שוק המוליכים למחצה הופך שוק של חברות גדולות |
|
מאת אבי בליזובסקי
שני, 16 אפריל 2018 00:07
|
![]() |
![]() |
איור: מתוך PIXABAY.COM |
עשרת ספקי המוליכים למחצה המובילים בעולם הגדילו משמעותית את נתח השוק המשולב שלהם בעשור האחרון. לפי IC Insights, מכירותיהן של ספקיות המוליכים למחצה המובילות בעולם היוו 43% מכלל מכירות השבבים בעולם ב -2017. לשם השוואה לפני עשר שנים היוו מכירותיהן של החברות המובילות 33% מכלל מכירות הענף.
ספקי ה- Top 50 ייצגו 88% מסך השוק העולמי של המוליכים למחצה שהסתכם כידוע ב -444.7 מיליארד דולר לעומת 76% מהחברות המובילות ב -2007, כך מסרה IC Insights.
עם העלייה במספר המיזוגים והרכישות שצפויה להימשך בשנים הקרובות (לדוגמה, Qualcomm ו- NXP), IC Insights סבורה כי איחוד יגדיל את חלקם של הספקים המובילים לרמות גבוהות עוד יותר.
בחלוקה לפי איזורים בולטת במיוחד העלמותן של החברות היפניות מצמרת הרשימה. הייצוא וההשפעה של יפן בשוק ה- IC ירדו משמעותית מאז 1990, עם נתח השוק של IC (לא כולל ייצור) של -7% בלבד ב -2017, כך מסרה IC Insights. החברות המובילות ביפן - NEC, היטאצ'י, מיצובישי ומאטסושיטה נעדרות מרשימת ספקי ה- IC המובילות . יפן צמצמה מאוד את ההשקעה שלה fabs מוליכים למחצה וציוד חדש, IC תובנות אמר. למעשה, חברות ביפן היוו רק 5% מסך כל ההשקעות של תעשיית המוליכים למחצה ב -2017, דרך ארוכה מ -51% מההוצאות שהן ייצגו ב -1990. במילים אחרות, בעשור האחרון ירד חלקן של חברות השבבים היפניות ב-90%.
לחצים תחרותיים מצד ספקי IC מדרום קוריאה - במיוחד בשוק הזיכרון - בהחלט מילאו תפקיד משמעותי בשינוי המראה של נתוני נתח השוק של IC במהלך 27 השנים האחרונות, ציין IC Insights. בנוסף, בהתאם לתוצאות המכירה של חטיבת ה- NAND של חברת Toshiba, נתח השוק של החברות היפניות בשוק ה- IC עשוי לרדת עוד יותר מהרמה הנמוכה ביותר שלה, כך מסרה IC Insights.
תחרות חזקה, הפחתת מספר ספקי IC מיפן, אובדן של עסקים משולבים אנכית, החמצת אספקת מעגלים משולבים עבור יישומים בנפח ייצור גבוה, וכן השינוי במודל העסקי ל- IC-fab-lite,
|