Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

רובוטים מקבלים בינה מלאכותית מחברות הזנק

גרסת הדפסה
Mjk4MTA5NQ1
 בהזנק משתמשים בחיבור מציאות מדומה על גבי אתרנט תעשייתי כדי ללמד זרוע רובוטית על ידי חיקוי. (תמונה: Embodied Intelligence)

 

בחודשים הקרובים רובוטים תעשייתיים ילמדו איך לעשות את תפקידם על ידי התבוננות בבני אדם, וישתמשו בתוכנה מהזנק שמתחיל לפעול היום. תוכנית הרשתות העצביות של Embodied Intelligence גם תאפשר לרובוטים לשפר את הביצועים שלהם עם הזמן.


העבודה היא צעד לקראת עתיד שבו רובוטים יבינו את העולם החזותי. כיום מומחים אנושיים בדרך כלל מאמנים רובוטים בריצפת הייצור לחזור על תנועות בתהליך דו-שלבי איטי יחסית שלפעמים מחייב שאנשים יכתבו תוכנה ספציפית.
"במקום לתכנת כל הליך, אנחנו מדגימים אותו --הוא לא מצריך מומחה... הרובוט לומד מניסוי וטעייה", אמר פיטר צ'ן, מייסד שותף ומנכ"ל החברה.


"תוכנת הרובוטים שלנו לא מוגבלת לתנועות קבועות. כיום רובוטים מבצעים את אותן מטלות מכניות שוב ושוב. התוכנה שלנו נותנת לרובוטים את היכולת באמת לראות באמצעות המצלמות שלהם ולבצע התאמות".
בנוסף לכך שהיא מאמנת רובוטים יותר מהר ויותר בזול, התוכנה גם תאפשר ללמד מטלות חדשות. לדוגמה, המערכת תוכל ללמד רובוט איך להשחיל כבל דרך חלק מכני, משהו שרוב מערכות ראיית המחשב לא יכולות לעשות בגלל המורכבות של המעקב והתכנות במקרה של עצם גמיש.


בהזנק משתמשים במשקפי מציאות מדומה כדי לאמן רובוטים. כעת משתמשים במשקפיים HTC Vive ובבקר התנועה שלהם, למרות שמשקפי המציאות המדומה יספיקו.


"אתה רואה מה שהרובוט רואה, אתה מקבל החלטות על סמך מה שהרובוט רואה... והרובוט מחקה את זה", אמר.
צ'ן היה אחד משלושה מדענים מברקלי שפירסמו מוקדם יותר השנה תוצאות ניסויים של לימוד רובוטים עשר מטלות בסיסיות באמצעות למידת מכונה וחיבור מציאות מדומה. "באמצעות הדגמה של שלוש דקות במציאות מדומה, הרובוטים פתרו את כל המטלות שקודם היו אולי מצריכות דוקטורט בכתיבת אלגוריתמים", אמר.
בגישה הזאת משתמשים באותן טכניקות של רשתות עצביות עמוקות שבהן משתמשות ענקיות אינטרנט כמו גוגל ופייסבוק כדי לזהות תמונות ולמשימות אחרות. הדגמות המציאות המדומה משמשות בתור האימון, ומגדירות מסלולים ברשתות עצביות או מדיניות שהרובוט משכלל אחר כך על ידי הפעלת משימות הסקה.
החברה בונה כעת שרתי לינוקס x86 משלה שמשתמשים בעד שמונה מעבדים גרפיים חזקים של אנבידיה לאימון ואחד למשימת ההיסק.


"בתחילה נספק את זה כשירות למשתמשים שבאים אלינו עם המפרטים שלהם... זה יעזור לנו לשכלל את הפלטפורמה שלנו", אמר. "בשלב מסוים, ניתן רישיונות של התוכנה למשלבי מערכות".

להרחבה בנושא באתר ה-IEEE