ZTE, מכסי מגן ואסטרטגיית שבבים |
|
מאת אבי בליזובסקי
רביעי, 01 אוגוסט 2018 00:24
|
![]() |
![]() |
עם כל הדרמה שלה, ייתכן שלנשיאות של טראמפ תהיה פחות השפעה על תעשיית השבבים האמריקנית מאשר לקבוצה של עובדי ממשלה מסורים ששורדים את השינויים באקלים הפוליטי של וושינגטון. כך עולה מדברי אנליסטים שפורסמו מאז הסיר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ את האיסור לסחור עם ZTE.
"לחץ הדם של תעשיית השבבים ירד בכמה נקודות כשמשרד המסחר האמריקני הסיר את האיסור על מכירת רכיבים ל-ZTE. מנהלים בכירים הגבירו את מינון נוגדי החומצות שהם נוטלים מאז שמימשל טראמפ הודיע על האיסור ועל תוכניות למכסי מגן על השוק הגדול ביותר שלהם." נאמר באתר EETIMES.
לא ברור האם הניסיון של הנשיא טראמפ לשבש את קשרי המסחר יפתח הזדמנות לאפס את הקשרים וליצור "תנאים של הזדמנות שווה" שאיגודי מסחר בתחום השבבים מבקשים מזמן. בימים אלה, האיגודים האלה חוששים שהטקטיקה יכולה ליצור מלחמת סחר ממושכת שיכולה לגרום לשפל כלכלי. אפשרות אחר היא שהאוויר החם והכותרות יתפוצצו עם השפעה מועטה. באופן כללי, לנשיאים יש השפעה מועטה על עליות ומורדות בכלכלה פרט לקבלת שבחים או אשמה עליהם. אבל מצד שני האיסור והתעריפים האלה הם לא פוליטיקה נשיאותית בנוסח עסקים כרגיל.
חלק גדול מההשפעה האמיתית של ממשלה מקורה בעבודה הקשה של מנהלים מסורים בדרג הביניים שפועלים מתחת לרדאר הפוליטי, לדברי בעל הטור בניו יורק טיימז דייוויד ברוקס. אני חושב שיש משהו בדבריו, ולכן התעודדתי משהו כשהאזנתי לכמה מנהלי ביניים כאלה מדברים על איך הם עוסקים בעניינים שלהם בפאנל שהתקיים לאחרונה בסמיקון ווסט.
הדיון תואר כהצצה ראשונה לאסטרטגיית שבבים לאומית בשלב הביצוע. האסטרטגיה, לכל הדעות, תהיה אוסף של רעיונות בדרג גבוה בלי סעיפים לפעולה ספציפית או שיניים.
|