התמודדות עם "חומת הזיכרון" חשובה לבינה מלאכותית במכשירי הקצה |
|
מאת אבי בליזובסקי
חמישי, 19 יולי 2018 00:02
|
![]() |
![]() |
הודות לפיה
מבוססת קצוות
להתמודד עם "חומת הזיכרון" ולדחוף לפתרון של ארכיטקטורה שונה כדי לאפשר מחשוב עם ביצועים מאוד יעילים ליישומי בינה מלאכותית שצומחים במהירות הם תחומי התמקדות חשובים אצל לטי, מכון המחקר הטכנולוגי הצרפתי של CEA Tech.
בשיחה עם EE Times בכנס החדשנות השנתי של לטי, מנכ"ל לטי עמנואל סבונדייר אמר שצריכה להיות גישה מאוד משולבת והוליסטית להעברת הבינה המלאכותית מתוכנה והענן לשבב משובץ בקצה.
"אנחנו באמת צריכים משהו בקצה, עם ארכיטקטורה שונה שהיא יותר מרק CMOS, אלא משולבת מבחינה מבנית במערכת, ומאפשרת אוטונומיה מהענן -- לדוגמה, לרכב אוטונומי צריך אי תלות בענן רבה ככל האפשר", אמר סבונדייר.
הוא ציין שההצעה של קוואלקום לקנות את NXP היא אינדיקציה חשובה כגורם מניע ליותר מחשוב בקצה. "למה לדעתכם קוואלקום קונה את NXP? בגלל החישה, וכדי לשים דיגיטליות מאחורי החישה".
כדי להתמודד עם הפרדיגמה של ארכיטקטורת המחשוב, סבונדייר אמר שהוא מקווה שיהיו פריצות דרך בשיתוף הפעולה של לטי עם הצוות של פרופסור סובסיש מיטרה במחלקה להנדסת חשמל ומדעי המחשב באוניברסיטת סטנפורד. העבודה של מיטרה, שבפיתוח כבר זמן רב -- ובמימון של הסוכנות לפרויקטי מחקר צבאיים מתקדמים (דרפ"א), קרן המדע הלאומית, Semiconductor Research Corp., STARnet SONIC וחברות שחברות ב-Stanford SystemX Alliance -- מתמקדת בחיפוש אחר ארכיטקטורה של עיבוד בזיכרון ליישומים עם שפע של נתונים וחיבורים הדדיים צפופים.
"אנחנו מאוד משוכנעים שזאת התקדמות בהתמודדות עם אתגרי "יותר מחוק מור" וביקשנו מפרופסור מיטרה ליצור מדגים", אמר סבונדייר, בהתייחסו לצורך לאמת בסיליקון.
|