אינטל קפיטל מתכוונת להגדיל השקעותיה בישראל ולהשקיע גם בשלב הסיד ובפרה סיד

גרסת הדפסה

eden-650
נשיא אינטל ישראל מולי אדן
אינטל קפיטל, קרן ההשקעות של החברה, תחל להשקיע בסטארט-אפים ישראלים כבר בשלב הסיד והפרה-סיד. כך הודיע בשבוע שעבר נשיא אינטל ישראל מולי אדן, במסגרת נאומו בפורום MIT ליזמות באוניברסיטת תל-אביב.

אדן גילה, כי אינטל מגלה עניין גובר בחברות הזנק. "לפני שובי לארץ קיבלתי אישור לשלש את מספר האנשים באינטל ונצ'ר קפיטל הפועלים בישראל. השבוע הצלחנו לשכנע את ההנהלה שלנו שאינטל קפיטל תשקיע גם בסיד וגם בפרה-סיד. הכוונה היא להגדיל את הפעילות שלנו בארץ. נהיה מעורבים יותר בהשקעות ורכישות של סטארט-אפים וגם בעזרה לסטארט-אפים שצריכים שיפתחו להם דלת בעולם", אמר אדן.

שלושת השותפים של הקרן בארץ הם יאיר שוהם, שהיה שותף כללי בקרן ההשקעות ג'נסיס, מירב וינרב, לשעבר מנהלת בקרן ההשקעות פיטנגו ואורי ארזי, השותף הותיק בקרן.

קרן אינטל קפיטל מבצעת בכל העולם השקעות בחברות טכנולוגיות שהמוצרים שלהם עשויים להשפיע על השימוש במוצרים של אינטל. כך למשל, בסוף 2011 היא השיקה קרן בהיקף של 300 מיליון דולר להשקעה בחברות שהטכנולוגיה שלהן מקדמת את ארכיטקטורת Ultrabook, ובתחילת 2011 היא הקימה את קרן Intel Capital Connected Car Fund, במסגרת המאמץ האסטרטגי של חברת אינטל לחזק את מעמדה בשוק האלקטרוניקה הממונעת.

מאז הקמתה ב-1991 השקיעה הקרן 10.7 מיליארד דולר בכ-1,250 חברות. אינטל קפיטל פועלת בישראל שנים רבות ועד היום השקיעה 225 מיליון דולר בחברות ישראליות. המשרד המקומי שלה נוהל על-ידי אורי ארזי. אולם רוב השקעותיה היו בחברות טכנולוגיות בוגרות ולא בחברות סטארט-אפ מתחילות. אחת מחברות הפורטפוליו הישראליות הבולטות ביותר שלה מהשנים האחרונות היא חברת אנוביט שנירכשה על-ידי אפל.

בהמשך התייחס אינטל למספר סוגיות בוערות ובהן משבר החינוך וההיסוס של הממשלה לאשר הקמת מפעלים חדשים, שהוביל את אינטל להקים מפעל חדש באילנד.
"על תקציב ההשקעה של אינטל מתמודדות מדינות נוספות (ארה"ב, אירלנד, סין), המציעות תמריצים אטרקטיביים למשקיעים. בשל אי הוודאות הגלובלית קבלת ההחלטה נדחתה אך תגיע מהר מהצפוי ותתקבל בהתבסס על תמריצים (לעידוד השקעה) ועל איכות כח האדם הזמין". "רצוי, שתהיה לממשלה תוכנית מגירה מגובשת לקראת האפשרות שאינטל תבקש לחדש מפעל. הם (אינטל) רוצים להתקדם מהר; העולם שטוח וההחלטה היכן יקום המפעל הבא של אינטל היא כלכלית נטו".