
|
משה הלל, מנכ"ל טקסס אינסטרומנטס ישראל בכנס CST.
|
בשבוע שעבר התקיים בהרצליה כנס Chiportal Technology Symposium אשר עסק בתמורות שקרו בשנים האחרונות בשוק המיקרואלקטרוניקה ובכלים החדשים העומדים כיום לרשות המפתחים של מוצרי דור המחר. שורה של מרצים מובילים הציגו למאות מאנשי התעשיה את החידושים האחרונים החל ממעבדים וכלה במערכות הפעלה , רכיבים אנלוגים וממשקים חדשים בין האדם למחשב.
בפתח הכנס ציין גדעון אמיר, נשיא חב' AST (שהיתה שותפה לארגון הכנס) כי כדי להבין את העתיד צריך לדעת מה היה בעבר, ומסתבר שכבר היינו בעידן שבו החברות ייצרו מערכות שלמות ולא רק שבבים, אלא שהפעם מדובר במערכות בסדרי גודל פיזיים שונים לחלוטין ובמורכבות גדולה בהרבה. גם AST החלה דרכה בפיתוח עצמאי של שבבים אך כיום היא מייצגת מגוון חברות זרות ומספקת שירותים לחברות השבבים המקומיות שהפכו שוב להיות חברות סיסטם.
משה הלל, מנכ"ל טקסס אינסטרומנטס ישראל, ועמית בנימין מהנדס ישומים של החברה הציגו את החברה בת 90 השנה שהחלה כחברה לחיפושי נפט ולאחר מכן רשמה שורה של המצאות משמעותיות החל מהטרנזיסטור הראשון בשנת 1950, את מחשבון הכיס הראשון ב-1960, וב-1980 ה-DSP הראשון ששימש למשל תחנות לאנטנות סלולאריות. בשנות התשעים גם פיתחה TI את המעבד הייעודי הראשון לטלפונים סלולארים וכיום היא עוסקת במגוון תחומים שבמרכזן רכיבים המצטיינים בצריכת זרם נמוכה וניהול יעיל של סוללות.
"ללא ספק הכיוון הוא היום למערכות יותר מהירות הצורכות פחות הספק ומורכבות מאינטגרציה של רכיבים" אמר הלל. ההתמחות של החברה היא בתחום האנלוג – והיא מאפשרת לקחת חיישנים הקולטים את העולם החיצוני, מנהלים את צריכת החשמל והעיבוד שלהם, ומחזירים את התוצאות למערכת האנלוגית אם צריך. לכל זה יש חשיבות במיוחד בעולם האינטרנט של הדברים, שיאפשר לחבר עצמים שהיום הם בודדים בתחומים כגון אבטחה, שליטה על נורות חשמל ומדי חום מרחוק ועוד. גם בעולם הבריאות נראה פעילות גדולה בחיבור החיישנים לענן.
מיכאל קגן, CTO ואחד ממייסדי מלאנוקס נאם בכנס וסיפר כי מלאנוקס היא חברת סיסטם בתחום האינטרקונקט, שנוסדה בשנות התשעים (על ידי כמה אנשים שבמשבר גיל הארבעים) החליטו לצאת מתחום המיקרומעבדים, וללכת על נושא התקשורת. "עד היום הוצאנו 15 שבבים וכולם עבדו במכה ראשונה" ציין בגאווה לא מבוטלת.
קבענו לעצמנו כמה חוקים. חוק אחד הביצוע (Execution) הוא האלוהים, חוק שני: הלקוחות שלנו הם ההצלחה שלנו ולכן אנחנו צריכים לעשות את מה שצריך כדי שהלקוחות יצליחו, או שהלקוחות של הלקוחות שלנו יצליחו. החוק השלישי – המבוסס על חוק מור – הדרישות של מוצרים עולים כל שנה ושנה. כל שנה החיים יהיו פי 2 יותר מורכבים ולנו אסור לנוח על זרי הדפנה.
"אם המאה ה-20 היתה המאה של המעבדים שאינטל היתה החשובה ביותר המאה ה-21 היא המאה של התקשורת וכשאתם חושבים על אינטרקונקט – תחשבו מלאנוקס, סיכם קגן.
רועי בן יוסף, מומחה לאנדרואיד החבר בצוות (Google Developer Experts (GDE ומשמש כמנהל טכני בחב' ההזנק סיפר על המעבר שעושה אנדרואיד ממערכת הפעלה שנועדה לטלפונים ובדוחק גם הותאמה לטבלטים למערכת ההפעלה המיועדת למגוון מוצרי הצריכה ומאפשרת מימוש של מע' ההפעלה הפופולארית ב-Embedded Systems . (
ראו כתבה מקדימה שערכנו עם בן יוסף )
בן יוסף הדגיש כי האנדרואיד נותן הרבה שירותים שבעבר היה לוקח המון זמן לפתח אותם באופן נפרד כולל : GPS, מפות, עטים, מסכי מגע, שליטה במצלמות חיבור לאיחסון ב-USB ועוד.
עוד השתתפו בכנס ליאו צ'נג, סמנכ"ל הנדסה של חברת Alchip Technologies Ltd שדיבר על שיטות יצירתיות לשיפור יעילות התכנון בשבבי הדור הבא ויאן קרולס, CTO חברת AnSem שדיבר על יתרונות התכנון האנלוגי בעולם דיגיטלי.
את הכנס חתם אייל נגר, מנהל מיחשוב תפיסתי באינטל שריתק את הקהל בתיאור הממשקים התלת מימדים החדשים שעל פיתוחם שוקדים כיום באינטל ישראל.
ראו כתבה נרחבת בנושא