דעה הדואופול אינטל/ מובילאיי: חלום או סיוט? |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 19 מרץ 2017 23:20
|
![]() |
![]() |
משמאל לימין: מנכ"ל אינטל בריאן קרז'ניץ, נשיא ב.מ.וו הרולד קרוגר ונשיא מובילאיי, פרופ' אמנון שעשוע, מינכן, מאי 2016. צילום יח"צ |
הרכישה של מובילאיי על ידי אינטל ביום שני עוררה רגשות מעורבים ודעות מנוגדות בין אלה שמכסים את הענף. התרגשות, פליאה, הפתעה, פחד, ביטחון וקצת אכזבה, כותב ג'ונקו יושידה, הכתב הבינלאומי של EETIMES. אחת מההערות הכי נוקבות הגיעה מ-Semiconductor Advisors LLC, שירותי ייעוץ פיננסי ואסטרטגי:
"למרות שאינטל ניסתה לרמוז על קשר חזק לעסקי מרכזי הנתונים של אינטל אנחנו מוצאים מעט עד אפס סינרגיה כי אין הגדלה ישירה של עסקי מרכזי הנתונים. עולה מכך שאינטל נוטלת סיכון ומתרחקת מאוד מחוץ לעסקי הליבה שלה. אפשר לראות בכך גם הודאה בכך שעסקי השבבים הליבתיים כנראה לא ישתפרו משמעותית בזמן הקרוב והחברה זקוקה למשהו חדש שיניע צמיחה."
בבירור, בחברות המחקר המסקרות אתצ שוק השבבים לא קונים את הטיעון של מנכ"ל אינטל בריאן קרזאניץ'. קרזאניץ', כפי שנמסר, אמר לבעלי המניות ביום המשקיעים בחודש שעבר ש"הדעה המסורתית של השוק" שאינטל היא ענקית מעמק הסיליקון שמייצרת שבבים למחשבים אישיים ושרתים היא "מוטעית". אינטל כיום, אמר, רואה עצמה בתור "חברה של נתונים".
"יש, כמובן, אנליסטי טכנולוגיה רבים שמשבחים את הרכישה של אינטל את מובילאיי. הם אמנם מודים שרכב אוטונומי עדיין בחיתוליו, אבל המשקיפים מהאסכולה הזאת מאמינים שזאת הייתה ההחלטה הנכונה בזמן הנכון."
לקחים מהסמארטפונים
"רוב ותיקי תעשיית האלקטרוניקה המנוסים זוכרים איך אינטל החמיצה קשות את שוק הסמארטפונים. אינטל לא הקשיבה לביקוש של הלקוחות והאמינה שתוכל לכפות בכוח את הארכיטקטורה x86 על שוק שכבר נשלט על ידי ARM."
"אבל הרכישה של מובילאיי שונה. אפילו כמה סקפטיים עקשניים לגבי אינטל נראים אופטימיים, ורמזו שאולי אינטל למדה את הלקח כשהיא מתכוננת לצלול לתוך שוק הרכב.
ריצ'רד ווינדזור, אנליסט ב-Edison Investment Research, שיתף את דעתו בהערת המחקר שלו: "ההחמצה במובייל פגעה במוניטין של אינטל... הרכישה של מובילאיי על ידי אינטל מדגישה את הנחישות של אינטל לא להחמיץ את הטרנד הגדול הבא וגם את ההתרכזות של המתחרים של גוגל סביב HERE".
הוא מוסיף: "בנוסף, גם סביבות נוספות כמו טנסנט, באידו, פייסבוק ואמזון עובדות עם HERE בשביל נתוני המיקום שלהן, וכל זה יועיל לאינטל כשהיא מנסה לשבור את התבנית שהשוק קבע לה".
ווינדזור אמר שמובילאיי היא הרכישה השנייה בגודלה בתולדות אינטל. "היא מדגישה את הצורך של חברות שבבים להיכנס לשווקים מעבר לאלקטרוניקה צרכנית ומחשבים אישיים. זאת הסיבה שקוואלקום קונה את NXP וסמסונג קונה את הרמון".
הדומיננטיות של מובילאיי
לדעת אנליסטים של טכנולוגיה ושל הענף שמכסים את שוק הרכב, הרכישה של מובילאיי מקנה לאינטל "מקום ליד השולחן", כפי שהתבטא פיל מגני, המייסד והיועץ הראשי של חברת הייעוץ הטכנולוגי Vision Systems Intelligence. יתר על כן, העסקה תאפשר לאינטל "להיות חנות של הכל במקום אחד שמציעה פתרונות חומרה ותוכנה ליישומים של מידע/ בידור ונהיגה אוטומטית", לפי IHS Markit.
המפתח להבנת המהלך של אינטל הוא להבין את העוצמה שמובילאיי הגיעה אליה בשנים האחרונות בשוק מערכות העזר המתקדמות לנהג.
|