קוואלקום מכריזה על ערכת פיתוח חדשה להפיכת IOT לפתרונות מסחריים |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 18 פברואר 2018 00:33
|
![]() |
![]() |
קוואלקום משיקה ערכת פיתוח חדשה (LTE IoT SDK) התומכת בהפיכת "האינטרנט של הדברים" לפתרונות מסחריים באמצעות קישוריות סלולרית. הערכה מותאמת למודם MDM9206 הרב תכליתי של החברה, התומך בטכנולוגיות IoT המתקשרות זו עם זו דרך רשת סלולרית דור רביעי. הערכה, אשר צפויה לצאת לשוק במחצית הראשונה של שנת 2018, עוצבה במטרה לאפשר ליצרנים לנצל את יכולות הקישוריות והעיבוד של רכיב ה- MDM9206 LTE IoT של קוואלקום על מנת לפתח פתרונות IoT יעילים וחסכוניים יותר.
ערכת הפיתוח החדשה (LTE IoT SDK) של קוואלקום עוצבה במטרה לסייע ליצרני ציוד מקורי (OEM), מפתחי יישומים, שחקנים חדשים בתחום ה- IoT וגם כאלו שאינם משתייכים לאקוסיסטם הטכנולוגי ישירות- ביצירת מוצרי ופתרונות IoT חדשים מבוססי קישוריות סלולרית. הערכה מאפשרת גישה למעבד לצד מערכת ניווט לוויינית גלובלית (GNSS) ויכולות התממשקות עם מודם המולטי מוד. כולם מוטמעים בתוך ה-SOC (SYTEM ON CHIP) 9206MDM- מודם זה תוכנן כפתרון מוכלל ורב תכליתי הכולל תמיכה כלל עולמית עבור טכנולוגיות eMTC (Cat M1) ו- NB-IoT (Cat NB-1) של תקן ה-LTE (דור 4) בנוסף לתמיכה בתקני IoT וותיקים יותר בדור שני כגון E-GPRS'.
את מודם ה- 9206MDM ניתן למצוא במודלים ייעודיים אשר מפוצלים ומופצים ע"י מספר יצרנים מובילים בתחום. מטרתה המרכזית של ערכת הפיתוח החדשה הינה תמיכה במפתחים כאשר הם מריצים תוכנה מותאמת אישית על גבי מעבד GHz Cortex A7 1.3 הנמצא בתוך רכיב ה- MDM9206. זאת, במקביל לאספקת גישה לחבילת תוכנה מקיפה של קוואלקום אשר נועדה להנגיש חלק מהיכולות הנוספות של ה-MDM9206, כגון מערכת ה-GNSS. המעבד המשולב בתוך מודם MDM9206 LTE IoT יאפשר לייתר את הצורך במיקרו-בקר חיצוני, דבר הצפוי לסייע בהורדת עלויות, שיפור חיי הסוללה ואבטחת ההתקן.
כמו כן, מודם MDM9206 LTE IoT כולל תמיכה משולבת מראש בפלטפורמות ענן רבות כגון: Alibaba Cloud Link One, China Mobile OneNET, DTSTON DTCloud, Ericsson IoT Accelerator, Gizwits ו- Verizon ThingSpace. ערכת הפיתוח נועדה לאפשר למפתחים להרחיב את התמיכה מעבר לפלטפורמות אלו, ולפתח תמיכה עבור ספקי ענן גדולים נוספים בתחום ה-IoT.
השימוש במודולי החומרה הכוללים את המודם MDM9206 LTE IoT יחד עם ערכת הפיתוח החדשה, צפוי לסייע ליצרני ציוד מקורי (OEM) ומפתחים לטפל במגוון מקרי שימוש קיימים ופוטנציאליים בטכנולוגיות IoT מסחריות ותעשייתיות המתבססים על חיבור לרשתות סלולריות כגון שערים חכמים, מעקב אחר נכסים ועוד. כמו כן, יתאפשר פיתוח של התקנים חסכוניים ובעלי הספק נמוך המיועדים לחיי סוללה רבי שנים, וכיסוי גדול יותר בהשוואה לרשת ה- LTE הסלולרית המסורתית (לטלפונים). עד כה, כ-90 תיכנוני חומרה עושים שימוש במודם MDM9206 LTE IoT.
"כמובילה בטכנולוגיה אלחוטית, קוואלקום גאה להציג שורה של פתרונות חדשניים שנועדו להאיץ את התפתחותו הגלובלית של הIoT -", מציין סרג וולינגגר, סגן נשיא בכיר ומנהל כללי של טכנולוגיות G4 /G5 וטכנולוגיות IoT תעשייתיות. "ערכת הפיתוח החדשה, בשילוב מודם המבוסס על ערכת הצ'יפים MDM9206 LTE IoT מצטרפת למשפחת פתרונות הקצה האלחוטיים של קוואלקום. אלו נועדו לסייע למפתחים ויצרנים לבנות מגוון רחב של יישומי IoT מסחריים שהם לא רק מלהיבים וחדשניים, אלא גם יעילים וחסכוניים. אנו נרגשים לקראת הדגמת ערכת הפיתוח החדשה במסגרת תערוכת המובייל הקרבה בברצלונה".
|