רמבוס מכניסה את ה-DRAM לפריזר כדי להגדיל את הביצועים |
|
מאת אבי בליזובסקי
חמישי, 11 מאי 2017 07:31
|
![]() |
![]() |
יעילות אנרגטית ועלויות תפעוליות של מערכות חשובות באותה מידה כמו ביצועים גולמיים במרכזי הנתונים של היום. כולם, ממרכזי המחשבים העצומים ועתירי הביצועים הגדולים ביותר ועד לארגונים גדולים שהם לפעמים כמותם, מנסים לסחוט את מירב הביצועים שהם יכולים מהתשתית שלהם תוך ריסון צריכת החשמל והעלויות שנחוצות כדי למנוע התחממות יתר של כל אלה.
תוסיפו את ההאטה של חוק מור ועומסי עבודה חדשים שמתפתחים כמו ניתוח ניתונים ולמידת מכונה, והאתגר של הארגונים האלה בולט בבירור.
בתגובה, ארגונים בחזית הטכנולוגיה אימצו מאיצים כמו GPU ו-FPGA כדי לדחוף את הביצועים של מערכות אבל לא רק על ידי העלאת המהירות, וחקרו טכנולוגיות זיכרון חדשות - כמו RAM עם גשר מוליך (CBRAM), RAM עם התנגדות (ReRAM) וזיכרון שמשנה פאזות (PCM) - וגם תשתיות מוגדרות תוכנה והיפר מתכנסות. הם גם בנו מרכזי נתונים באזורים עם אקלים מתון יותר והשתמשו בטכניקות קירור כגון אוויר חיצוני כדי להוריד עלויות ולאפשר להם להפעיל את מרכזי הנתונים שלהם בטמפרטורות קצת יותר גבוהות מהרגיל.
כל העבודה הזאת מגיעה כשהתעשייה מתקרבת למחשבים עם אקסה (10 בחזקת 18) פעולות בשנייה וממשיכה לחתור לטכניקות מתקדמות כמו מחשבי קוואנטום, ומניעה את הצורך למצוא טכנולוגיות וטכניקות חדשות להאיץ את הביצועים מעבר לשיטות המסורתיות.
יש הרבה מנופים שארגונים ויצרנים מפעילים כדי לעזור להגדיל את הביצועים, אבל תחום אחד שמתעלמים ממנו הוא מחשבים בטמפרטורות נמוכות באופן קיצוני, אומר גארי ברונר, סגן נשיא רמבוס. במיוחד, הורדת הטמפרטורה של מערכות ורכיביהן לרמות קריוגניות שנמוכות ממינוס 180 מעלות צלזיוס. הרעיון מאחורי מחשבים קריוגניים הוא שהפעלת מערכות בטמפרטורות נמוכות באופן אבסורדי כאלה יכולה לשפר את הכל, מביצועים ונצילות אנרגיה ועד לצפיפות ומדרגיות.
מערכות HPC קיימות פועלות בתחום של 27 מעלות צלזיוס
"משהו שלא הרבה אנשים מדברים עליו הוא שימוש בהיבט של הטמפרטורה", אומר ברונר, ומציין שכעת רוב הארגונים מחפשים דרכים להפעיל את מרכזי הנתונים שלהם בטמפרטורות גבוהות יותר. במקום זאת, הם יכולים "לסובב את הידית הרבה בכיוון ההפוך. זה מאוד מוצא חן בעיניי כי הסוף של חוק מור הוא מציאותי ואני חושב שהתעשייה צריכה משהו מאוד שונה. כל הדיבורים שאני שומע הם על מתיחת חוק מור במרכז הנתונים, כגון שימוש במאיצי GPU. הם יפעלו, אבל זה ניסיון חד פעמי. משתמשים בזה פעם אחת, וזהו".
פנייה למשהו רדיקלי כמו מחשבים קריוגנים ושימוש בטכניקות כמו צומתי ג'וזפסון לעיבוד תפתח את הדלת לקפיצות בחידושים בדומה לאלה שראינו עם חוק מור בעבר, ויכולה להוביל למחשבי קוואנטום וטכנולוגיות חדשות אחרות, אומר ברונר. מחשבים קריוגנים בדרך כלל קשורים למחשבי קוואנטום, שיצטרכו לפעול בטמפרטורות נמוכות באופן קיצוני כדי לפעול ביעילות, אבל ברונר מסביר שטמפרטורות כאלה יגרמו לשיפורים משמעותיים גם בארכיטקטורות של מערכות יותר מסורתיות.
|