TSMC הגישה תביעה נגדית נגד גלובל פאונדריז בגין הפרת פטנטים |
|
מאת אבי בליזובסקי
חמישי, 03 אוקטובר 2019 00:46
|
![]() |
![]() |
TSMC הודיעה כי הגישה בתאריך 30 בספטמבר 2019 כמה תביעות נגד מתחרתה גלובל פאונדריז בארה"ב, גרמניה וסינגפור בגין הפרה מתמשכת לטענתה של 25 פטנטים לפחות של TSMC בתהליכי ייצור 40,28,22,14 ו-12 ננומטר.
בכתב התביעה כותבים נציגי TSMC כי החברה דורשת להוציא נגד גלובל פאונדריז צווי מניעה כדי להפסיק את ייצורם ומכירתם של מוצרים המפרים לכאורה את הפטנטים. TSMC גם מבקשת לקבל פיצויים משמעותיים ממתחרתה.
TSMC מסרה כי 25 הפטנטים של TSMC שעל הפרתם התלוננה מתייחסים למערך מגוון של טכנולוגיות, כולל עיצובים של FinFET, טכניקות בידוד תעלות רדודות, שיטות דפוס כפול, טבעות חותם מתקדמות ומבני שער, ועיצובים של שכבת העצירה של התחריט. טכנולוגיות ספציפיות אלו מכסות את תכונות הליבה של תהליכי ייצור מוליכים למחצה מתקדמים.
הפטנטים המדוברים מהווים רק חלק קטן מהתיק הנרחב של TSMC המונה למעלה מ 37,000 פטנטים שהוענקו לה ברחבי העולם, כך מסרה החברה. TSMC דורגה אחת מעשר החברות המובילות למענקי פטנטים בארה"ב זו השנה השלישית ברציפות בשנת 2018.
TSMC אמרה כי היא חלוצת טכנולוגיית הייצור שאיפשרה את קיומה של תעשיית תכנון IC שלמה בשווי מאות מיליארדי דולרים. יתר על כן, TSMC ממלאת תפקיד קריטי בהקלת שרשרת האספקה הגלובלית של תעשיית המוליכים למחצה. לדוגמה, TSMC משתפת פעולה עם עשרות ספקי ציוד, ספקי ליבה של IP וספקי EDA. . החברה מסרה כי היא רכשה ציוד ושירותים של 20 מיליארד דולר מספקים אמריקאים בחמש השנים האחרונות. חברות בנות של TSMC מפעילות אתר ייצור במדינת וושינגטון עם משרדים בקליפורניה וטקסס המעסיקים למעלה מאלף עובדים.
סילביה פאנג, סמנכ"לית והיועצת המפשטית של TSMC, אמרה כי "הפטנטים של TSMC משקפים עשרות מיליארדי דולרים של השקעות בחדשנות, וכתוצאה מכך תרמה TSMC תרומה משמעותית לקידום טכנולוגית ייצור מוליכים למחצה. "תביעות TSMC מבקשות להגן על המוניטין שלנו, על ההשקעות המשמעותיות שלנו, ועל כמעט 500 הלקוחות והצרכנים שלנו ברחבי העולם כדי להבטיח שכולם ייהנו מהטכנולוגיות המתקדמות ביותר למוליכים למחצה המאפשרים מגוון רחב של יישומים כמו ניידים, G5, AI, IoT ומיחשוב בעל ביצועים גבוהים, החשובים באופן קריטי לאינטרס הציבורי. "
פאנג סייעה בעבר ל TSMC לנצח בתביעה סודית מסחרית נגד ליאנג מונג-סונג, לשעבר מנהל בכיר במחלקת המחקר והפיתוח ב - TSMC שנחשד בהדלפת סודות מסחריים לסמסונג, שעזרו לה להוביל על פני TSMC בטכנולוגיות 14 ו-16 ננומטר. בתביעה שהוגשה בתחילת העשור, קבעו השופטים כי נאסר עליו לעבוד עבור סמסונג עד סוף שנת 2015, שהות זו איפשרה ל-TSMC לחזור ולהוביל במירוץ של הטכנולוגיות בתחום 10 ננומטר ומטה.
כזכור באוגוסט השנה הגישה גלובל פאונדריז 25 תביעות משפטיות בארה"ב וגרמניה נגד 20 חברות גדולות בטענה של הפרת 16פטנטים טכנולוגיים בתחום ייצור השבבים בהם משתמשת לטענתה TSMC ונגד 19 חברות טכנולוגיה נוספות - כולן לקוחות של TSMC והן עוסקות בטכנולוגיות ה-7nm, 10nm, 16nm ו-28nm שלה, יחד עם מתכנני שבבים שלא מייצרים, מפיצי רכיבים אלקטרוניים ויצרני מוצרי צריכה. הנתבעים הנקובים בתביעות כוללים את אפל, אסוס, ברודקום, סיסקו, גוגל, הייסנס, לנובו, מדיה-טק, מוטורולה, אנבידיה, קוואלקום ו-Xilinx. המפיצים שנקובים בתביעה הם Avnet/EBV, Digi-key ו-Mouser. חברת GF אמרה אז כי היא מגישה את התביעות האלה כדי להגן על ההשקעות, הנכסים והקניין הרוחני שלה, וציינה שהפעולות שלה יבטיחו שייצור שבבים יישאר ענף תחרותי לטובת הלקוחות שלה.
הגנה על ההשקעות בארה"ב ואירופה
סגן הנשיא הבכיר להנדסה וטכנולוגיה שלה, גרג ברטלט, אמר: "ייצור השבבים ממשיך לעבור לאסיה, אבל GF הלכה נגד המגמה בכך שהשקיעה הרבה בתעשיות השבבים של צפון אמריקה ואירופה בהוציאה יותר מ-15 מיליארד דולר בעשור האחרון בארה"ב ויותר מ-6 מיליארד דולר במפעל הגדול ביותר באירופה ליצור שבבים. המטרה של התביעות האלה היא להגן על ההשקעות האלה ועל החדשנות האמריקנית והאירופית שמניעה אותן".
הוא הוסיף ש-GF הקדישה מיליארדי דולרים למחקר ופיתוח מקומי, ואילו TSMC קצרה באופן בלתי חוקי את הפירות של השקעה שלה. "הפעולה הזאת קריטית לעצירת השימוש הבלתי החוקי של GF בנכסים החיוניים שלנו ולהגנה על בסיס הייצור בארה"ב ואירופה".
|