"התרחבות של מפעלי הייטק ישראלים לחו"ל אינה דבר רצוי, עלינו לדאוג לתנאים שיאפשרו לתעשיינים להשאיר את המפעלים, הפרנסה והמסים פה", אמר יו"ר התאחדות התעשיינים צבי אורן. אורן דיבר במהלך מסיבת עיתונאים מיוחדת בנושא עתיד התעשייה בישראל, שהתקיימה במלון דייויד אינטרקונטיננטל בתל אביב.
"אני כמו כל אזרח אחר, גאה באקזיטים ובמיליארדים שנכנסים לארץ. אבל, מנקודת המבט שלי כיו"ר התאחדות התעשיינים, זה לא תמיד מעורר התפעלות. צריך למצוא דרך לדאוג לכך שהמדען לא יממן זרעים ואחר כך הזרע הזה יהפוך לשתיל במקום אחר. אנחנו רוצים שהשתיל ישאר פה, יגדל לעץ והעץ יניב פירות לאורך זמן".
אורן התייחס לדוגמה של טאואר, שזכתה לאחרונה ביחד עם יבמ (IBM) במכרז להקמת מפעל שבבים בהודו: "אלו חדשות טובות לטאואר, אך הקמת המפעל בהודו אינה תורמת דבר לתעשייה הישראלית. אנחנו צריכים להקים תעשיה כאן שמייצרת מקומות עבודה פה, ומשלמים מסים פה. זה התפקיד שלנו בהתאחדות התעשיינים, אינני מבקר אנשי עסקים אחרים, אך אם מישהו רוצה להתרחב לחו"ל שיעשה זאת על חשבונו." שאלת התאגידים הרב לאומיים אורן התייחס גם לריבוי המפעלים ומרכזי הפיתוח שבבעלויות תאגידים רב לאומיים: "רוב המדינות מבינות שהתעשייה היא הבסיס לכלכלה חזקה ויש לה שתי חלופות: האחת - לייצר פה סביבת מס שתהיה אטרקטיבית לחברות רב לאומיות, והשנייה היא צמיחה מקומית של כוחות שיוכלו להקים מפעלים, וכאן באים לעזרתנו המדען ומרכז ההשקעות וכן מערכות השכלה גבוהה והכשרה מקצועיות טובות. המינון שישנו כיום בין שני אלה אינו נכון".
כדוגמה נתן אורן את אינטל (Intel): "החברה מעסיקה אלפי אנשים ומייצרת רווחים, היא אחד ממנועי היצוא הגדולים של ישראל. הכסף שהמדינה השקיעה באינטל השיג את מטרותיו. עם זאת הסכנה של חברות רב לאומיות היא שהם יכולות לקום יום אחד וללכת, מועצות המנהלים שלהם יכולות להחליט יום אחד שהן רוצות לרכז מפעלים במקומות כמו אירלנד כי יקבלו שם תנאים יטובים יותר".
עוד בתחום שבבים
Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247
Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247