מנכ״ל ST בפתיחת כנס electronica2016: " יש חשיבות קריטית להגנת המוצרים האלקטרונים במיוחד בתעשיית השבבים" |
|
מאת שלמה גרדמן
חמישי, 10 נובמבר 2016 01:03
|
![]() |
![]() |
מימין לשמאל - קיליאן רייכרט, מנחה הפאנל, מנ"ל אינפיניון פרופ פרנק פיטזק, מנכ"ל NXP ריק קלמר, מנכ"ל ST קרלו בזוקי, וסטפן אורבך חבר מועצת המנהלים של חברת MOBILE SECURITY. צילום: שלמה גרדמן |
כנס electronica2016 המתקיים מדי שנתיים במינכן, גרמניה עמד השנה בסימן עולם (אלקטרוני) מאובטח ובטוח יותר. לכן לא היה מפתיע לגלות שמושב הפתיחה של הכנס הוקדש לנושא: Connected World-Safe and Secure
במושב השתתפו המנכ״לים של שלושת חברות השבבים הגדולות באירופה ST, NXP ו - Infineon. כמו כן השתתפו עוד שני מומחי תעשיה: Prof. Frank Fitzek
מאונב׳ דרזדן המשמש כמומחה לרשתות תקשורת של דויטשה טלקום וכן Stefan Aurbach , חבר מועצת המנהלים ומנהל בכיר בחברת Mobile Security.
את הדיון פתח המנחה, בשאלה האם המנהלים הבכירים מאמינים בחשיבות אבטחת מערכות האלקטרוניקה של ימנו? קרלו בזוטי, מנכ״ל ST מיהר להשיב וציין כי יש חשיבות קריטית להגנת המוצרים האלקטרונים במיוחד בתעשיית השבבים גם ברמת התוכנה וגם ברמת החומרה. ד״ר ריינהטרד פלוס, מנכ״ל אינפיניון, הוסיף כי כיום מעבר להגנת המוצרים האלקטרונים ברמת המוצר יש להגן גם על הרשת. יתרה מזו, כיום אבטחת המוצרים היא קריטית כמו למשל רכיבים המיועדים לשוק הרכב. אם מערכת המחשוב של הרכב תותקף וכתוצאה מכך תסע בכיוון הלא נכון זה יכול לגרום לנזק גדול העלול להביא אפילו לאובדן חיי אדם. גם במוצרים אחרים כמו רובוטים איננו יכולים לאפשר כשלון ולכן אבטחת המערכות היא כה קריטית.
מנכ״ל ונשיא NXP, ריק קלמר הוסיף כי הוא מבחין במנטליות שונה בהתייחסות לאבטחת המוצרים בין אירופה לארה״ב. באירופה מוטרדים מנושא גניבת קנין רוחני ומחפשים פתרונות מתאימים ואילו בארה״ב חוששים בעיקר מתקיפות על מערכות המחשבים ותרמיות. קלמר הוסיף כי חשוב לנו להקפיד על נושא הגנת המידע כתעשיה. בסין, הממשלה יכולה להכתיב מה ואיך יגנו על מערכות התקשורת והמחשבים אך במדינות המערב זה לא עובד כך. לכן, הוא מאמין כי תעשיית השבבים, צריכה לדאוג לפתרונות שיגנו על המוצרים ברמת התעשיה.
סטפן אורבך הוסיף, בעולם המקושר של היום ועוד יותר מחר, יש להקפיד על הגנת מוצרי החומרה לישומי IoT כמו גם לשאר המוצרים המקושרים לרשת.
נושא נוסף שעלה לדיון במושב היה אבטחת נתונים בסביבת ה 5G. לדברי פרופ׳ פיטזק, בדור התקשורת הבא (5G) יהיה על היצרנים להשקיע יותר בהגנה על המידע הנמצא בשימוש במסדי נתונים, ומחשוב ענן. הדרך להגן על המידע תהיה ע״י משלוח המידע במספר ערוצים במקביל תוך הצפנתם כך שרק מי שמחזיק בידיו את הקוד הדרוש לקבלץ כל המידע יוכל לקבל זאת.
סטפן אורבך הוסיף: כבר היום יש פתרנות קיימים המבוססים על קריפטולוגיה. אני חושב שעלינו להשתמש בהם לפני שאנחנו מנסים ״ להמציא את הגלגל״ מחדש.
לדברי קרלו בזוטי מ ST, עלינו לוודא שכל אוביקט יהיה מוגן גם בהגנה אופקית וגם ברמת המוצר. ריק קלמר חושב שכיום חייבים לקחת בחשבון את נושא אבטחת המידע כבר בשלב התכנון של כל מוצר חדש וזה כמובן נכון גם למוצרי המחר בתחום ה 5G.
פרופי פיטזק, ציין שורה של מוצרים חדשים כולל המכונית המקושרת, הבית החכם ( והמקושר) וגם מע׳ תעשייתיות חכמות. כולן מחוברות לאינטרנט ולכן יש לדאוג לא רק לאבטחת המוצרים אלא אף לאבטחת הרשת. כיום, עוד לפני שחושבים על ביצועי הרשת ועל זמינות המידע יש להבטיח איכות מירבית של אבטחת המידע ברמת התשתיות. פרופ׳ פיטזק, הביא כדוגמא את התקפת ההאקרים שקרתה ב-21 באוקטובר השנה. ההתקפה החלה בפריצה למערכת מחשבים דרך טוסטר חכם שהיה מחובר לרשת. לדברי פרופ׳ פיטזק, אי אפשר להגן על כל טוסטר כאילו היה סופר קומפיוטר אך במציאות הגנת הרשת אליה היה הטוסטר מחובר לא היתה יעילה. בסיטואציה שנוצרה הרשת היתה צריכה לדעת שמשהו לא שגרתי קורה ולחסום את ערוץ התקשורת למחשבים ולתשתיות הענק אליהן הציליחו הפורצים להכנס דרך הטוסטר.
|