Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

HPE הציגה בסביט דגם עובד של THE MACINE פיתחה במיוחד עבורו שבבים שיאפשרו קלט/פלט מהיר

גרסת הדפסה
themachine600 300x2101
 דגם של THE MACHINE בביתן HPE בסביט 2017. צילום: אבי בליזובסקי

 

"הכוונה שלנו ב-The Machine היא שאזכרון והאיחסון יהיו אחד". כך אומר בשיחה עם אנשים ומחשבים אנדרו וילר, עמית HPE, סגן נשיא וסגן מנהל המעבדות, CTO של מעבדות HPE במהלך תערוכת סביט 2017 שהתקיימה במהלך השבוע האחרון בהנובר גרמניה.

כחלק מפרויקט על של מיחשוב מבוסס זיכרון, הפרויקט שאנחנו מפתחים הרבה מהטכנולוגיה שלו, נקרא "המכונה" "The Machine". הרעיון שמאחורי זה הוא לייצר מאגר גדול של זכרון מתעדכן, לחבר אליו את הכמות הנדרשת של כוח עיבוד בהתאם לעבודה שרוצים לבצע."
"זה לא מחשב כללי שיש לו יכולת קבועה של עיבוד ומחברים אותו לכמות קבועה של זכרון. הכוונה בעתיד היא שהזכרון והאיחסון יהיו אותו הדבר, שמעבד היישומים ייגש אליו ישירות ויהיה צורך בפחות פעולות קלט פלט."
"אנחנו רוצים שכל "המידע החם" שלנו יישב בתוך הזכרון. זה ברמת החומרה. ברמת התוכנה אנחנו רוצים לבטל את כמות "ערבובי" הנתונים הנובעת מהעברה הלוך וחזור של נתונים בין שכבות שונות של איחסון. אנחנו רוצים להוריד את התקורה."
"קשה לקרוא לזה אב טיפוס, כי כשאומרים אב טיפוס כולם חושבים שהמוצר עצמו מגיע בקרוב. מנקודת המבט המחקרית אנו מכנים אותו "שדה ניסויים" (TEST BED). יש לנו מכשיר ניסוי פועל של "המכונה". הוא מכיל שלושה מרכיבים עיקריים וחלק מהטכנולוגיה שפיתחנו עבורו כבר מצאה את מקומה במוצרים קיימים."
"המכונה" בנויה מקשרי גומלין בין זכרונות, או מארג זכרונות. הרעיון הוא שכדי לבנות מאגר זכרונות שנוכל לחבר אליו יכולות עיבוד מגוונות, אנו זקוקים לקישור גומלין בין הזכרונות בעוצמה כזו שתאפשר לנו לעשות זאת. כלומר אנחנו עובדים עם LOADSTORE DOMAIN ולא משתמשים ב-Block I/O. זה מה שנותן לנו חלק גדול מהשיפור בביצועים. בתוך כל התקן כזה אנחנו משתמשים באלקטרוניקה לתעבורת הנתונים, אבל אם רוצים זכרון הרבה יותר גדול ולשם כך מחברים מספר התקנים, התעבורה בין ההתקנים עוברת בסיבים אופטיים ולא בחוטי נחושת מכיוון שהדבר נותן לנו שיפור ביעילות האנרגטית, ורוחב פס גבוה יותר על פני מרחק גדול יותר, כך שיש לנו הרבה יותר אפשרויות."

"בדגם המוצג בסביט יש SOC (מערכת על שבב) המאפשר לנו להכנס למארג הזכרון. היינו צריכים להשתמש בלוגית גשר כדי לגרום לזה לקרות. בנינו את המכשיר הראשון לפני כשנה, ובחודשים האחרונים אנחנו מגדילים את יכולותיו בסדרי גודל. הפעולה הזו מאפשרת לנו לתקף שהמערכת מסוגלת להריץ משימות אמיתיות וכבר עשינו עליו סימולציות שמראות שבמקרים רבים, כגון זיהוי תמונות לאחר סריקתם השגנו מהירות הרבה יותר גדולה בוודאי ממיחשוב רגיל אך גם ממיחשוב בתוך הזיכרון. " בתשובה לשאלת אנשים ומחשבים אמר ווילר כי בין היתר נעשה שימוש בטכנולוגיה זו בתהליך סריקת התמונות עבור יד ושם."
"באשר לתוכנה, השינויים שעשינו למערכת ההפעלה כדי לטפל בכמות גדולה של נתונים בתוך הזכרון, כולם נכתבו בלינוקס. כל הקוד שכתבנו, כל ה-APIs, שוחררו לקוד פתוח, וכבר יש למעלה מעשרה פרויקטי קוד פתוח שמשתמשים בקוד שפיתחנו. כל אחד יכול לעשות זאת. הרעיון הוא שאנחנו רוצים שתקום מערכת אקולוגית רחבה סביב הטכנולוגיה הזו."
"אנו מדברים על המימוש הראשון של ארכיקטורת "המכונה". הגרסאות הבאות רק ישתפרו, כאשר יוכלו לעשות שימוש בטכנולוגיות זכרון אחרות לכשיבשילו לפני Memristor אולי Phase-change RAM. היכולת הזו תעביר את תעשיית ה-IT ואת העולם קדימה משום שניתן יהיה לפתור אתגרים בעולם האמיתי שאיננו יכולים אפילו להתקרב אליהם היום."



עוד בתחום תכנון אלקט

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

כתבות נוספות בתחום

‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
סינופסיס מציגה פתרונות רכב לתכנון מערכות על שבב
הפתרונות של סינופסיס מאפשרים למתכננים להימנע משימוש בפתרונות scripting תפורים ולשפר את זמן הריצה, קיבולת ביצוע המשימות, איכות התוצאות וקלות...
קרא עוד
‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
3LC, מקודד הבלוטות' של הדור הבא, זמין עבור מעבדי Tensilica HiFi של קיידנס
קיידנס הוציאה רישוי לקוד ייחוס מ- Fraunhofer IIS על מנת לאפשר זמינות של המקודד החדש מייד עם השקת תקן ה-LE Audio הראשוני. הדבר מאפשר ללקוחות ליהנות...
קרא עוד