מאגד חדש במגנט "עתיד" להדפסת תלת ממד * שירות התעסוקה פותח קורס להדפסת תלת ממד |
|
מאת אבי בליזובסקי
שלישי, 21 אפריל 2015 00:51
|
![]() |
![]() |
קורס ראשון של שירות התעסוקה להכשרת עובדים להדפסת תלת ממד
מומחים מעריכים כי בשנים הקרובות ייווצר גידול ניכר בביקוש לעובדים בתחום ההדפסה בתלת מימד שהם בעלי ידע בתכנות, בניית מודלים והפעלה של מדפסות מתקדמות בתחום זה. זאת, מעריכים מומחים, בשל פקיעתם של פטנטים, חדירה של טכנולוגיית תלת מימד לתחומי ידע חדשים וכניסתן של ענקיות דוגמת חברת HP לייצור של מדפסות תלת מימד. מדינת ישראל, באמצעות שירות התעסוקה, נערכת לגידול בביקוש באמצעות פתיחת קורס ראשון מסוגו להכשרת מחפשי עבודה והסבה של עובדים לעבודה בתחום.
הקורס החדש שנפתח בתחילת פברואר ל-16 משתתפים ראשונים, מעניק למבקשי עבודה הכשרה בטכנולוגיות של ייצור עצמי, המשלבות טכנולוגיות מתקדמות וותיקות: תוכנות מתקדמות לתכנון, בניית מודלים וירטואליים והפעלה של מדפסות תלת מימד חדשניות, לצד חיתוך לייזר ושימשו במחרטות. הקורס מועבר כחלק ממיזם משותף בין שירות התעסוקה לבין מיזם XLN, של מכון ראוּת, עמותה ללא מטרות רווח המתמחה בחשיבה אסטרטגית ובחדשנות חברתית במגזר הציבורי. מיזם XLN נולד לפני כשלוש שנים במטרה למצב את ישראל כמובילת המהפכה הבאה - מהפכת הייצור העצמי בתלת מימד. שירות התעסוקה, אשר אמון על זיהוי מגמות בשוק העבודה ועל הכשרת עובדים בתחומים חדשים, זיהה את הפוטנציאל והחליט לשתף פעולה עם מיזם XLN .חלק גדול מלקוחות שירות התעסוקה נפלטו ממעגל העבודה בשל השינויים הטכנולוגיים בסוגי המקצועות הנדרשים בשוק העבודה. הכשרה ובניית יכולות חדשניות יאפשרו לדורשי העבודה להשתלב מחדש בשוק התעסוקה .
במכון ראות מעריכים כי תהליכי ייצור עומדים לעבור שינוי דומה לזה שעבר תחום המחשבים, עם המעבר ממחשבי ענק מרכזיים למחשבים אישיים, וכי בעתיד תימצא מדפסת תלת מימד בכל משק בית, וכל אדם יוכל להדפיס מוצרים בהתאמה אישית. לכן, הובלת המעבר לייצר עצמי באמצעי ייצור דיגיטליים, כמו מדפסות תלת מימד, יכולים למקם את ישראל כמובילה עולמית בתחום.
בשירות התעסוקה פוגשים מדי שנה כחצי מיליון מחפשי עבודה ,וכך יכול השירות להיות שער הכניסה וזרז מרכזי לכניסת המשק הישראלי לתחום המתפתח של הדפסות תלת ממד. בשירות מציינים בסיפוק, כי המיזם המשותף עורר עניין רב בקרב מחפשי העבודה הפוקדים את לשכות השירות ,ורבים מהם גילו התעניינות לנצל את תקופת האבטלה לצורך קידום מקצועי וכניסה לתחומי עיסוק צומחים .
בצד ההכשרה הטכנולוגית, המשתתפים יבקרו בחברות ובמפעלים הפועלים בתחום כדי ללמוד מהם ולפגוש מעסיקים פוטנציאליים. יצוין, כי העובדים המעטים המועסקים כיום בתחום הם ברובם בכירים יחסית, בעלי תארים אקדמיים מתחומי ההנדסה ועלות שכרם גבוהה. זאת, למרות שהפעלת הציוד המתקדם ומתאימה גם לעובדים בעלי גישה וניסיון טכנולוגי מעשי, שאינם בעלי השכלה אקדמית.
מספר מדינות בעולם נאבקות כיום על ההובלה של מהפכת התלת ממד, בהן סין, בריטניה וארה"ב. בנאום לאומה בשנה שעברה כינה נשיא ארה"ב, ברק אובמה, את הנעשה בתחום "המהפכה הגדולה ביותר מאז המרוץ לחלל". מיזם XLN נולד במטרה להנגיש את הטכנולוגיה לציבור הישראלי כולו, בדגש על הפריפריה, מתוך אמונה כי מדינת ישראל יכולה וצריכה להוביל את המהפכה הזו בעולם. בהתאם לכך שותפים ברשת XLN שישה מרכזים ברחבי הארץ, ובהם זמינים לציבור קורסי הכשרה בטכנולוגיות השונות. במהלך שנת 2015 צפויים להיפתח מרכזים נוספים.
" שירות התעסוקה לוקח חלק במהפכת הייצור בתלת ממד ומקדם הכשרה מעשית לשוק עבודה עתידי ומתפתח. הענקת הכשרה טכנולוגית מתקדמת ובניית יכולות חדשניות תאפשר לאנשים שיצאו ממעגל העבודה להשתלב מחדש בשוק במקצועות הנמצאים בחוד הקדמה הטכנולוגית, בתחום נחשב הטומן בחובו הזדמנויות עסקיות רבות ."אומר בועז הירש.
מוסיף הירש ואומר : זהו צעד אחד מיני רבים המהווה חלק ממערך השינויים הנערכים בשירות התעסוקה במטרה להתאים את סל המוצרים והשירותים שלנו לעולם תעסוקה דינאמי ומאפשר לנו לתת שירות טוב יותר ללקוחותינו ".
"אנו מאמינים כי כל אדם בעל רקע טכנולוגי או עיצובי יכול לקחת חלק במהפכה", אומר רואי קידר, מנכ"ל מיזם XLN, "זו כבר לא הטכנולוגיה של העתיד, אלא הטכנולוגיה של ההווה. מדינת ישראל, הידועה בהיותה בחזית העולמית של הטכנולוגיה, צריכה לזהות את המגמה הגוברת בעולם ולהכשיר כוח אדם שיוכל להיות חלק מהמהפכה, שתשנה בשנים הקרובות את חוקי הייצור בעולם".
בקבוצה הראשונה ישתתפו 16 איש מתוכן שתי נשים, בטווח הגילאים שבין 28-50, בעלי רקע תעסוקתי של עיצוב גרפי, ארכיטקטורה, הנדסה, סטארט אפ, התקנת טלוויזיה ועוד .
המשתתפים יוכשרו לשני מקצועות עיקריים: האחד, טכנאי – מתפעל, מתקין, מכייל, עורך, מייצר ועוד. המקצוע השני, ממדל –מעצב מודלים למוצרים ומייצר אבות טיפוס .
העתיד המקצועי העומד בפני מסיימי הקורס: החברה העיקרית בישראל המייצרת מדפסות תלת ממד היא STARTASYS . רובו המוחלט של שוק הלקוחות שלה נמצא בחו"ל (60,000 לקוחות). בישראל יש לחברה כ-70 לקוחות, בניהם חברות מתעשיות מתקדמות כגון אלביט, אלאופ, מעבדות שיניים, ובעתיד הקרוב מדפסות תלת-ממד ייכנסו גם לבתי ספר. בנוסף, יש כ-5 לשכות שירות טכני, 3 מהן נמצאות בחולון, אחת בנס ציונה ואחת בקיסריה. המשתתפים יוכלו להשתלב בחברה היצרנית, בלשכות השירות, או באחת החברות שרכשו את המדפסות. חלק אחר של המשתתפים יפנה לכיוון של יזמות.
|