נפטר אנדי גרוב ממייסדי אינטל |
|
מאת אבי בליזובסקי
שלישי, 22 מרץ 2016 09:24
|
![]() |
![]() |
אינטל הודיעה כי מנכ"ל ויו"ר החברה לשעבר אנדרו גרוב נפטר היום בגיל 79.
בשנת 1968 נמנה גרוב על מייסדי אינטל ביחד עם רוברט נויס וגורדון מור, גרוב הפך לנשיא של אינטל בשנת 1979 ומנכ"ל בשנת 1987. הוא כיהן כיו"ר מועצת המנהלים מ -1997 עד 2005. הן בתקופת כהונתו באינטל והן לאחר פרישתו היה גרוב אחד הדמויות המשפיעות ביותר בטכנולוגיה עסקית, הוא כתב ספרים רבי מכר ומאמרים מצוטטים והתבטא בסוגיות ציבוריות בולטות.
"אנו מתאבלים ומצטערים על פטירתו של יו"ר אינטל לשעבר ומנכ"ל אנדי גרוב", אמר מנכ"ל אינטל בריאן קרזאניץ'. אנדי הצליח לעשות את הבלתי אפשרי פעם אחרי פעם ונתן השראה לדורת של אנשי טכנולוגיה, יזמים, ואנשי עסקים."
גרוב הוא יהודי ניצול שואה. הוא נולד בבודפשט, הונגריה והיגר לארה"ב ב-1956 לאחר ששרד את הכיבוש הנאצי ונמלט מהדיכוי הסובייטי. הוא למד הנדסה כימית בסיטי קולג ' בניו יורק. הוא השלים את הדוקטורט שלו באוניברסיטת קליפורניה בברקלי בשנת 1963. לאחר סיום הלימודים, הוא נשכר על ידי גורדון מור לחברת פיירצ'יילד סמיקונדוקטור כחוקר בתחום הרשתות, ועוזר מו"פ תחת מור. כשמור ונויס עזבו את פיירצ'יילד וייסדו את אינטל בשנת 1968, גרוב היה לשכיר הראשון שלהם.
גרוב שיחק תפקיד קריטי בהחלטה להעביר את המיקוד של אינטל משבבי זיכרון למעבדים והוביל את השינוי של החברה למותג צרכני בעל הכרה רחבה. תחת הנהגתו, אינטל ייצרה שבבים, כולל 386 ופנטיום שהיו המובילים בתקופתם. כמו כן, החברה הגדילה את ההכנסות השנתית מ -1.9 מיליארד דולרים ליותר מ -26 מיליארד.
ספרו הידוע "רק הפרנואידים שורדים" משנת 1999 הוא חלק מארון ספרי הניהול הנחשבים ביותר עד היום.
"אנדי פיתח אסטרטגיה ארגונית ומנהיגות בדרכים שממשיכות להשפיע על הוגים ומנלהי חברות בולטים ברחבי העולם," אמר יו"ר אינטל אנדי בריאנט. " בשילוב הגישה האנליטית של מדען בעל יכולת לשכנע אחרים בשיחה כנה ועמוקה, איפשר את ההצלחה של אינטל על פני תקופה ארוכה בה ראה את עליית המחשב האישי, האינטרנט ואת עמק הסיליקון."
גרוב ואשתו, אווה, היו נשואים במשך 58 שנים והיו לו שתי בנות ושמונה נכדים.
לאחר פרישתו היה גרוב פעיל בפילנתרופיה ציבורית בנושאים הקרובים אליו. הוא חלה בסרטן הערמונית ובניגוד לסטיב ג'ובס הוא החליט לעבור טיפול קונבנציונלי וניצח את המחלה. הוא תרם למחקר במחלת הפרקינסון, וקרא לקהילה הרפואית לחקור ולשפר את הטיפול במחלה ממנה סבל. הוא תרם 26 מיליון דולר למכללת העיר ניוי יורק כדי לסייע בהקמת בית הספר גרוב להנדסה, ועושה אינספור מתנות נדיבות למגוון רחב של צדקה.
|