NVIDIA עומדת לגייס בקרוב עשרות עובדים למרכז פיתוח שהקימה לאחרונה |
|
מאת אבי בליזובסקי
חמישי, 03 אוגוסט 2017 00:42
|
![]() |
![]() |
ג'ף הרבסט, סגן נשיא לפיתוח עסקי בחברת NVIDIA. צילום: אבי בליזובסקי |
NVIDIA עומדת לגייס בקרוב עשרות עובדים למרכז פיתוח שהקימה לאחרונה וכיום מעסיק כ-20 עובדים, רובם במו"פ ורק מקצתם במכירות. כך אומר בראיון ל-CHIPORTAL ג'ף הרבסט, סגן נשיא לפיתוח עסקי בחברת NVIDIA שהגיע לארץ כדי לקדם את גיוס העובדים ולמצוא מקום למשרדים במרכז תל אביב. בעיקר מחפשת החברה מומחים בתחום הבינה המלאכותית.
NVIDIA שפיתחה את המושג GPU תחילה כאמצעי להאצת משחקי מחשב ואפקטים, ולאחר מכן נכנסה לתחום מיחשוב העל כתגבור לממעבדים המרכזיים הופכת אותם כיום לשכבה שתהוהה את התשתית לחישובים הדרושים ליישוי בינה מלאכותית.
למעשה אין לנו מטרה המבוססת על מספר עובדים אלא על מה שנמצא כאן ועל ההזדמנויות שיציגו בפנינו או שניזום. תחום הביה המלאכותית נופל היטב ואנחנו בעלי ראש פתוח ומצפים שנעבוד הרבה בישראל.
"אני יושב במטה של NVIDIA בסנטה קלרה אך מבלה חלק ניכר מזמני ברחבי העולם. להערכתי זו הפעם ה-20 שלי בישראל בשבע או שמונה השנים האחרונות כי אנחנו מכירים את הרלוונטיות של ישראל לעסקים שלנו. באוקטובר נערוך ועידה גדולה אליה יגיע גם מנכ"ל החברה.
NVIDIA מונה 11 אלף עובדים, רובם, 9,000 מהם – מפתחים ומהנדסים. "יותר ממחצית המהנדסים שלנו הם מהנדסי תוכנה – ולא שבבים", אמר. "שווי השוק שלנו עומד על 96.6 מיליארד דולר, כי השוק מאמין בנו ובפוטנציאל שלנו להמשיך ולצמוח".
"למעשה הגענו לתחום הבינה המלאכותית בשלבים. שהחברה נוסדה ב-1992 פיתחנו מעבדי גרפיקה למשחקים שעד אז נעשה עבורם שימוש בבקרים זולים. NVIDIA איפשרה לתכנת אותם. אז שינינו את העולם. באותה התקופה מדענים וחוקרים שרצו זמן עיבוד במחשבי על היו צריכים ללכת למעבדה משלתית ולחכות זמן רב אם בכלל יקבלו את האפשרות אבל החוקרים החכמים במקומות כמו הטכניון, האוניברסיטה העברית סטנפורד וברקלי היו יותר חכמים והבינו שניתן לנצל את המעבדים הללו לעבודת תכנות מקבילי. כתוצאה מכך פיתחנו את CUDA (ר"ת של Compute Unified Device Architecture – ארכיטקטורת מחשב מאוחדת-התקנים). סביבת CUDA מאפשרת לפתח ולהריץ תוכניות מחשב בעזרת כרטיסי GPU. סביבת CUDA מיועדת למשימות עיבוד מקבילי מסיבי. הופעת CUDA אפשרה לקהילת המדענים, בראשונה, לייצר תוכניות מחשב שרצות על חומרה מקבילית מסוג GPU בשפת תכנות המתאימה לחישוב מדעי-מתמטי".
בעזרת יכולת התכנות שנתנו להם והחלו לערוך סימולציות זרימת נוזלים, מודלים של האטנמוספירה, סימולציות אלקטרומגנטיות. ראינו שיש לנו הזדמנות מעבר לתחום המשחקים."
"יצרנו שינוי בעולם בהיבט ביצועי המחשב ומהירות העיבוד", ציין הרבסט. "יצרניות השבבים נהגו להכפיל את מספר הטרנזיסטורים כל שנה וחצי, אבל עוצמת המחשוב לא גדלה באותו יחס, אלא התקבל שיפור של רק 10%. הבנו שצריך לתקוף את הבעיה בכיוון אחר, דרך מחשוב מקבילי".
במקביל גם חוק מור החל לאבד קיטור. הדרך היחידה עד אז להגביר את ביצועי המחשב היתה שאינטל או AMD יכפילו את מספר השבבים כל שנה וחצי. היום אם משיגים בזמן כזה תוספת של 10% זה הרבה וגם מעלה את צריכת החשמל, דבר שהוא קריטי במרכזי נתונים. לכן היום בונים שבבים המכילים גם מעבדים רגילים וגם מעבדים גרפיים. אומר הרבסט.
"תחום הבינה המלאכותית מהווה 10% מכלל פעילות מרכזי המיחשוב היום והוא ילך ויגדל במהירות. אבל גם במקומות אחרים תידרש יכולת בינה מלאכותית. מחשב הרכב עליו הכרזנו בינואר ב-CES הוא למעשה מחשב בינה מלאכותית עבור מכונית והוא מאפשר למכונית לנהוג בעצמה באמצעות רשתות עמוקות."
בתשובה לשאלת CHIPORTAL מה ההבדל בין מחשב זה לבין מה שמפתחת מובילאיי, ומה הם מתכוונים לעשות במסגרת שיתוף הפעולה עם טסלה בו החליפו את מובילאיי ענה הרבסט: "המחשב שלנו הוא למעשה מחשב על ייעודי לרכב שמאפשר למכונית לנהוג באמצעות בינה מלאכותית, רשתות עצביות עמוקות לעומת מובילאיי שהיא באופן מסורתי חברה של ראיה מלאכותית. היא למעשה מתכנתת שורות קוד לכל מקרה אפשרי ובתאונה במכונית של טסלה פשוט לא תכננו מקרה כזה של סמיטריילר שנכנס פתאום לכביש הראשי בסיבוב. אצלנו זה לא יקרה כי אנחנו נותנים למכוניות ללמוד לבד, ובמשך מספר שנים הם יגיעו לכל מקרי הקצה. אף אדם לא יכול לחשוב על כל האפשרויות. רק בינה מלאכותית תעזור לנו להגיע למכוניות אוטונומיות בדרגות 4 ו-5. "
|