איזיצ'יפ רוכשת את טילרה האמריקנית תמורת 130 מיליון דולר

גרסת הדפסה

ezchip
בתקווה לרכוב על הגל הגובר של הביקוש למגוון רחב של יישומים ברשתות ובדטה סנטרים, הודיעה איזיצ'יפ, יצרנית ישראלית של מעבדי רשתות על רכישתה של טילרה, חברת שבבים אמריקנית בבעלות פרטית המתמחה במעבדים מרובי ליבות.
לדברי מנכ"ל איזיצ'יפ, אלי פרוכטר, שתי החברות חתמו על הסכם עקרונות והעסקה צפויה להסגר ברבעון השלישי.
האנליסט הבכיר בקבוצת לינלי בוב ווילר אמר ל EE Times כי החברה המאוחדת תהיה מתחרה מכובדת לברודקום ולקביום." שתי החברות הללו שולטות בשוק התכנון למעבדים מרובי ליבות מהקצה העליות. "כמה גדול האיום שאיזיצ'יפ הפכה עבורם, יהיהתלוי במפת הדרכים שלה" הוסיף.
איזיצ'יפ תשלם לבעלי המניות של טילרה עד 130 מיליון דולרים במזומן, מתוכם 50 מיליון בעת סגירת העסקה, ועוד 80 מילייון בתלות בביצועי החברה בהתאם לסימני הדרך שייקבעו.
בשיחת ועידה שהתקיימה שלשום, ג', העיר פרוכטר כי החברה המאוחדת מתכננת לשלב את  המעבדים הסטנדרטים לבקרה ולנתונים הידועים כבעלי מספר הליבות הגבוה ביותר וצריכת החשמל הנמוכה ביותר עם המאיץ של איזיצ'יפ בעל הביצועםי הגדולים ביותר - שילוב זה יאפשר לנו לספק הרבה יותר מוצרים מבדלים."
ואולם פרוכטר נמנע מלפרט את מפת הדרכים של החברה המאוחדת, לרבות באילו ארכיטקטורות היא תשתמש במוצרים עתידיים.

טשטוש הקו
הטכנולוגיות של שתי החברות נחשבות למשלימות זו את זו לפי חברות המחקר. ווילר מלינלי גרופ הוסיף. "איזיצ'יפ התמחתה בעיבוד מנות בביצועים גבוהים אך חסרה את  קלות התכנות במעבדים מרובי ליבות. טילרה היא חלוצה בתכנון מאסיבי של מעבדים מרובי ליבות המריצים לינוקס SMP ותומכים בכלים סטנדרטיים כגון GCC."
המפתח לעסקה הוא השוק המשתנה ליחידות מעבדי רשתות (NPUs) ומעבדים מרובי ליבות (CPU). אף כי גם איזיצ'יפ וגם טילרה פיתחו קווי מוצרים למשלימים ופנו לשווקים נפרדים, הקו בין שתי קטגוריות המוצרים החל להעלם.
לדוגמה ה-NPUs  של איזיצ'יפ מתוכננים למפעילי תקשורת גדולים ולחברות ציוד לדטה סנטרים שבהם נדרשים רק ביצועים גבוהים של ה-NPU עבור data-plane. בניגוד לכך, ה-CPU מרובי הליבות של טילרה משמשים במערכות דטה סנטר מגוונות, שבהן רצים גם data-plane וגם control-plane על אותו מעבד.
רכישת טילרה בידי איזיצ'יפ ממחישה ומחזקת את הטשטוש של הגבול בין עיבוד המנות לבין עיבוד לצרכים כללים" אמר וילר. "מעבדי רשת של הקצה העליון בעתיד כגון NPS של איזיצ'יפ יריצו לינוקס וישתמשו באותם כלים כמו המעבדים מרובי הליבה כיום.
ג'ים מקרגור, מייסד ואנליסט ראשי של חברת המחקר טיריאס מסכים. "חברות רבות מתחרות בתחום הרשתות, החל ממעבדי שרתים מסורתיים ועד ספקי NPU. ההגדרה של מהמאפיין NPU היא די רפה." הוסיף.
השורה התחתונה עבור איזיצ'יפ היא שהחברה זקוקה נואשות להגדיל את קנה המידה שלה ואת השוק אליו היא פונה, כפי שהעיר וילר, "איזיצ'יפ היא חברה בעלת רווחיות גבוהה, אך אופק הצמיחה שלה היה מוגבל בידי גודלו של שוק ה-NPU לקצה העליון."
כעת היא תחוזק בידי מוצרי טילרה, לקוחתיה הכנסותיה ולמעלה מ-100 פטנטים. וביתר דיוק, באמעצות רכישת טילרה, איזיצ'יפ מקווה להוסיף רשתות ענן ודטהסנטרים לשוק המטרה הותיק שלה. איזיצ'יפ גם חושקת בלמעלה מ-100 לקוחות טילרה במגוון פלחי שוק. בין הלקוחות הללו ניתן למנות את ברוקייד, צ'ק פוינט וסיסקו.
חשוב לציין כי התכנונים של טילרה אינם כוללים רק מעבדים מרובי ליבות בקצה העליון אלא גם כוללים כרטיסי ממשקי רשת חכמים והתקני "קופסה לבנה" לציוד רשת עבור דטה סנטרים.
במהלך שיחת הועידה הסביר דאבש גארג, מנכ"ל טילרה: "אנו מפתחים פתרונות ספציפיים לצרכי משתמש הקצה" הוסיף, "אף כי ההתגלמות הפיזית עשויה להיות שונה - הערכים העיקריים - פלטפורמות סלקביליות, צריכת חשמל נמוכה ושימוש בסביבת תכנות לינוקס או C/C++  סטנדרטיים מתקיימים בכל אחד ממוצרינו." לאחר הרכישה ימשיך גארג וישמש בתפקיד מנהל כל הפעילות האמריקנית של איזיצ'יפ.
פרוכטר העיר גם כי באמצעות רכישת טילרה תכפיל איזיצ'יפ את גודל השוק אליו היא פונה ל-2 מיליארד דולר. נתון זה כולל את ה-NPU, מעבדים מרובי ליבה, מתאמי רשתות חכמות והתקנים עבור שווקי הדטה סנטר והטלקום.
ואולם עדיין נותר לראות עד כמה מוצלח יהיה המיזוג. למרות דברי מקרגור על סינרגיה מסוימת בין שתי החברות, האתגר לדבריו יהיה להגדיר את רשתות הדורה בא מהתקנים מהקצה ועד לליבה, ובו זמנית לספק פתרונות תחרותיים לכל מגזר של שוק הרשתות."

— Junko Yoshida, Chief International Correspondent, EE Times