה, נסיעה בתחבורה ציבורית, אופניים והליכה ברגל ולספק בזמן אמת מידע על המסלולים שלנו. ואולם אם משהו משתבש, למשל נוצר פקק כתוצאה מתאונה או עבודות מתוכננות בכביש אפשר היה למנוע את הנסיעה בנתיב זה עוד לפני שיוצאים לדרך. הבעיה היא בעיה של שילוב נתונים בזמן אמת".
השימוש בפתרון כזה (של וייז במקרה זה) הוא דוגמה לתשתית שצריך להקים בין מערכות קצה מבוזרות לבין הענן שיאפשר קבלת החלטות בזמן אמת לפי הנתונים בשטח, גם בתחומים נוספים, ולשם כך יהיה צורך בתשתית תקשורת מהירה וייעודית – הדור החמישי.
למאמר המלא ב-EETIMES
|