"הקמת המרכז להנדסת מחשבים נובעת כמעט מהכרח של הפקולטה למדעי המחשב לעבוד ביחד עם הפקולטה לחשמל." כך אומר פרופ' אורי וייזר, בעבר בכיר באינטל וכיום חבר סגל הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון בשיחה עם Chiportal.
"פרופ' סניצ'לי אמר כי בעתיד כל ההנדסות יתחברו ביחד. אין היום כמעט דבר בהנדסת מכונות שאין לו בקרה חשמלית ואין כמעט דבר במחשבים שלא מכיל מאוורר, קירור ועוד. כל מקצועות ההנדסה הולכים ומתקבצים. על אחת כמה וכמה כשמדברים על הנדסת חשמל ומדעי המחשב. אין סטודנט בחשמל שלא כותב קוד ואין סטודנט במדעי המחשב שלא יודע על מה רץ הקוד שלו."
"שנית, יש גם דרישה למלא את הפער בין שתי הפקולטות בכל הקשור לממשקים שיושבים בין החומרה לתוכנה. יש בחשמל אנשים שמתעסקים בזה ויש במדעי המחשב אנשים שחוקרים את הסוגיה, וראינו שקיימת כפילות.הרעיון היה להקים מרכז שתהיה לו תוכנית לימודים מסודרת, שיבואו אליו סטודנטים משתי הפקולטות שירצו לסיים במסלול הזה. יתכן שבעתיד שתי הפקולטות יתחברו ומאחר ומדובר בשתי פקולטות המהוות כשליש מהטכניון זה בהחלט דבר מהותי."
"כולנו נגיע לאיזור הזה שהוא בין מדעי המחשב לחשמל, ומי שלא נמצא שם חי בחוסר מסוים. התעשייה נמצאת שם, היא מקבלת את כוח האדם מהאוניברסיטאות ואחרי זה מאבדת אותם בגלל העדר התוכנית הספציפית. אני מעריך שרק תחומים צרים מאוד יישארו לכל פקולטה בנפרד, "
"כיום במכשיר הסלולארי יש תוכנה שכל תפקידה לזהות את המיקום שלי כשהיא משלבת נתונים ממקורות שונים - GPS, דור שלישי, WIFI ולפי זה מחליטה איפה אני? מה זה בדיוק? חומרה? תוכנה? זה הכל ביחד. הנדסת מחשבים יושבת בתפר הזה ולכן שתוף הפעולה הוא חיוני."
פרופ' אורי וייזר מסכם : הכנס נולד אחרי שהחלטנו להקים את ה-Computer Engineering Center. נעניתי לפניית אנשי הטכניון לארגן את הכנס המיוחד הזה ופניתי לכמה אנשים טובים שאני מכיר בהנחה שחלק גדול מהם לא יגיע. לשמחתי כמעט כולם הגיעו"
נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא: "כבוד לעמוד כאן ולפתוח כנס לחנוכת מרכז המחשבים המהווה שיתוף פעולה בין שתי פקולטות – מדעי המחשב והנדסת חשמל שביחד מהוות שליש מהטכניון." "לפני 99 שנים הונחה אבן הפינה לטכניון. אני מניח שאף אחד מאלו שהיו שם לא חשב שאחרי מאה שנה נחנוך מרכז מצוינות לתחום הנדסת מחשבים. בכל תקופה הטכניון שיחק תפקיד חשוב בכלכלה, בבטחון, בבניית המדינה. אני עורך מחקר על תרומת הטכניון לכלכלת ישראל. ב-20 השנים האחרונות 76% מבוגרינו מצאו את עצמם בסקטור ההייטק. רבע מהבוגרים הללו הם בתפקידי הנהלה ו-20% מהנדסי מו"פ. אני לא חושב שיש דוגמה שאוניברסיטה בודדת משנה כלכלה של המדינה מתפוזים לשבבים."
"לישראל יש 120 חברות בנאסדק, 59 מהם נוסדו או מנוהלים על ידי בוגרי טכניון. כיום זו עובדה שישראל היא אומת סטארט אפ עם למעלה מ-4,000 חברות סטארט אפ אך חשוב לי לציין כי 70% מהם נוסדו או מנוהלות על ידי בוגרי טכניון. הוכחה לכך ניתן לראות ביריד התעסוקה שבו מתחרות למעלה מ-50 חברות על ליבם של הסטודנטים. אני מאמין שהתפקיד של המרכז החדש יהיה לשנות את הכללים. אני יודע שהמרכז יצליח ויתרום לכלכלה, לבטחון ולמדינת ישראל."
פרופ' אלי ביהאם דיקן הפקולטה למדעי המחשב: "אנחנו עובדים כמה שנים כדי להפוך את החזון למציאות ואנחנו נרגשים לראות את רשימת הדוברים המכובדת ולמעלה מ-700 נרשמים. המרכז הוא שיתוף פעולה של מדעי המחשב והנדסת חשמל ויילמדו בו נושאים כגון ארכיטקטורת מחשבים, מיחשוב ענן, קודי תכנות מקבילי, אבטחה, ועוד. המרכז מיועד לחיזוק המחקר והלימוד בשתי הפקולטות ולשמש לקשר עם החוץ – אוניברסיטאות אחרות, המדינה ועוד. המרכז יעסיק 100 חברי סגל, 600 סטודנטים לתארים מתקדמים ו-3,000 סטודנטים לתואר ראשון.
אנחנו רוצים למשוך 15 חברי סגל חדשים. עכשיו בצענו מינוי ראשון של שתי הפקולטות – לראשונה בטכניון. שיתוף הפעולה בין הפקולטות ייפתח גם לאוניברסיטאות אחרות. אנחנו חשים ששיתוף הפעולה עם התעשייה חיוני למרכז. הפקולטות למדעי המחשב והנדסת חשמל מקיימות קשרים עם מעל 30 חברות, לרבות פרויקטים משותפים, הנחיית סטודנטים, גיוס סטודנטים לעבודה בתעשייה, השתתפות במועצות מייעוץ ועוד.
המרכז החדש להנדסת מחשבים יזמין חוקרים מהתעשייה המעוניינים להשתתף במחקרים, חינוך ופרויקטים, יוכלו להשתמש במתקנים ולדון ברעיונות שלהם עם חברי סגל. זה חלק חשוב בחזון שלנו. נתמוך בפוסט דוקטורנטים כאן ובחו"ל. אנו גאים להיות במקום ה-15 בעולם בתחום מדעי המיחשוב לפי דירוג שנחאי ביחד עם אוניברסיטאות מארה"ב וקנדה ומקווים שהמרכז החדש אף יקדם אותנו ברשימה."