בפנל שכותרתו "זירת הטכנולוגיה העתידית" שנערך במסגרת ועידת ישראל לעסקים שאירגן העיתון "גלובס" התבקשו חברי הפנל לדון בשאלת חשיבותם של פטנטים לחברות ההייטק. ד"ר כפיר לוצאטו, מנכ"ל משותף של קבוצת לוצאטו המתמחה ברישום פטנטים שאל את משתתפי הדיון מה לדעתם החשיבות בקניין רוחני והאם על החברות לסחור בפטנטים שברשותם?
זוהר סיזאפל, יו"ר רד תקשורת הביע דעה נחרצת כנגד מסחור פטנטים. לדבריו החברות שבבעלותו רושמות פטנטים אך אינן סוחרות בהם "אני לא חושב שחברה מסחרית צריכה למכור פטנטים. אם יש לי זמן אני אמכור מוצרים ולא פטנטים. גם אם יש לי פטנטים שאינני משתמש בהם סביר להניח שאוכל לנצלם לצרכי הגנה על המוצר שלי כי הם בסביבה העיסקית של החברה ועיסוקיה" אמר והוסיף: "גם כאשר תבעתי חברות על הפרת פטנטים שלי וניצחתי בסוף מי שהרוויח מזה היו עורכי הדין כי כל המליונים שקיבלתי הלכו לעורכי הדין".
יואב שלוש, שותף בקרן אביב ויו"ר משותף של איגוד IATI אמר: " מומלץ לרשום פטנטים לא בגלל שזה שווה כסף אלא בצורה הגנתית המגינה על החברה מפני תביעות. לדבריו בישראל לא חשבו שאפשר לעשות כסף מפטנטים אבל אחרי שווקלטק מכרה פטנטים שלה ב-12 מליון דולר ראו שיש בזה ביזנס. יש בישראל הרבה IP שמגיע מ-4,800 חברות הטכנולוגיה הפועלות כאן.
דני גולד, לשעבר ראש מפא"ת וכיום בעל חברת יעוץ ייצג את המגזר הצבאי: "אזרוח טכנולוגיות צבאיות הוא מתבקש ותורם לכלכלה בישראל" אמר. "אם מצליחים למסחר טכנולוגיות צבאיות התועלות המתקבלות הן גם לחברה וגם למדינה. אני מאמין בהשקעות במו"פ ואין רע בכוונה להשתמש בזה אחר כך לצרכים מסחריים.
אלי אופר, לשעבר המדען הראשי התייחס אף הוא למסחור טכנולוגיות צבאיות ואמר "הצעד הטוב ביותר שעשתה המערכת הצבאית היא שלא הגבילה את העברת המידע ואיפשרה לבוגרי הצבא להשתמש בידע שצברו בחייהם הצבאיים. זו הסיבה שחברות כמו "רד" ואחרות קמו והצליחו. אופר גם התייחס לקנין הרוחני בתחום מדעי החיים ואמר: "בתחום הפארמה טווחי הזמן הרבה יותר ארוכים וחשוב שחברה תשמור על הפטנטים שלה עד כמה שהיא יכולה". פאולו פואה, מנכ"ל Alicorn GmbA העוסקת במסחור בפטנטים הביע דעתו על יכולות המסחור של פטנטים בישראל. הוא ציין כי מספר הפטנטים שנרשמו בישראל גדול פי 10 ממספר הפטנטים באיטליה וזאת על אף שהאוכלוסיה באיטליה גדולה פי 10 מאוכלוסיית ישראל. לדעתו חברות יכולות לעשות הרבה כסף ממכירת הפטנטים שלהם אך בפועל הם נמנעות מכך ומוכרות רק כשאין ברירה. הבעיה היא שאז זה בדרך כלל נעשה במחיר נמוך בהרבה לעומת המחיר שניתן היה לקבל במצב רגיל.
לסיום הדיון התייחס יואב שלוש למלחמות הפטנטים בזירה הגלובאלית. לדבריו "החדשנות במערב נבנתה ע"י פטנטים ואילו במזרח ע"י העתקות. זה כמובן גרם למלחמות עסקיות כמו המלחמה שאנו חווים בימים אלה בין אפל לסמסונג".