המציאות המדומה נכנסת לתוך המכונית |
|
מאת אבי בליזובסקי
שלישי, 03 ינואר 2017 02:23
|
![]() |
מנכ"ל מרדין מתן נפתלי במועדון השבבים הישראלי, דצמבר 2016. צילום: שמואל אוסטר |
המציאות המדומה נכנסת לתוך המכונית. כך אומר מתן נפתלי, מנכ"ל MARADIN במפגש מועדון השבבים הישראלי שע סק במהפכה העוברת על עולם הרכב.
"מרדין אינה חברה צעירה. היא קיימת שמונה שנים ומפתחת שבבי MEMS, מעסיקה צוות של 11 עובדים ביוקנעם במימון פרטי. החיבור שלנו לעולם הרכב הוא בתחום התצוגה והחיישנים."
אנו מפתחים מראות סורקות שמאפשרות מניפולציה של קרני לייזר. אחת האפליקציות היא לתצוגה ברכב. מרדין מספקת את הטכנולוגיה המלאה לשימוש בלייזרים לשלל אפליקציות, בניגוד למצב עד כה, לפיו מזמינים סורקים דרייברים ותוכנה ממקורות שונים."
"אנחנו מפתחים שבבים ועובדים ביחד עם חברות שמפתחות את המודולים שנכנסים לתוך המכונית. היום נושא התצוגה ברכב הופך להיות משמעותי, וכל מכונית מלאה במסכים רבים, אך אף אחד מהם לא מאפשר לנהג לצפות במציאות רבודה על החלון. שימוש אחר בטכנולוגיה הוא להקרין תמונות על החלונות, שתהיינה שונות לאלו שבתוך הרכב ולאלו המביטים מבחוץ.כדי לייצר תצוגה מבוססת לייזר אנחנו משתמשים בשיטה המזכירה את הטלוויזיות של פעם – CRT. אנו משגרים קרן לייזר בכמה צבעים ומשתמשים ברכיב מכאני שיורה את הקרן על המסך פיקסל אחר פיקסל במהירות גבוהה מזו שהעין יכולה להבחין בה, וכך בעצם מתקבלת תמונה נעה רציפה."
"אנו מקרינים את התמונה באמצעות מראה ומשקפים את התצוגה המרחפת כאילו היא נראית כמה מטרים לפני המכונית, וכך הנהג יכול לשמור על ערנות מלאה וגם לקבל מידע ממערכת הבידור או מהטלפון."
"כיוון נוסף הוא ניצול החלונות להעברת מידע באמצעות פילם שקוף שגורם לכך שמבחוץ החלון ייראה כהה והנוסעים יוכלו לצפות החוצה באור מלא. פילם טיפה שונה בהרכבו הכימי יאפשר להפוך את הרכב ללוח מודעות כאשר הוא חונה. אבל מלבד השימושים המעניינים אך לא קריטיים, כאשר המכוניות יהיו אוטונומיות מערכת כזו תייתר את מראות הצד, על כל ההשלכות שיש לכך מבחינת זרימת האוויר וצריכת הדלק."
"מרדין משתמשת בטכנולוגיות MEMS בתוספת עיבוד שבבי שמאפשר תנועה מכאנית של הסיליקון. אנו עובדים בצמוד ללקוחות שלנו כדי להתאים טכנולוגיה ייחודית לאפליקציה שלהם."
"לסיכום אמר נפתלי: "אם הייתם שואלים אותי לפנמי שמונה שנים איפה החברה שלי תתעסק עכשיו, לא הייתי מכיר את מרבית הטכנולוגיות הללו."
|