IOT תעשייתי (IIOT) שוק של מעל טריליון דולר ב-2025 של פתרונות שעדיין לא קיימים |
|
מאת אבי בליזובסקי
שלישי, 24 אוקטובר 2017 00:02
|
![]() |
![]() |
לוטן לבקוביץ, שותף בקרן Grove Ventures CCCVCN במפגש מועדון השבבים הישראלי ספטמבר 2017. צילום: שמואל אוסטר |
IOT תעשייתי (IIOT) שוק של מעל טריליון דולר ב-2025 של פתרונות שעדיין לא קיימים. כך הסביר לוטן לבקוביץ, שותף בקרן Grove Ventures CCCVCN במפגש מועדון השבבים הישראלי שעסק בנושא האינטרנט התעשייתי של הדברים.
"אנו מונים ארבע מהפכות תעשייתיות. הראשונה מהפכת הקיטור ותחילת התעשיה המודרנית, המהפכה השניה היתה המעבר לשימוש בחשמל. מהפכת המיחשוב איפשרה את האוטומציה הראשונה, ועכשיו מהפכה האינטרנט של דברים. מהפכה זו מונעת מדרישות של לקוחות, קסטומיזציה – כבר לא מוכנים לקנות רק את מודל T השחור. כל אחד רוצה משהו קצת שונה ורוצה את זה מאוד מהר. הדבר משפיע על תהליך הייצור ושרשרת האספקה."
"סין השתלטה על ייצור המוצרים ההמוניים, ומעבירה אליה את כל הייצור. הפתרון בעולם המערבי ובישראל בפרט הוא שימוש בטכנולוגיה.- חיבור של עולמות שונים – חומרים, חיישנים, נתונים. מדובר על התייעלות גם ברמה התהליכית וגם ברמה המוצרית."
"למה הדבר מעניין קרנות הון סיכון? חברת מקינזי העריכה שבשנת 2025 שזה לא עוד הרבה זמן, עד 2025 מדובר על 1-2 טריליון דולר על פתרונות מתקדמים שעדיין לא קיימים. מי שירוויח מכאן הן חברות כמו סימנס, GE כל השחקנים התעשייתיים ומצד שני השחקנים הטכנולוגיים כמו גוגל אמזון, SAP וסיסקו שכולם מחפשים לתפוס מקום בנישה של ה-IOT התעשייתי (IIOT) ומציעים פתרונות."
"אם מסתכלים על השוק היום רואים שהחברות הללו עוד לא נמצאות שם. הלקוחות הפוטנציאלים – חברות ייצור, אנרגיה תשתיות רגילים לקנות מהענקיות הללו כמו GE שבנו פלטפורמה. החברות הללו רגילות למכור טכנולוגיות בנות 5, 10 או 20 שנה שהם מוכרות במרווחים של 80% כל שנה ואין להם שום עניין לשנות. אבל הן בכל זאת רואות את המגמה ובנו פלטפורמות. פלטפורמות שיקח להם כמה שנים לבדוק ובינתיים כל הפתרונות יחכו לפלטפורמה כדי שהלקוחות יוכלו להשתמש בהם."
מכיוון שהפלטפורמות עדיין לא מוכנות נוצר מצב בפעם הראשונה שחברות ייצור ענקיות מוכנות לדבר עם סטרטאפים. כשנכנסנו לתחום חששנו שמדובר בסייקלים גדולים של מכירות, חברות שיקח עשרות שנים לבנות ומסתבר שלא כך הדבר. קרנות הון הסיכון השקיעו בחברות בתחום ה-IIOT שנתיים רצופות מעל 2 מיליארד דולר בשנה. ניתן גם לציין את חברת UPTAKE המספקת תחזוקה מונעת לשוק התעשייתי ששוויה הגיע במהירות ל-2 מיליארד דולר ואת ג'ספר שנרכשה על ידי סיסקו תמורת 1.4 מיליארד דולרים."
"רק השנה נרכשו ארבע חברות ישראליות על ידי ענקיות בתחום התעשייתי. סרבוטרוניקס שנרכשה על ידי מידאה, IIOP ו-NUREGO שנרכשו על ידי ג'נרל אלקטריק, ונקסטניין NextNine שנרכשה על ידי האניוול."
"ישראל חזקה בתחום הפתרונות התעשייתיים. די אם נזכיר חברות כמו ישקר, אורבוטק, אורמט, קליק סופטוור סולאראדג' וטכנומטיקס. כשהתחלנו לחפש חברות בתחום לפני חצי שנה גילינו שיש עשרות רבות של חברות סטארטאפ, חלק גדול מהן נפתחו על ידי בוגרי 8200 שאפילו לא עברו דרך האוניברסיטה והן מפתחות דברים שישבשו את השוק (DISTRUPTION) ולא דברים שכבר קיימים. החברות מנצלות את הידע בישראל בתחומים כמו רובוטיקה, אבטחת סייבר, חיישנים. יש כבר כמה חברות שהתחילו למכור בצורה יפה בחו"ל."
|