Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

קונסורציום של האיחוד האירופי מתמקד במערכות על שבב של מחשוב אקסה

גרסת הדפסה
71x2LYwb6pL. SL1500 1
 

 

אחרי שלושה פרויקטי מון-בלאן רצופים מאז 2011, שלוש שותפות הליבה ARM, המרכז של ברצלונה למחשבי על ובול (קבוצת אטוס) התכנסו כדי לפתח את הדור הבא של המעבד התעשייתי למחשוב עתיר ביצועים (HPC). הפרויקט האחרון מיועד לסלול את הדרך למעבד וסביבה אירופאים עם צריכת חשמל נמוכה עתידיים למערכות מחשבי אקסה, באמצעות מימון חדש של 10.1 מיליון אירו (בערך 12 מיליון דולר) מתוכנית "הוריזון 2020" של הנציבות האירופית.
הקונסורציום מון-בלאן 2020 כולל גם את CEA, Forschungszentrum Jülich, Kalray ו-SemiDynamics.


החזון של פרויקט מון-בלאן הוא לנצל טכנולוגיות מובייל למחשוב מדעי. המטרה שלו הייתה ליזום משפחה של מעבדים שתהווה בסיס למערכות HPC אקסה שיוכלו להשיג אימוץ על ידי השוק וקיימות כלכלית.

המטרה של הפרויקט הראשון ב-2011 הייתה ליצור סוג חדש של ארכיטקטורת מחשב שתוכל לקבוע תקנים גלובליים עתידיים ל-HPC שיספקו ביצועי אקסה תוך שימוש בפי 15 עד 30 פחות אנרגיה. בין 2013 ל-2016, ההרחבה של מון-בלאן התמקדה בפיתוח פלטפורמות יעילות אנרגטית בקנה מידה קיצוני, עם פוטנציאל למחשוב אקסה, תוך טיפול באתגרים של מקבילות מסיבית, מחשוב הטרוגני ועמידות.

השלב השלישי של פרויקט מון-בלאן, שיפעל מ-2015 עד 2018, מיועד להתבסס על הפרויקטים הקודמים מון-בלאו ומון-בלאן 2. גישת התכנון המשותף שלו מיועדת להבטיח שחידושי חומרה ומערכת יתורגמו בקלות ליתרונות ביישומי HPC.

המימון האחרון הוא האיטרציה הרביעית של הפרויקט, ונועד לשפר את הקיימות הכלכלית של דורות המעבדים שייווצרו כתוצאה מהפעילות מון-בלאן 2020. הפרויקט מבוסס על אריזה מודולרית כדי לאפשר יצירה של משפחה של מערכות על שבב לשוקי מטרה שונים, כגון "HPC מוטבע" לנהיגה אוטונומית. המטרות של הפרויקט הן:
• להגדיר ארכיטקטורה של מערכות על שבב עם צריכת חשמל נמוכה כשהמטרה רמת אקסה;
• ליישם אבני בניין קריטיות חדשות (IPs) ולספק תוכנית לדור הראשון של היישום שלהן.
• לספק הדגמות של הוכחות רעיון ראשוניות לרכיבים הקריטיים שלו ביישומים מהעולם האמיתי.
• לבדוק שימוש חוזר באבני הבניין כדי לשרת שווקים אחרים פרט ל-HPC, באמצעות מתודולוגיות שמאפשרות אפשרות חיזוי טובה יותר מבחינת זמן, במיוחד לגבי יישומים עם קריטיות מעורבת שבהם ביצוע וזמני תגובה מובטחים הם קריטיים.

montblank

אב הטיפוס מהשלב מון בלאן 3, ה-Dibona, מבוסס על מעבדי 64 ביט ThunderX2 מתוצרת Cavium, ואוצר פקודות Arm v8.
מקור: מון-בלאן
הפרויקט יצטרך להתמודד עם שלושה אתגרי מפתח כדי להשיג את הביצועים הרצויים עם יעד צריכת החשמל שלו:
• להבין את שקלולי התמורות בין אורך וקטור, קצב העברה של רשתות על שבב (NoC) וקצב העברה של הזיכרון כדי למקסם את היעילות של יחידת העיבוד.
• חיבור על הפרוסה חדשני שיכול לספק קצב העברה מספיק ליחידות העיבוד, עם צריכת אנרגיה מינימלית.
• פתרון זיכרון עם קצב העברה גבוה וצריכת חשמל נמוכה עם מספיק קיבולת וקצב העברה ליישומי אקסה.




עוד בתחום שבבים

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

כתבות נוספות בתחום

שבבים
כתבה ריקה 1
כותרת ביניים * כותרת ביניים
קרא עוד
שבבים
כתבה ריקה 2
כותרת ביניים * כותרת ביניים
קרא עוד