Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

בלעדי: דרק מאייר מנכ"ל Wave Computing: "הרכישה של מלאנוקס ע"י Nvidia מצביעה על ההערכה הרבה למהנדסים הישראלים בחברות הטכנולוגיה האמריקאיות"

גרסת הדפסה
Derek meyer
 דרק מאיייר

דרק מאייר מכיר היטב את ישראל והישראלים. למעשה נראה שמעבר ליהדותו הוא די דומה בישירות שלו לישראלים ומרגיש כאן בבית. בביקורו האחרון בישראל נפגשנו איתו כדי להכיר טוב יותר את חברת הבינה המלאכותית Wave Computing - אחת החברות המענינות כיום בעמק הסיליקון, קליפורניה.

ספר לנו מה עושה Wave Computing ?

ל- Wave יש כיום שתי פעילויות מרכזיות. האחת היא פיתוח ליבת מעבד המאיץ ביצועים לישומי הבינה המלאכותית והשני פעילות רשיונות ה-IP של מי שהיתה חברת MIPS לשעבר. למעשה WAVE מציעהכיום IPs המספקים פתרונות מסביבת הקצה EDGE ועד מרכזי עיבוד הנתונים.

יש הרבה חברות שעוסקות כיום בתחום הבינה המלאכותית מה המיוחד בפתרון שלכם?

היום מקובל שתהליך הלימוד של מערכות AI  או בשמם הנוסף לימוד מכונה נעשה ברמת דיוק של floating point עם 32 או 16 ביט, אנחנו עובדים בשיטה של inferencve  המצליחה להגיע לדיוק של 16, 8 ואפילו 4 ביט, מה שמקטין משמעותית את גודל המודל ואת דיוקו. המעבר לשימוש ב-int עבור inference היה אחד הכיוונים שWave  קידמה, וכך המערכות שלנו מותאמות אליו הרבה יותר מכרטיסים גרפיים אשר עובדים רק ב-FP.

אילו ישומים אתה רואה יובילו את השוק הזה ?

הישומים המרכזים הם אלו שיעסקו בתחום הראיה הממוחשבת ובתחום הבנת השפה (NLP). ישנן רשתות המסוגלות לזהות עצמים, לזהות תנועה ואפילו רגשות או התנהגות. בכנס  ChipEX18 הצגנו מערכת עם מצלמה המסוגלת לזהות את הדופק, וע”י זה לזהות בעיות רפואיות או לזהות התרגשות או שקר. שילוב של מספר רב של רשתות יכול לאפשר לדוגמא לחנות להבין במה הלקוח התעניין, מה הוא לא מצא ואיך כדאי לשנות את הסדר על המדפים כדי לשפר את חווית הקניה. הייחודיות של המערכת של Wave שהוצגה לראשונה ב 2019CES היא ביכולתה לטפל ב50 מצלמות HD בו זמנית (בעוד המתחרים יכולים לתמוך רק בכ-4 מצלמות) ולהריץ מספר רב של רשתות בו זמנית. על מנת להשיג את היכולות האלו, אנחנו משתמשים במספר טכנולוגיות במערכות שאנחנו מספקים ללקוחות, כולל הטכנולוגיה המבוססת על Coarse Grain Reconfigurable Array או בקיצור CGRA.

מה מיוחד ב-CGRA ?

מייסד החברה, דדו בנטאו, (שקיבל את פרס מוביל התעשיה הגלובלית ב- (ChipEX18, הקים את Wave Computing לאחר שחיפש דרך להחזיר את תעשיית ה-VLSI לאטרקטיבית. הרעיון היה להשתמש במערך של אלפי מעבדים, אשר מצד אחד יכול לבצע חישובים בצורה מהירה (המערכת של Wave רצה במהירות שעון מעל GHz 5) ומצד שני, לאפשר לתכנת את מערך החישוב כל פעם מחדש לפי הצורך. כאשר המערך מתוכנת למשל לבצע חישוב של רשת Resnet50, אז המידע זורם דרכו כמו גלים ומכאן הגיע השם של החברה. היכולת למפות בצורה יעילה רשתות deep learning שונות על גבי מערך ה-CGRA הוא אחד היתרונות הטכנולוגים שלנו. 

איך הפתרון הזה עובד?

עד עכשיו רוב החישוב של בינה מלכותית נעשה בענן או במרכזי הנתונים ((data-center, בעוד שהמידע היה נאסף על ידי מגוון של חיישנים ומצלמות. אבל אחת המגמות בתחום של deep learning היא ביזור של החישוב ופיזור שלו במספר תחנות. התחום הזה נקרא federatedlearning, והוא נדחף ממספר סיבות. ראשית, בגלל נושאים של פרטיות, אם המצלמה במקום להעביר וידאו או תמונות לענן מעבירה את המידע כפי שהיא רואה, אז אנשים ירגישו יותר טוב עם מצלמות בבית, בקניון או במקום העבודה. שנית, על ידי ניתוח המידע בקצה (Edge) זה מוריד משמעותית את כמות המידע שנשלח. למשל, החיישנים במכונית מייצרים כ שני טרהבייט מידע בשנה, אבל אם שולחים רק תיאור של המידע אז אפשר להוריד את זה לכ-2 מגהבייט  בלבד. מידע זה יכול לשמש למפות מדוייקות יותר, לתיקון מפגעים בכביש או לניהול חניה או רמזורים בעיר. לכן אנחנו מאמינים במתן פתרון אשר מאפשר חישוב החל מהקצה ועד השרת, דבר שהוא ייחודי ל-Wave

לאחרונה שמעתי שהכרזתם על פתרון MIPS Open  המתחרה ב RISC-V?

MIPS Open מאפשר לחברות לפתח מעבדים על ארכיטקטורה בשלה כמו של מיפס, וגם לקבל הגנה של הפטנטים של מיפס. כמו כן, הכרזנו על שני מעבדים אשר אפשר לקבל עבורם רישיון שימוש חינמי, מעבדים אשר נמצאים באלפי רכיבים כמו ה -PIC32 של מיקרוצ'יפ. סביבת הפיתוח ל בינה מלאכותית תעבוד על המעבדים של MIPS Open, דבר שיאפשר לחברות בתחום הdeep learning מסלול מהיר לפיתוח פתרונות בתחום. חברות כמו אמזון, גוגל, סמסונג כבר הצטרפו לתמיכה בכך, כחלק מהפעילות של BAIR, פעילות מחקר פתוחה לבינה מלאכותית באוניברסיטת ברקלי שבארה”ב . בכנס ChipEx2019,יציג נשיא MIPS, ארט סוויפט את הפעילות בתחום ואיך התעשיה יכולה ליהנות מכך ולקצר את תהליך הפיתוח בצורה משמעותית. 

לסיום אשמח לשמע מה אתה חושב על תעשיית השבבים הישראלית?

בביקורי הנוכחי שמחתי לראות הרבה חברות שמפתחות ישומים לסביבת הבינה המלאכותית. בעמק הסיליקון יש כיום הערכה רבה לטכנולוגיות ישראליות וזה התגבר אחרי הרכישה של מובילאיי ע"י אינטל. אני חושב שגם הרכישה האחרונה של מלאנוקס ע"י Nvidia לא נעשתה רק בגלל הטכנולוגיה של מלאנוקס אלא מצביעה על ההערכה הרבה לה זוכים המהנדסים הישראלים בחברות הטכנולוגיה האמריקאיות. זו רכישה שנראית מאד מענינת ואני מאמין שהיא צעד חכם של NVIDIA וטובה גם למלאנוקס.

בכנס ChipEx2019 הקרוב יתארח ארט סוויפט, נשיא Wave Computing. ארט יקדיש הרצאתו בכנס המקצועי לנושא :  Can MIPS Leapfrog RISC-V . להרשמה לחצו כאן  

עוד בתחום IPS וזכרונות

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

כתבות נוספות בתחום

‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
Lite-On מוכרת את עסקי ה-SSD לקיוקסיה תמורת 165 מיליון דולר
קיוקסיה הוא השם הסופי של חברת הזכרונות שהוקמה על בסיס החטיבה של טושיבה (ולא פנגיאה כפי שפורסם בתחילה)
קרא עוד
‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
מיקרון בונה מפעל בסינגפור
החברה גם ציינה ששוק הזיכרונות יהיה רגיל יחסית במחצית השנייה של 2019 אחרי היחלשות בביקוש במחצית הראשונה
קרא עוד