משלחת מנהלים מהעיר התעשייתית צ'אנגז'ו בסין מגיעה למועדון השבבים הישראלי למפגש מיוחד עם מנהלי חברות בתעשיית השבבים הישראלית

גרסת הדפסה


Zvi_Shalgo__PTL_Group
צבי שלגו, יו"ר לשכת המסחר הישראלית בשנגחאי ומנכ"ל חברת / .PTL Group / צילום: סיוון פרג'.
הזדמנויות רבות טמונות לתעשיית השבבים הישראלית בשוק הסיני; בתור השוק המוביל כיום בעולם בקצב רכישת שבבים, הוא צמא לטכנולוגיות חדשות, כמו אלה המפותחות בהצלחה בישראל, שהינה מרכז עולמי חשוב בפיתוח שבבים. עם זאת, השוק הסיני הינו, כידוע, גם המאתגר מכולם, לכן דורש היערכות והכנה מיוחדת בהקמת הפעילות ובניהולה.

מפגש מיוחד של מועדון השבבים הישראלי יוקדש לנושא: "להבין את סין", לרגל ביקורה של משלחת מנהלים מאזור הסחר -WEZ(Wujin Economic Zone) שבעיר התעשייתית צ'אנגז'ו. המשלחת מגיעה במטרה להכיר מקרוב את תעשיית השבבים הישראלית ולהציג את ההזדמנויות לחברות ישראליות בעיר, בה פועלים כבר מספר מיזמים ישראלים בולטים. המפגש  יתקיים בשיתוף עם חברת PTL Group, העומדת מאחורי פעילותן של חברות טכנולוגיה ישראליות בשוק הסיני זה שנים (טאואר ג'אז, ליקורד מקבוצת מכתשים אגן, אפימילק, ג'ון ברייס ומטריקס גלובל, טוטנאואר ואחרות). העיר הקימה קרן בתקציב שנתי של  150 מליון דולר, המיועדת לעודד חברות ישראליות בכניסה לסין.

בין המרצים בכנס:  צבי שלגו, יו"ר לשכת המסחר הישראלית בשנגחאי ומנכ"ל חברת PTL Group, אשר יציג מודלים לחדירה וצמיחה בשוק הסיני; עופר אלייקים, מנכ"ל חברת DSPGroup שיחלוק מנסיונו האישי בסין כמנכ"ל חברה בתעשיה;רענן גבירצמן– מנכ"ל BroadLight שהפכה למובילה בסין בשוק התקשורת האופטית לבתים; עו"ד רן ברק, שותף לנושא מיזוגים ורכישות במשרד שבולת ושות', אחראי על הפיתוח העסקי של משרד שבולת באסיה; פרופסור גדי אריאב, מהפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א, מומחה לסין. במסגרת הארוע תיחשף גם חברת סטארטאפ חדשה בתחום השבבים שמייסדה הוא יואל גת– ממקימי גילת, ו-RaySat. מנחה הארוע הוא שלמה גרדמן, יו"ר מועדון השבבים הישראלי.

אזור אסיה והפסיפיק מוביל את העולם ברכישת שבבים, היקף רכישות המוליכים למחצה באזור זה צפוי לעבור בשנים הקרובות את היקף הרכישות בכל שאר חלקי העולם יחד. (כך על פי נתוני חברת המידע העסקי IHS iSuppli).בשנת 2012 ההוצאה על מוליכים למחצה בקרב יצרני ייצור מקורי (OEM) באזור אסיה והפסיפיק צפויה לעלות ב-6% בממוצע. מבין כל חברות ה-OEM הפועלות באזור אסיה והפסיפיק, הגידול המהיר ביותר בקצב קניית השבבים מיוחס לשלוש חברות OEMמקומיות: חברת ZTE  הסינית; חברת HTC הטאייוואנית; וחברת TCL הסינית.בשנת 2013 ההוצאה על מוליכים למחצה באזור אסיה והפסיפיק (על ידי חברות בינלאומיות ומקומיות) תעלה ב-9.4%, כאשר בקרב החברות המקומיות, צפוי שיעור גידול גבוה משמעותית - 15.5%.

לדברי צבי שלגו, מנכ"ל PTL Group ויו"ר לשכת המסחר הישראלית בשנגחאי: "השוק הסיני צמא לטכנולוגיות מתקדמות בתחום השבבים, ולישראל יש בהחלט מה להציע. נתוני הגידול המהירים מצביעים על הפוטנציאל העצום בתוך השוק המקומי בסין, אולם מעבר לכך ישנן השלכות רחבות יותר: חברה בעלת חדשנות טכנולוגית בעולם השבבים עשויה למצוא עצמה בתוך שנים ספורות בתחרות מול חברות סיניות בזירה הגלובלית. לפיכך, ככל שתיכנס מהר יותר לסין, כך תוכל להתמודד טוב יותר בתנאים החדשים ולייצר לעצמה יתרון תחרותי."

לדברי עו"ד רן ברק– שותף במחלקת המיזוגים והרכישות במשרד שבולת ושות' ואחראי על הפיתוח העסקי של המשרד באסיה: "סין אשר בעוד שנים מעטות תהפוך לכלכלה הגדולה בעולם, שואפת להיות מס' 1 גם בכל הקשור לתעשיית ההיי-טק. כחלק ממגמה זו, בשנים האחרונות, אנו עדים לתופעה גוברת והולכת של חברות סיניות בתחומי ההיי-טק לרבות בתחום השבבים, המגיעות לישראל לתור ולרכוש טכנולוגיות של חברות ישראליות, הנחשבות לחוד החנית בתעשיה זו בעולם. חברות היי-טק ישראליות אשר ישכילו לחדור לשוק הסיני, למצב עצמן בו בהצלחה ולמקסם את אפשרויות שיתופי הפעולה עם החברות הסיניות, ימצאו את עצמן בנקודת זינוק מצויינת ועם יתרון בלתי הפיך לקראת פעילות בכלכלה הגדולה בעולם.  


PTL Group מתמחה בפתרונות ניהול, בפיתוח פעילות ייצוא ופעילות תעשייתית עבור חברות מערביות בסין. החברה עומדת מאחורי פעילותן בסין של חברות ישראליות רבות, בהן: טאואר ג'אז, טוטנאור, ג'ון ברייס, ליקורד (מקבוצת מכתשים אגן), ארד דליה, פולירם, קרמר אלקטרוניקה, אטלניום, ADT, AFIMILK  ואחרות.

מפגש "מועדון השבבים הישראלי", יום ב'10.9.12 בין השעות 18:00-21:00 במרכז הכנסים  UNO בקומה 10, מגדלי עזריאלי בת"א