קבוצת פוקסקון קונה 66% משארפ תמורת 3.4 מיליארד דולר |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 03 אפריל 2016 00:36
|
![]() |
![]() |
פוקסקון אלקטרוניקה, החברה הבת שלה פוקסקון המזרח הרחוק הרשומה באיי קיימן, פוקספון סינגפור ו-SIO INTERNATIONAL HOLDINGS ירכשו 3.282 מיליאר דמניות חדשות שיופקו על ידי שארפ כדי להגדיל את ההון ב-88 ייני למניה וסך הכל 388.8 מיליארד יין שהם 3.42 מיליארד דולר תמורת 66% מהמניות.
פוקסקון טכנולוגיות היא יצרנית שלדת המחשב העשויה ממתכת וחברה בת בקבוצת פוקסקון בעוד SIO היא החברה האם של יצרנית הפנלחם היפינית Sakai Display Products שהיו"ר של פוקסקון, טרי גואו הוא בעל המניות היחיד.
בנוסף תרכוש פוקסקון 11.4 מיליון מניות מועדפות ב-8,800 יין למניה שאותן ניתן יהיה להמיר למאה מניות רגילות ב-1 ביולי 2017.
שארפ מצידה ניסתה להמנע מהעסקה עם פוקסקון במשך שנים, במיוחד עקב לחץ מצד ממשלת יפן שדאגה שטכנולוגיה מתקדמת תגיע לידיים סיניות. ויש לכך סיבה. בשנת 2012 הציע פוקסקון לרכוש את שארפ תמורת למעלה מ-8 מיליארד דולר, אך חברי הדירקטוריון החליטו למכור אז את חטיבת המסכים לחברה הממשלתית היפנית. בפעם השניה – במהלך קיץ 2015 התחדשו הדיונים אך התגלה כי שארפ הסתירה התחייבויות, חובות לנושים ומסים שלא שולמו. מנית שארפ נסחרת כיום בבורסת טוקיו לפי שווי של 2 מיליארד דולר. הרכישה הנוכחית, מציבה לחברה שווי של 5 מיליארד דולרים, פי 2.5 ממחיר השוק שלה כיום.
לשארפ יש חלק באסטרטגיה של פוקסקון להפוך ממרכיבת המכשירים הגדולה בעולם המייצרת עבור אפל ומיקרוסופט, אך אין לה כמעט מכשירים משל עצמה, ליצרנית מכשירי אלקטרוניקה עצמאית ומתקדמת, בזכות הטכנולוגיה והפטנטים של שארפ.
. |
העסקה הזאת משקפת את הקריסה המוחלטת של תעשיית הטכנולוגיה היפנית, שבעבר שלטה בעולם ביד רמה אבל מצטמצמת בקביעות בשנים האחרונות. ממשלת יפן מצידה ניסתה להציל את חברות הטכנולוגיה על ידי הקמת מיזמים ממשלתיים שנועדו לרכז תחתיהם את התעשייה היפנית בתחומים כגון מסכים, שבבים ומוצרים ךבית. עכשיו, אחרי מכירת שארפ לפוקסקון, חברת המסכים היפנית הגדולה היחידה בשוק היא Japan Display, מיזם ממשלתי שכולל בתוכו את השרידים של חטיבות המסכים של טושיבה, היטאצ'י וסוני.