תחנת הכוח אורות רבין בחדרה. מתוך ויקיפדיה - פחות חשמל, יותר עמל
ארגונים אשר יעבירו את יישומיהם העסקיים לענן יכולים לעזור להפחית את רמות צריכת האנרגיה ופליטת הפחמן ב-30% או יותר, לעומת הרצת היישומים על גבי תשתית תוך ארגונית, כך עולה ממחקר חדש שביצעה אקסנצ'ר העולמית (accenture. ניו יורק: ACN), המעניקה ייעוץ ניהולי, שירותי טכנולוגיה ומיקור חוץ בכל העולם, בשיתוף מיקרוסופט (נסדא"ק: MSFT).
במסגרת המחקר נבדקו פליטות הפחמן של תשתיות שרתים, אחסון ורשת תקשורת, עבור שלושה היקפי פריסה של 100, אלף ו-10 אלף משתמשים ומעלה.
מתוצאות המחקר עולה כי בחירה ביישומים ארגוניים, כמו אימייל, שיתוף תוכן וניהול קשרי לקוחות המסופקים בענן, במקום התקנתם על גבי תשתית ה-IT של הארגון, מייצרת הפחתה משמעותית בפליטת הפחמן. היתרונות הופכים להיות משמעותיים עבור הארגון ככל שגודלו קטן יותר, כאשר עסק קטן (100 משתמשים) שעובר לפעול בענן, יכול לחסוך יותר מ-90% באנרגיה ובפליטת הפחמן. ארגונים גדולים חוסכים בדרך כלל כ-30%.
צמצום צריכת האנרגיה ופליטות הפחמן על ידי שימוש ביישומי ענן נובע ממספר גורמים: • התאמה דינמית – מתקני ענן גדולים מאפשרים התאמה טובה יותר של קיבולת השרת לדרישת הלקוח, על בסיס מתמשך. • דיור משותף – סביבות ענן ציבוריות גדולות מסוגלות לשרת מיליוני משתמשים באלפי חברות בו זמנית על גבי תשתית מאסיבית משותפת אחת. • התאמת שרתים – ספקיות מחשוב ענן יכולות לייעל את העבודה על ידי הגדלת קיבולת השרת בו משתמש יישום מסוים באופן פעיל, וכך לאפשר עבודה בעומסים גדולים יותר תוך שמירה על רמות פליטת פחמן נמוכות של התשתית. • יעילות הדאטה סנטר – באמצעות חדשנות ושיפור מתמיד, ספקיות מחשוב הענן מובילות בכל הנוגע לתכנון, הקמה ותפעול מתקני דאטה סנטר אשר ממזערים את צריכת האנרגיה עבור אותה כמות חשמל הנדרשת להפעלת מערך המחשוב.