תכולת האלקטרוניקה בכל מכונית תוכפל עד שנת 2025 |
|
מאת אבי בליזובסקי
חמישי, 03 מאי 2018 01:10
|
![]() |
![]() |
מרק גריינג'ר (Granger) סגן נשיא האחראי על קו מוצרי הרכב בחברת גלובל פאונדריז בכנס ChipEx2018. צילום: ניב קנטור |
"תכולת האלקטרוניקה בכל מכונית תוכפל עד שנת 2025" כך אומר מרק גריינג'ר (Granger) סגן נשיא האחראי על קו מוצרי הרכב בחברת גלובל פאונדריז, במושב הפתיחה של כנס ChipEx2018, האירוע המרכזי של תעשיית השבבים בישראל, שהתקיים אתמול בת"א./ "למרות ההתפתחות המואצת במערכות סיוע לנהג, ולמרות השימוש במצלמות ובלידרים, עדיין 80% מהשבבים במכוניות הם שבבים אנלוגיים כך שיש הרבה מרחב להתקדם בו."
תכולת המוליכים למחצה ברכב צפויה לצמוח מ-375 דולר בשנת 2017 ל-613 דולרים בשנת 2025 בזכות גידול בשימוש בשבבים צרכי סיוע לנהג או נהיגה אוטונומית, IVI, רכב חשמלי וכמובן יישומי בטיחות. סך שוק השבבים לרכב צפוי להגיע מ-35 מיליארד דלרים ל-54 מיליארד בשנת 2023, שיעור צמיחה שנתי של 7%.
זה אולי לא נראה כמו צמיחה גדולה אבל אם נחלק את זה למרכיבים נראה כי תחולת השבבים בתחום ה-ADAS תצמח בשיעור שנתי של 19% בעיקר בזכות הגידול במפסר החיישנים בכל מכונית והצורך הגובר ביכולת מיחשוב.
מיקרו בקרים, שבבים אנלוגיים ושבבי בקרת כוח חשמלי יהוו במשולב 80% מתכולת השבבים ברכב. זה לא סותר את העובדה ששוק ה-ADAS הוא שוק בוגר עם מרווח גבוה.
בשנת 2020, ממש בטווח הקרוב, יעלו על הכביש מיליוני מכוניות אוטונומיות. תחילה אלו יהיו מוניות, רכבים שיתופיים כגון אובר וליפט, ויעבור זמן עד שגם הצרכנים הרגילים יהיו מוכנים לוותרעל הנהיגה ולסמוך על המכוניות. צריך לדאוג לכך שהמכוניות תהיינה אוטונומיות בכל מצב ותוכלנה לקבל החלטות גם כאשר התקשורת (דור חמישי, V2V) מנותקת. כמובן צריך להגביר את הבטיחות אבל בכל מקרה תהיה ירידה דרסטית בהרוגים בתאונות דרכים.
לגלובל פאונדריז יש את הטכנולוגיות המתאימות בזמן הנכון כדי לשרת את השוק. אנו מסוגלים לשרת יצרני פלטפורמות ושירותים לתחום הרכב האוטונומי, שבבים ל-ADAS, מעבדים מרכזיים למכוניות (MCU, חיישנים (מכ"ם, לידר, ומצלמות אופטיות) שבבי בקרת צריכת האנרגיה, וקישוריות.
|