ARM מגייסת מהנדסים למרכז הפיתוח בישראל |
|
מאת אבי בליזובסקי
שני, 11 מרץ 2019 00:01
|
![]() |
![]() |
רוני דגן, מנהל מוצר בכיר בקבוצת העסקים המתפתחים של ARM. צילום: אבי בליזובסקי |
Arm מרחיבה את מרכז הפיתוח בישראל. כך אומר בשיחה עם Chiportal רוני דגן, מנהל מוצר בכיר בקבוצת העסקים המתפתחים של ARM במהלך כנס בכנס Symposia Arm Tech, אשר ערכה החברה לראשונה בישראל בהפקת חברת ASG ובהשתתפות בכירי החברה.
הקבוצה הישראלית של ARM מבוססת על חברת סנסה סקיוריטי הישראלית שנרכשה על ידה ב-2015. סנסה סקיוריטי היתה כבר אז חברה בוגרת.
עכשיו, כשאנו כבר שלוש וחצי שנים בתוך ARM אפשר להיווכח שהתרחבנו, אולי יותר מהכפלנו את מספר העובדים במרכז הפיתוח ואפילו עברנו למשרדים חדשים ואנו מחפשים עובדים חדשים.
כיום אנו מעסיקים מעט יותר מ-200 עובדים, רובם המוחלט מהנדסים. ראוי לציין כי מדובר במרכז מצויינות.
באיזה תחום פועלים המהנדסים והמפתחים?
דגן: "המהנדסים מחולקים בין שתי חטיבות. אחת החטיבות היא ISG המפתחת מערכווווות לשירותי אינטרנט והשניה היא )I PG קבוצת )IP. אנו מפתחים פתרונות בתחום האבטחה, למשל מהנדסי ה-ISG מפתחים יכולות ניהול של התקנים ושירותי אבטחה, בעיקר כיצד מנהלים מכשירים מבודדים ומחברים אותם לענן כדי לעדכן את רמת האבטחה שלהם בשטח. בתחום ה-IP אנו מפתחים קווי מוצרים קריפטוגרפיים עבור תחומים רבים ובפרט המובייל. כלומר IP למערכות אבטחה ושירותי אבטחה כמו גם מאיץ קריפטוגרפי. בימים אלה כל העולם נתון תחת גל של מתקפות סייבר ואנו חייבים להתמודד איתם באמצעות שילוב בשתי החזיתות. ארכיטקטורת המעבד חיונית להבטחת האמון, ולשם כך אנו משתתפים בפיתוח מעבדי קורטקס 8.
דגן גם הרצה בפני באי הכנס, מנהל מוצר בכיר בקבוצת העסקים המתפתחים, סיפר בהרצאתו על אתגרי אבטחה וכיצד החברה, הפועלת כאקו-סיסטם, יכולה לעזור. הוא ציין כי לאחרונה נחשפו ונוצלו נקודות תורפה רבות במרחב ה-IoT, במיוחד בתחום הבריאות ובתחום הערים החכמות. למשל, כאשר תוקפים רצו ליצור תגובת שרשרת בתקיפת מנורות רחוב – לכבות ולהפעיל את האורות. בהתקפה זו, התולעת קפצה ממנורה למנורה והדביקה אותן. אם כל מנורות הרחוב היו מקושרות, ההתקפה הייתה עלולה להתפשט לעיר שלמה.
דגן העיד כי "החזון של Arm לאבטחה מתבסס על 3 עקרונות מרכזיים: האבטחה צריכה להיות בנויה מהבסיס עם כל המכניזמים הדרושים; אבטחה היא מאמץ משותף ואחריות משותפת של התעשייה; האבטחה צריכה להיות פשוטה ונגישה כדי ליישם אותה בשוק ה-IoT עם הטמעה רציפה".
"שטח התקיפה הופך לרחב יותר והאתגרים ממשיכים לצוץ ולכן, יש צורך להתבסס על מודל איומים. ההתקפות הפיזיות הופכות לזולות יותר בהשוואה לעבר וכיום ניתן לרכוש ערכת התקפה ברשת ולהוציא לפועל את ההתקפה בקלות רבה יותר. המטרה של Arm היא לסייע לפשט את אבטחת ה-IoT", ציין דגן.
|