אבי חסון, המדען הראשי במשרד התמ"ת והאחראי על השקעות הממשלה בתעשיית ההייטק מאמין במחקר ובפיתוח הנעשים בישראל.
חסון אשר יהיה אורח כנס ChipEx2012 ויפתח את מושב המליאה של הכנס אומר כי אין עוררין בממשלת ישראל על העובדה כי השקעה במו"פ היא כלכלית מאד למשק הישראלי וככבר הוכח כי כל שקל המושקע במו"פ דרך מענקי המדען הראשי מניב למדינה החזר כלכלי של בין פי 5 לפי 10 - תמורה הגדולה לעין שיעור מכל השקעה אלטרנטיבית. אך למרות ההישגים הרבים וההוכחות החוזרות על יעילות השקעות המדינה בתעשיית ההייטק ההשקעה של המדינה במו"פ נמצאת בצניחה. חסון בדק ומצא כי ירדנו לא רק אבסולוטית, אלא גם ביחס למדינות ה-OECD. בעוד שבעבר התגאתה ישראל בהיותה מובילה עולמית בשיעור ההשקעה הממשלתית במו"פ עסקי, עובדה שעל בסיסה צמחו בישראל תעשיות עתירות ידע, הרי שכיום שיעור ההשקעה של ישראל נמוך גם בהשוואה למדינות מפותחות כדוגמת ספרד, ארה"ב, קוריאה, שוודיה, גרמניה, איטליה, אנגליה.
בשנת 2009 עמד שיעור המימון הממשלתי למו"פ עסקי בישראל על 4.7% לעומת שיעור ממוצע של 6.5% במדינות ה- OECD, ושיעורים גבוהים יותר במדינות מובילות כמו ארה"ב (8.9%), אנגליה (7.9%) וקוריאה (5.9%). צמצום השקעות המדינה בהייטק מותיר חלל שהמגזר הפרטי אינו יכול למלא, הן בשל "שנאתו" להשקעות בסיכון גבוה והן בשל המשבר הכלכלי הפוקד כיום את השווקים העולמים.
לדברי חסון נוצר מצב מסוכן, ויש חשש שנאבד את ההובלה ואת התחרותיות שלנו בתעשייה עתירת הידע. חסון מתריע כי אם לא נשמר את העוצמה של ענף ההייטק נאבד את כל מה שהגענו אליו במשך שנים ובעמל רב. כלכלת ידע חזקה היא בסיס ומפתח לישראל משגשגת, יציבה ומתקדמת.
חסון מכיר מקורב את תעשיית ההייטק בזכות תפקידים בהם מילא בעבר בחברות ECI Telecom ו- ECtel. במהלך הקריירה שלו שימש כמשקיע הון סיכון בקרן ההשקעות ג'מיני ואף הכיר מקרוב את תעשיית השבבים הישראלית בזכות חברותו בדירקטוריון חברת השבבים פריימסנס.