תומס קולפילד יחליף את סנג'יי ג'ה כמנכ"ל גלובל פאנודריז |
|
מאת אבי בליזובסקי
שלישי, 13 מרץ 2018 03:35
|
![]() |
![]() |
תומס קולפילד מונה לתפקיד מנכ"ל גלובל פאונדריז.
קולפילד, 59, שימש עד כה סגן נשיא בכיר ומנהל מפעל הייצור של החברה בעיירה מלטה במחוז סרטוגה, ניו יורק (לא הרחק מאלבני) מאז 2014. הוא מחליף את סנג'אי ג'ה שניהל את גלובל פאונדריז מאז שנת 2014. בהודעת החברה לא נמסרה סיבת עזיבתו של ג'ה אבל כנראה שלא מדובר בעזיבה מרצון משום שהנוסח הוא: ג'ה עוזב את גלובל פאונדריז כדי למצות הזדמנויות חדשות.
רון סמפסון יחליף את קולפילד בניהול מפעל הייצור במדינת ניו יורק. סמפסון הצטרף לחברה לפני כארבע שנים לאחר עשרים שנה ב- STMicroelectronics שם ניהל את אתר הייור של החברה בפיניקס אריזונה.
קולפילד, שעבד בעבר 16 שנה ב-IBM הספיק בארבע שנותיו בגלובל פאונדריז להקים את המפעל במלטה ניו יורק, בטכנולוגית 14 ננומטר והכין אותו לדור הבא – 7 ננומטר.
גלובל פאונדריז החלה כספין אוף הייצור של חברת AMD, לפני שהפכה לשחקן מוביל בתחום ייצור השבבים. בשנת 2015 היא חתמה על הסכם לפיו תקבל מ-IBM סכום של מיליארד וחצי דולרים במשך שלוש שנים ותיקח על עצמה את מפעלי השבבים של הענק הכחול. בתמורה תייצר גלובל פאונדריז את השבבים עבור IBM למשך עשר שנים. ב-2017 הכריזה גלובל פאונדריז על שיתוף פעולה עסטרטגי עם ממשלת צ'נגדו, סין והחלה בבניית מפעל שצפוי להתחיל לייצר בשנה הבאה.
מאז השקיעה החברה מיליארדי דולרים במעבר מטכנולוגית 14 ננומטר לטכנולוגית 7 ננומטר במטרה להגדיל את הביצועים ולהפחית את צריכת החשמל. גלובל פאונדריז היא בסך הכל אחת מארבע חברות שתהיה להן יכולת ייצור בטכנולוגית 7 ננומטר. האחרות הן סמסונג אינטל ו-TSMC. לפני עשור השתמשו עשרות חברות בטכנולוגיות הייצור המתקדמות ביותר לזמנן. השידרוג הטכנלוגי נועד לספק לחברה יתרון תחרותי כאשר התבונה המלאכותית והאינטרנט של הדברים יוצרים יותר הזדמנויות.
|